Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nedělní Velká kunratická nabídne pikantní souboj kvarteta favoritů

Nedělní Velká kunratická nabídne pikantní souboj kvarteta favoritů
foto: Martin Symon

Petr Kostovič | 03.11.2013 | přečteno: 5836×

Souboj tří vítězů z posledních pěti let je tahákem nedělní Velké kunratické. Vedle Petra Pechka, vítěze z roku 2008, poběží i Daniel Fekl, v současnosti manažer fitness centra, jemuž se vyhrát podařilo v letech 2009 a 2010. Poslední dva roky však patřila Velká kunratická reprezentantu v orientačním běhu Janu Procházkovi. Soupeření této trojice okoření letos navíc premiérový start skvělého vrchaře Roberta Krupičky. TIPUJTE VÍTĚZE

„Startovat na Kunratické jsem měl již v dobách, kdy jsem se věnoval běhu na lyžích, někdy v roce 2001, ale nevyšlo to. V současné době je to na mě už příliš rychlý závod, vyhovují mi trochu delší kopce. Poběžím z udržovacího tréninku, který podstupuji, abych závody na konci sezony absolvoval se ctí. V poslední době jsem zařadil i pár rychlých tréninků na dráze,“ řekl před nedělním startem Krupička.

Devětadvacetiletý reprezentant v orientačním běhu Jan Procházka loni zvítězil velice rychlým časem 11:17.8. V terénu se cítí jako doma, v jeho prospěch při souboji s Krupičkou a dalšími vrchaři mluví zkušenosti a znalost trati.

„Myslím, že trať bude letos superrychlá. A kdyby ji déšť v posledních dnech přece jen rozmáčel, stejné podmínky budou pro všechny,“ uvažuje Procházka a zamyslí se i nad soubojem s vrchaři Krupičkou a Skalským: „Trať je dost drsná, v orientačním běhu však běháme v takovém terénu denně, jsme na to zvyklí. Je to jiné než klasické běhy do vrchu. Uvidíme, jak se s tím vrchaři popasují.“ Do okruhu favoritů patří i další z orientačních běžců, Jan Šedivý. Loni mu patřilo druhé místo a letos mu to běhá výborně.

A jak elitní běžci zdolávají obávaný Hrádek? „I lana se občas chytnu, když je to možné. Přece jen je dobré, když ruce pomohou, zaberou a nohy si mohou trochu odpočinout,“ prozradí Procházka svůj recept na obávané místo trati.

Závod byl letos vyprodán během několika hodin po spuštění registrací, na mnoho zájemců startovní číslo nezbylo. Ve startovní listině trasy na 3 100 metrů vedoucí přes Hrádek figuruje 2 500 jmen. Mezi nimi i běžci s dvaceti a více starty, Veteráni Velké kunratické. Poběží jich 389. Již několik sezon mohou na trať přes Hrádek i ženy. Ve startovce najdeme například jméno výtečné sokolovské běžkyně Ivany Sekyrové. Naplnit motto o setkání sportovců z různých odvětví však přijde třeba i skifařka Mirka Knapková.

Na hlavní ženské trati na 1 330 metrů je velkou favoritkou Kamila Gregorová, která již v minulosti radost z vítězství poznala. I ženy mají své Veteránky Velké kunratické. Počítají se jim starty z hlavního závodu žen. Ve startovce letos najdete patnáct Veteránek. Nejvíce, 40 startů, posbírala Slávka Ročňáková. A ujít si nechce nechat ani ten jedenačtyřicátý.

Anketa

Kdo vyhraje letošní Velkou kunratickou? Tipněte si vítěze mužské části.

 
10 hl.
 
8 hl.
 
98 hl.
 
63 hl.
 
25 hl.
Celkem hlasovalo 204 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 07.11.2013 08:15:14

Souboj tří vítězů z posledních pěti let je tahákem nedělní Velké kunratické. Vedle Petra Pechka, vítěze z roku 2008, poběží i Daniel Fekl, v současnosti manažer fitness centra, jemuž se vyhrát podařilo v letech 2009 a 2010. Poslední dva roky však patřila Velká kunratická reprezentantu v orientačním běhu Janu Procházkovi. Soupeření této trojice okoření letos navíc premiérový start skvělého vrchaře Roberta Krupičky.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.