Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hurá na jih! Novinka v nabídce vrchařských závodů startuje již v pátek

Hurá na jih! Novinka v nabídce vrchařských závodů startuje již v pátek
foto: 3 Vrcholy Šumavy

tisková zpráva | 08.07.2021 | přečteno: 4991×

Již na tento pátek je naplánován start prvního ročníku originálního závodu 3 Vrcholy Šumavy. Etapový závod v běhu do vrchu nabídne závodníkům 3 dny, 3 etapy, 3 šumavská města a 3 vrcholy nad nimi. Na výběr je absolvování celého etapového podniku, nebo si mohou zájemci vyzkoušet jen samostatné etapy.

Vimperk, Volary a Prachatice budou hostit vůbec první ročník závodu 3 Vrcholy Šumavy. Pořadatelé si pro závodníky připravili 3 trasy, které představí nejkrásnější místa v okolí všech měst. „Běh do vrchu je v poslední době malinko opomíjený, přitom se jedná o adrenalinovou disciplínu v přírodě, při které se navíc podíváte na krásná místa s výhledy do krajiny,“ říká Michal Piloušek, pořadatel závodů nejen v běhu, ale především v triatlonu. „Běžci nám často říkali, že se jim nevyplatí přijet jen kvůli 35 minutám běhu na Libín, a tak jsme přišli s nápadem etapového podniku,“ vysvětluje Piloušek.

První etapa startuje v 17 hodin v pátek 9. července ve Vimperku. Od parku u základní školy TGM závodníci vyrazí přes Pravětín a Veselku na Boubín. Druhý den se závod přesune do Volar. Z náměstí trasa vede po červené značce na vrchol Bobíku. Poslední etapa startuje v Prachaticích na Velkém náměstí a přes lázně po červené hřebenové trase vede až na vrchol Libína. Zde je také plánováno slavnostní vyhlášení vítězů celého závodu a koncert kapel Vivat Joe a Lucky Brew.

Součástí každé etapy je i možnost pro děti vyzkoušet si na čas 500m dlouhý okruh a získat si malou odměnu. „Poběží se ve Vimperském parku, okolo náměstí ve Volarech a na Libíně přírodou okolo rozhledny. Každý dětský běh bude originální,“ přibližuje doprovodný program Michal Piloušek.

Kromě atrakcí pro děti se mohou účastníci každý den těšit na dva koncerty. Vždy před vyhlášením vítězů a po něm zahrají v centru závodu 2 kapely různých žánrů. Na kulturní části programu se podílí i úspěšný pořadatel Vimperského Majálesu a dalších kulturních akcí, Šimon Blashko.

Přesné časové rozpisy, detailní informace o trase a další detaily najdou zájemci na www.3vrcholy.cz a na Facebooku 3 Vrcholy Šumavy. Přihlásit se můžete na místě nebo online, děti se hlásí jen na místě závodu. Vstupné na koncerty je zdarma.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 08.07.2021 19:28:46

Již na tento pátek je naplánován start prvního ročníku originálního závodu 3 Vrcholy Šumavy. Etapový závod v běhu do vrchu nabídne závodníkům 3 dny, 3 etapy, 3 šumavská města a 3 vrcholy nad nimi. Na výběr je absolvování celého etapového podniku, nebo si mohou zájemci vyzkoušet jen samostatné etapy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.