Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Voják nesplnil rozkaz. A na Lipně vyhrál…

Voják nesplnil rozkaz. A na Lipně vyhrál…
foto: Jan Jahoda/STRC

Tomáš Nohejl | 24.08.2012 | přečteno: 7935×

Lipenské sjezdovky až pod tobogán Stezky korunami stromů nejlépe zdolal vrchařský reprezentant Jiří Voják. A to šéf týmu Jindřich Linhart domažlického kamzíka týden před světovým šampionátem ani nechtěl pustit na start. Teď se raduje z druhého letošního triumfu v Salomon Trail Running Cupu. Mezi ženami vyhrála kladenská Tereza Zuzánková, desátá absolutně i mezi muži.

Voják rozhodl až v závěrečném seběhu. Jinak vedl dlouho Jan Procházka. „Měl jsem ho na dohled. Všechno jsme vybíhali, bylo to moc hezký. Ale neběželo se mi tak, jak bych si představoval,“ říkal Jiří Voják. Třetí skončil s odstupem dvou a půl minuty Jan Mrázek, dalších 49 vteřin za ním specialista Roman Skalský.

Zuzánková držela vyrovnané tempo, byť se na čele se držela dlouho 23letá Pavla Zahálková. Třetí pak doběhla Kateřina Krieglová. „Jo, seběhy, ty já umím,“ pochvalovala si pak v cíli.

K vrcholu tlačily běžce davy v koridorech skoro jako na Tour de France. Kromě elitních běžců sledovali i známé tváře. Na trati nemohla chybět její autorka Kateřina Neumannová, která po celý den stíhala ještě spoluorganizovat další akce Lipno Sport Festivalu. „Byl jsem týden nějaká načatá, ale běžet musím, tyhle terénní běhy mě fakt baví,“ říkala. Skončila šestá. Stupně vítězů však zajistila dcera Lucie mezi dětmi do devíti let.

Statečně bojoval i další VIP běžec. Bývalý ministr průmyslu, významný ekonom a nyní kandidát na prezidenta Vladimír Dlouhý, v 59 letech druhý nejstarší účastník po 72letém Jaroslavu Janečkovi z Unionu Praha. „Vy jste mi dali,“ lál pořadatelům. „Ale zvládl jsem to. Běhám teď docela dost a podobně drsný běh jsem ještě neabsolvoval, jsem rád, že to mám za sebou,“ vyprávěl. A pokračoval na divadelní představení Carmen pod otevřeným nebem v Jindřichově Hradci.

Není divu, že dostal zabrat. Čtvrtý díl STRC poslal běžce z lipenské maríny pod lanovkou až za hřeben Kramolín. Odtud pak šplhali prudkým travnatým svahem přes skikrosový park až na vrchol. Pak jen lehce klesli a zatraverzovali a vrcholovou pasáž si ještě jednou zopakovali. Až teprve potom mohli odbočit dolů a spadnout zpátky na kolonádu do maríny. Celkem téměř dvanáct kilometrů.

Běžeckou kvalitu povznesl i společenský rozměr. Závod komentoval i Aleš Valenta, bývalý olympijský vítěz, moderátor Sport baru z Frekvence 1. Následovala autogramiáda olympijských hvězd. A večer pak výtečný koncert kapely U2 revival, následovaný laserovou show na vodní ploše a ohňostrojem. Navzdory hustému dešti vytrvaly na břehu lipenské nádrže stovky diváků.

STRC pokračuje 16. září v Babicích u Říčan ve středních Čechách a v říjnu vyvrcholí na golfovém hřišti v Praze-Motole kvalifikací na trailové mistrovství světa na Havaji.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 26.08.2012 10:33:06

Lipenské sjezdovky až pod tobogán Stezky korunami stromů nejlépe zdolal vrchařský reprezentant Jiří Voják. A to šéf týmu Jindřich Linhart domažlického kamzíka týden před světovým šampionátem ani nechtěl pustit na start. Teď se raduje z druhého letošního triumfu v Salomon Trail Running Cupu. Mezi ženami vyhrála kladenská Tereza Zuzánková, desátá absolutně i mezi muži.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.