Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pálavský bonusový závod uzavře letošní ročník Rock Point – Horské výzvy

Pálavský bonusový závod uzavře letošní ročník Rock Point – Horské výzvy
foto: Patrik Pátek/PatRESS.cz

Horská výzva | 11.10.2017 | přečteno: 2672×

  • Tohle už je finále! Rock Point – Horská výzva uzavře letošní 7. ročník už tento víkend na Pálavě. V Mikulově pořadatelé tohoto oblíbeného seriálu horských běhů a trekingu připravili slavnostní vyhlášení celkových vítězů právě uplynulého ročníku a jako bonus přichystali samostatně hodnocený šestý nadstavbový závod.

„Rosničky na Pálavě hlásí slunečno a příjemných 16 stupňů. Připraveny jsou netradičně dvě krásné trasy Long a Short přes pálavské kopce. Nachystán je ale raut, živá hudba a na Moravě přirozeně nemůže chybět ani vínečko. Celý den jsme záměrně koncipovali jako příjemnou tečku na závěr naší sezóny a ponese se v duchu hesla – víno, ženy, běh,“ usmál se Pavel Zitta, ředitel seriálu Rock Point – Horská výzva, který letos dopisuje svou sedmou kapitolu.

V rámci uplynulého ročníku na běžce čekalo pět závodních horských destinací po celém Česku a vždy tři délky tras. Ti nejlepší z každé kategorie se sejdou právě o víkendu na Moravě u slavnostního vyhlášení. Ještě před ním ale pořadatelé připravili „oddychový“ běh na závěr pro širokou veřejnost a všechny milovníky pohybu v přírodě. Tentokrát jsou na programu jen dvě distance – Long (26 km) a Short (13 km).

Obě vlny odstartují ve stejný čas v 11 hodin z mikulovského Amfiteátru pod Turoldem. Na Longisty čeká trasa ve tvaru osmičky, když se běžci vydají přes Svatý kopeček a Starou horu do Klentnice. Zatímco krátká trasa se stočí přes Stolovou horu zpět k Mikulovu, Long pokračuje na smyčku pod Děvín, Dívčí hrady až k Dolním Věstonicím a pak přes Horní Věstonice, Sirotčí hrádek a Stolovou horu do cílového Mikulova. Na trase jsou dvě občerstvovací stanice v Klentnici (9. km) a v Horních Věstonicích (17,5. km). Časový limit je stanovený na 8, resp. 6 hodin. „Věřím, že nás čeká velmi příjemná sobota, na kterou jsou zvaní opravdu všichni, kdo nechtějí den zabít u televize. Závod je vypsaný pro jednotlivce, dvojice i dogtrekaře a stále je možné přihlásit se na místě v den konání, takže dorazte, na Pálavě bude legrace,“ zve na nadstavbový závod Pavel Zitta, ředitel seriálu Rock Point – Horská výzva.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

horskavyzva žena 11.10.2017 10:26:04

  • Tohle už je finále! Rock Point – Horská výzva uzavře letošní 7. ročník už tento víkend na Pálavě. V Mikulově pořadatelé tohoto oblíbeného seriálu horských běhů a trekingu připravili slavnostní vyhlášení celkových vítězů právě uplynulého ročníku a jako bonus přichystali samostatně hodnocený šestý nadstavbový závod.
    Odkaz na článek
Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.