Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běh pro Paraple: Drážďany - Praha

Běh pro Paraple: Drážďany - Praha

Miloš Škorpil | 21.04.2008 | přečteno: 10625×

Stejně tak jako v loňském roce, kdy jsme běželi s Martinem Hunčovským pro Paraple z Pece do Pece, letos poběžíme koncem dubna, konkrétně 26. a 27. z Drážďan do Prahy. Stejně tak jako v loňském roce se k nám může kdokoliv přidat, může s námi uběhnout či jinak absolvovat klidně celou vzdálenost nebo jen nějaký kratší úsek, záleží čistě na jeho chuti a možnostech.

Stejně tak jako loni budeme vybírat na centrum pro Paraple finanční příspěvky od těch, kdož se k nám přidají, částka ani vzdálenost, kterou uběhnou či jakkoliv ujedou (kolo, brusle, kanoe či kajak nebo jakýkoliv jiný samohybný prostředek) nejsou předem vyloučeny. Přijmeme jakoukoliv měnu či podporu, kterou vyjádříte svou spoluúčast s námi, ale hlavně s těmi, kteří byť o ni nežádají, se bez ní neobejdou.

Proč podporujeme z tolika organizací, které se věnují dobročinným účelům, zrovna centrum pro Paraple? Jednak proto, že „Běh pro Paraple“ má běh v názvu a to se nám líbí. Jednak proto, že jsem měl možnost osobně navštívit dům centra pro Paraple a přesvědčit se, jak odborně a lidsky se zde starají o ty z nás, kteří měli v životě smůlu a už po svých nevyběhnou. A také proto, že sám rád běhám pro něco, jednou pro radost z pohybu, jednou pro umístění, jindy abych pomohl druhým. 

Během těch více než čtyřiceti let, co běhám, jsem se přesvědčil, že ten poslední důvod mě uspokojuje čím dál tím víc. Zároveň jsem se ale také přesvědčil na všech akcích, které jsem za posledních patnáct let pořádal – Světový běh míru, běh z Pelhřimova do Chebu, oběh České republiky, Běh okolo Středočeského kraje nebo běh z Pece do Pece, že pro každého, kdo se k takovéto akci přidá, je to velký zážitek, a když má ještě přispět k dobré věci, tak už není nad čím uvažovat. 

Budete-li se tedy chtít přidat, zavolejte si na moje číslo 602 193 486, abyste věděli, kde se s Petrem a doprovodem pohybujeme a připojte se, kde vám bude libo. Přesný časový rozpis neuvádím, protože na nás nechci vyvíjet zbytečný časový pres, který by nás zbavoval radosti z toho, prostě si hezky zaběhnout. 

Těšíme se na vás na všechny Miloš Škorpil, Petr Syblík, Roman Vik, Zdeněk Buldok, Dana Chrbolková. 

Stručný itinerář běhu z Drážďan do Prahy

 Odkud Kam 
 Drážďany  Děčín
 Děčín  Velké Březno
 Velké Březno  Ústí nad Labem
 Ústí nad Labem  Sebuzín
 Sebuzín  Církvice
 Církvice  Žernoseky
 Žernoseky  Litoměřice
 Litoměřice  Křešice
 Křešice  Roudnice nad Labem
 Roudnice nad Labem  Račice
 Račice  Liběchov
 Liběchov  Mělník
 Mělník  Kralupy nad Vltavou
 Kralupy nad Vltavou  Řež
 Řež   Klecánky
 Klecánky  Praha – Troja – ZOO

Start: 26.4.2008 11:00 Drážďany

Cíl: 27.4.2008 17:00 Praha – ZOO

Vzdálenost: 225 km

Doběh – na posledních 5 km doprovodí (ze Zámků k lávce v Tróji – pod Trojským zámečkem) hendikepovaní a zaměstnanci z centra Paraple.
V průběhu běhu se může ke stálým účastníkům (Miloš Škorpil a Petr Syblík – běžci; Roman Vik – cyklista; Dana Chrbolková a Zdeněk Uhl – Buldok) připojit kdekoliv na trase kdokoliv bude chtít.

Během chtějí jeho účastníci krom toho, že si pořádně zaběhají, podpořit lidi, kteří i přes nepřízeň osudu mají chuť žít aktivním životem. Proto se může k nám přidat kdokoliv a tak vyjádřit svou sounáležitost. A když k tomu přidá i nějaký finanční příspěvek, rádi ho pak symbolicky předáme při „Běhu pro Paraple„, který se uskuteční 6. 6. 2008 na Pražském výstavišti v Holešovicích.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Aura: 2920

Exploser muž 21.04.2008 16:39:01

Přeji hodně úspěchů. Jenom proboha nezničte Buldoka, nebo bude pro maraton nepoužitelný.

Motto: In God is our trust.
avatar

Praha 8

Celkem 4197 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 2:33:18 (1982)

mskorpil muž 22.04.2008 13:30:24

>> Exploser, 21. 4. 2008 16:39:01

Právě proto ho berem sebou, aby byl pod neustálou kontrolou a něco nepředloženého o víkendu neprováděl :)

administrator 03.04.2010 13:32:27

Stejně tak jako v loňském roce, kdy jsme běželi s Martinem Hunčovským pro Paraple z Pece do Pece, letos poběžíme koncem dubna, konkrétně 26. a 27. z Drážďan do Prahy. Stejně tak jako v loňském roce se k nám může kdokoliv přidat, může s námi uběhnout či jinak absolvovat klidně celou vzdálenost nebo jen nějaký kratší úsek, záleží čistě na jeho chuti a možnostech.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.