Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Řásná patřila o víkendu běžcům

Řásná patřila o víkendu běžcům
foto: Martin Symon

behej.com | 30.08.2010 | přečteno: 4543×

„Víš, jaký máme program na konec srpna?“ zeptala se mě manželka někdy během června. Než jsem se stačil nadechnout k odpovědi, že ještě netuším, tak jsem zjistil, že vím. Na běžecké setkání v Řásné jsme se těšili. Běháme rádi, ale žádní závodníci nejsme. PŘIDALI JSME FOTOGRAFIE Z VÍKENDU

Organizátoři nás několikrát ubezpečili, že akce je i pro začínající běžce, ale i tak jsme moc nevěděli, co očekávat. „No nic, v nejhorším nám řeknou, že běháme jako lamy, a pošlou nás domů,“ říkali jsme si při příjezdu.

Řásná se nachází kousek od nejvyššího vrcholu Českomoravské vrchoviny Javořice (837 m n. m.) a vhodnější místo pro takovou akci byste těžko hledali. Krásná příroda, pohádkové lesy, rybníky, panoramata… no prostě paráda.

Celý víkend probíhal až v neskutečně příjemné, přátelské a pohodové atmosféře. Rady a doporučení hostů týkající se techniky běhu, tréninku, rozcvičování, protahování, předcházení zdravotním problémům, jídelníčku, posílení psychiky… jsou pro nás neocenitelné. Fajn bylo, že po jednotlivých přednáškách byl ještě prostor pro menší diskusní skupinky a hlavně že tréninkový specialista Pepa Smetana a fyzioterapeutka Jitka Stehlíková nám byli k dispozici celý víkend a trpělivě odpovídali na naše dotazy.

Možná by stálo za to příště vytvořit podobně orientované skupiny (chrti, začátečníci, běžci pro radost…), mezi nimiž by hosté „rotovali“ a bavili se o společných problémech. Například začínající běžci se mohou občas ztratit při rozebírání přípravy na maraton a chrti se třeba budou nudit u plánu na první pětikilometrový běh v životě.

Nejlepší na celé akci bylo, že se tu sešli běžci všech výkonnostních kategorií. Od lidí, kteří běhají jednou či dvakrát týdně pro dobrý pocit, až po maratonce. Právě od nich jsme dostali praktické tipy, postřehy a rady, načerpali neskutečnou inspiraci a energii, ze které budeme běhat ještě hodně dlouho.

Do Řásné jsme jeli s tím, abychom se dozvěděli, co děláme špatně a jak to zlepšit. Dozvěděli jsme se nejen to, ale mnohem víc. Škoda, že víkend byl tak krátký. Kdyby se nás někdo v neděli zeptal, jestli nechceme zůstat ještě týden, tak neváháme ani minutu. Jsme moc rádi, že existují takoví běžečtí nadšenci a že mají chuť akci pro spoluběžce pořádat. Celý víkend nás nabil novou energií a chutí běhat víc a dál.

Už teď víme, jaký budeme mít program na příští konec srpna!

No nic, víkend je pryč, takže hurá do práce a odpoledne si asi půjdeme zaběhat…

Eva a Ondra Formanovi

Anketa

Hodnoťte víkendové běžecké setkání v Řásné známkami jako ve škole

1
 
20 hl.
2
 
0 hl.
3
 
0 hl.
4
 
0 hl.
5
 
0 hl.
Celkem hlasovalo 20 uživatelů.