Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Všichni jsou důležití. Běh Skalica – Hodonín ozdobilo mimořádné gesto organizátorů

Všichni jsou důležití. Běh Skalica – Hodonín ozdobilo mimořádné gesto organizátorů
foto: Petr Kostovič; na snímku Ivo Domanský

behej.com | 19.12.2011 | přečteno: 5486×

Sobotní silniční přeshraniční běh Skalica – Hodonín byl svědkem velkorysé pomoci běžcům ze strany pořadatelů. Skupinku závodníků z Prahy na cestě zdržela nehoda na železnici a aby stihli start, organizátoři pro ně poslali auto. Přitom nešlo o žádné „prominentní“ atlety, ale o řadové kondiční sportovce.

Tradiční závod na 12,6 kilometrů s kvalitním obsazením a vždy výbornou atmosférou se střídavě startuje z moravského Hodonína a ze slovenské Skalice a připravují ho týmy z obou zemí. Přestože je to z Čech na tuto akci daleko, vždy se najde skupinka nadšenců, kteří váží dlouhou cestu, aby „byli u toho“.

A právě tato skupinka cestující vlakem měla letos smůlu, když nepředvídaná událost na trati zpozdila rychlík ve finále o celé tři hodiny. Dva kondiční běžci a s nimi legendární organizátor běžeckého hnutí Ivo Domanský vyjeli z Prahy expresem směr Bělehrad v půl šesté ráno. Později k nim přistoupil i známý 84letý veterán Jiří Soukup z Hradce Králové.

Již v Kolíně byla hlášena „nehodová událost“ a jejich vlak tu musel zastavit skoro na dvě hodiny. „Spojili jsme se s organizátory z moravské strany a řekli jim o našem problému. Dohodli jsme se, že se budeme dál informovat, jak se situace vyvine,“ popisuje příhodu Ivo Domanský. V tu chvíli ještě zbývala šance stihnout v Břeclavi další vlak do Hodonína, odkud běžce na start ve Skalici odvážel oficiální autobus.

„Jenže v Brně jsme uvízli na další hodinu kvůli vyšetřování nehody, takže se to už nedalo řešit jinak než individuální dopravou skupiny už z Břeclavi. Tam nás tedy nakonec u vlaku vyzvedli a dovezli autem přímo na start ve 35 kilometrů vzdálené Skalici,“ líčí šťastný závěr dramatické cesty Domanský a pochvaluje si přístup moravských organizátorů, v jejichž čele působí Pavel Bíla z BK Hodonín.

„Pro nás to nebylo tak divoké, hned jsme se rozhodli, že pro ně někam přijedeme,“ vypráví Bíla a dodává: „Prezentaci závodníků jsme kvůli nim posunuli do poslední možné chvíle. Naštěstí to vyšlo, takže všichni byli nakonec spokojeni,“ říká s úsměvem.

Pavlu Bílovi přitom obzvlášť záleželo na tom, aby byl na startu včas právě veterán Soukup: „Veterány obdivuji, vím, že závody silně prožívají a přitom se na trati potrápí mnohdy víc než mladí běžci. Navíc pan Soukup se na náš běh přihlásil jako úplně první již v červenci! O to víc by mi bylo líto, kdyby zrovna on závod propásl,“ dodává Bíla.

Do Skalice všichni dorazili zhruba 20 minut před startem. „Tým Zdeňka Zalubila z Atletika ŠK Skalica také pomohl. Měl už pro závodníky připravená trička s čísly, takže start v pohodě stihli,“ uzavírá Domanský.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 19.12.2011 11:29:44

Sobotní silniční přeshraniční běh Skalica – Hodonín byl svědkem nebývalé obětavosti pořadatelů. Skupinku běžců z Prahy na cestě zdržela nehoda na železnici, a aby stihli start, organizátoři pro ně poslali auto. Přitom nešlo o žádné „prominentní“ atlety.
Odkaz na článek

avatar

Olomouc

Celkem 149328 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:54 (2001)
půlmaraton: 1:34:43 (2002)
maraton: 3:21:17 (2002)

321919 muž 19.12.2011 11:38:30

Malá věcná oprava: Pavel Bíla, nikoliv Ivan. Jinak platí to co jsem již uvedl včera pod článkem Ivo Domanského. :-)

Motto: Nepřestaneš běhat proto, že jsi zestárl. Zestárneš proto, že jsi přestal běhat.
avatar

daniela82 žena 19.12.2011 12:12:43

Díky za upozornění, opravila jsem. D. Havránková

>> 321919, 19. 12. 2011 11:38:30

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.