Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Maratonec Homoláč vyzve po deseti letech vrchaře na MČR na Zadově

Maratonec Homoláč vyzve po deseti letech vrchaře na MČR na Zadově
foto: VC Zadova

Radek Narovec | 02.06.2022 | přečteno: 3821×

Zajímavé klání přinese sobotní šampionát vrchařů na Šumavě, který leccos napoví i ohledně složení reprezentace na červencové ME. Mezi top domácími běžci do vrchu je ve startovní listině Velké ceny Zadova i zkušený vytrvalec Jirka Homoláč. Ten bude chtít zavzpomínat na rok 2012, kdy se stal v kopcích domácím šampionem, než se vydal na dráhu ryze silniční a krosovou.

Ve startovní listině mužů je kromě mistra republiky v maratonu Marek Chrascina, Jáchym Kovář, Jan Janů, Tomáš Křivohlávek či Petr Pechek. „Letos chci mít běhaní pestré, tak jsem si zase chtěl zkusit běh do vrchu. Vlastně po deseti letech, když jsem vyhrál MČR v běhu do vrchu 2012. Nějaké ty vrchařské zkušenosti z juniorů mám, takže to pro me úplně nové nebude. Jen uvidím, jak mi půjdou seběhy,“ říká Jirka Homoláč.

V ženách je to při neúčasti Terezy Hrochové například Pavla Schorná Matyášová, která bude bojovat o svou devátou medaili z MČR vrchařů, dále pak mezi favoritky patří Adéla Stránská, vracející se Míša Stránská a Bára Havlíčková, Lucie Maršánová-Šaclová, Gabriela Veigertová, nestárnoucí Táňa Metelková a další.

Start a cíl sobotního závodu, který má též veteránské kategorie, je v areálu u Horejšů – Zadov. Start juniorů a juniorek je ve 13:30, muži a ženy startují ve 14:30. Podrobnosti naleznete na www.behdovrchu.com, startovní listina MČR je na www.atletika.cz.

Trať závodu (běží se na 6,3 km, resp. 12 km) je okruhová, vedená po lesních cestách a lyžařských sjezdovkách. Náročným profilem i technickými parametry odpovídá světovým či evropským šampionátům. Loni se mistry republiky v České Třebové stali Tereza Hrochová a Jáchym Kovář.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 02.06.2022 12:13:19

Zajímavé klání přinese sobotní šampionát vrchařů na Šumavě, který leccos napoví i ohledně složení reprezentace na červencové ME. Mezi top domácími běžci do vrchu je ve startovní listině Velká ceny Zadova i vytrvalec Jirka Homoláč.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.