Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Příjemné překvapení! Kristýna Dvořáková se blýskla na MS vrchařů

Příjemné překvapení! Kristýna Dvořáková se blýskla na MS vrchařů
foto: archiv RunTour

Daniela Havránková | 16.09.2018 | přečteno: 6022×

Závodnice USK Praha Kristýna Dvořáková, kterou trénuje Jan Pernica, zvládla svoji premiéru na vrcholné běžecké soutěži na výbornou. Na mistrovství světa v běhu do vrchu v Canillo v Andoře doběhla na skvělém pátém místě jako druhá Evropanka a získala i cenný skalp špičkové rakouské vytrvalkyně Andrey Mayr, jež skončila šestá. Muži i junioři skončili v týmech celkově desátí a ženy a juniorky sedmé.

„Pro Kristýnu je to životní výsledek a odměna za tréninkové nasazení,“ komentoval její výkon na sociální síti kouč Pernica. 22léta medička v jeho skupině na Strahově trénuje teprve rok a evidentně jí příslušnost k „Perňa systému“ svědčí. Patří mezi mimořádně všestranné běžkyně, exceluje při dlouhých silničních bězích i na dráze. Letos v létě poprvé okusila vrchy a na kvalifikačním závodě na Šerák jasně dominovala. „Od Kristýny jsem kvalitní výsledek očekával, to zcela naplnila. Pro vrchařskou repre je velkým příslibem do budoucnosti,“ vzkázal přímo z místa šampionátu reprezentační trenér Jindřich Linhart.

Z dalších Čechů je třeba vyzdvihnout i 13. příčku juniorky Barbory Havlíčkové, která se věnuje také běžeckému lyžování. Výkony ostatních reprezentantů byly už spíše průměrné: v juniorkách Sylvie Štyglerová (22.), Bára Stýblová (28.) a Anežka Ševčíková (40.); v juniorech Jan Havlena (33.), Borek Požár (37.), Matyáš Jánský (58.) a Vojtěch Dryák (60.). V seniorských kategoriích v ženách 34. Monika Houšková, 39. Pavla Schorná Matyášová, 40. Lucie Maršánová, v mužích 31. Jan Janů, 35. Ondřej Fejfar, 36. Marek Chrascina a 60. Tomáš Lichý.

„Konkurence na vrchařských soutěžích se velice zvedá. Tyto akce jsou pro země opravdu prestižní a i zde se začínají více prosazovat africké státy,“ zamýšlí se nad letošními výsledky Linhart. Velký triumf slavila Uganda, jejíž závodníci obsadili většinu pódiových umístění (kompletně junioři i muži a 1. a 3. juniorka) a Keňa (1. a 3. žena). Na stupně vítězů je doprovodila 2. Němka juniorka a 2. Švýcarka v seniorské kategorii.

„Trať v Canillo byla pěkná, jedna z nejlepších za posledních pár let, obtížná tak akorát, ani lehká ani těžká. Někomu nemusela bez předchozí aklimatizace sedět vyšší nadmořská výška, ale podmínky tu byly pro všechny stejné,“ uzavírá svůj komentář letošního šampionátu Linhart.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 16.09.2018 19:37:14

Závodnice USK Praha Kristýna Dvořáková, kterou trénuje Jan Pernica, zvládla svoji premiéru na vrcholné běžecké soutěži na výbornou. Na mistrovství světa v běhu do vrchu v Canillo v Andoře doběhla na skvělém pátém místě jako druhá Evropanka a získala i cenný skalp špičkové rakouské vytrvalkyně Andrey Mayr, jež skončila šestá. Muži i junioři skončili v týmech celkově desátí a ženy a juniorky sedmé.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.