Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Božím Daru za týden startuje Rock Point - Horská výzva

Na Božím Daru za týden startuje Rock Point - Horská výzva
foto: Rockpoint - Horská výzva

tisková zpráva | 02.06.2014 | přečteno: 2594×

Do Krušných hor míří třetí zastávka seriálu horských běhů a trekingu dvojic Rock Point – Horská výzva. Start této v Česku unikátní outdoorové „tour“ je na programu už příští pátek přímo na Božím Daru, kam zamíří nejen na tisíc běžců, ale i týmy dobrovolníků, které horám pomáhají od odpadu.

Rock Point – Horská výzva je čtyřdílný seriál masových horských běhů dvojic a právě na Božím Daru příští pátek odstartuje jeho třetí závod. „Na běžce čekají tři délky tras a vždy čtveřice kategorií. Podmínky jsou tedy stejné, ať už jdeme v Jeseníkách, na Šumavě nebo jako nyní v Krušných horách,“ podotkl ředitel závodu Pavel Zitta.

Účastníci v kategoriích muži, ženy, mix a dogtreking mají na výběr ze tří připravených tras. Nejdelší Long (63 km) s limitem 24 hodin na dokončení startuje příští pátek (13. 6.) tradičně pět minut před půlnocí. Na další dvě trasy Half (37 km) a Short (16 km) už závodníci vyběhnou v sobotu v 9 a v 10 hodin.

Královská trať Long ze startu na Božím Daru přes noc běžce zavede kolem Božídarského Špičáku, Mrtvého rybníku na Hřebečnou, kolem Lesíku háj, přes Abertamy na Plešivec a dále do Jáchymova a přes Krásný Les, Stráž nad Ohří, Srní, kolem Vysoké Seče přes Klínovec zpátky do cílového Božího Daru. Na trati je čeká čtveřice občerstvovacích stanic na Hřebečné, v Jáchymově, ve Stráži a na vrcholu Klínovce. Podobná trasa je nachystána i v sobotu na účastníky střední délky. Ti se vyhnou smyčce přes Krásný Les a Stráž nad Ohří. Společné mají první tři občerstvovací stanice. Pro méně zdatné je určen šestnáctikilo­metrový okruh Short, kde účastníci mají možnost potkat se ve stanici v Jáchymově.

Přestože on-line registrace už byla ukončena, stále se každý může přihlásit na místě v den konání závodu. Startovní listina tedy prozatím není finální. Aktuálně je zapsáno na sedm set běžců, ale pořadatelé očekávají, že by účast mohla překonat tisícovku. „Naším záměrem je připravit opravdu velkolepý závod, při kterém každý v sobě najde chuť překonat sám sebe. Rock Point – Horská výzva ale není jen o fyzickém výkonu. Má za cíl zavést lidi do přírody, poznat nádherná zákoutí českých hor, ale současně horskému prostředí také pomoci a naučit se v něm chovat,“ nastínil další úkoly sportovní akce Zitta.

Organizátoři seriálu se totiž letos spojili se sdružením Progressum a společně vytvořili v Česku unikátní projekt – Green Way, při kterém na trase a ve vytipovaných turistických lokalitách týmy dobrovolníků sbírají odpad a čistí přírodu. Ne jinak tomu bude i v Krušných horách.

Připraven je také doprovodný program, který vypukne v sobotu od 13:30 hodin, když postupně vystoupí karlovarské kapely Ben Dover, Holden nebo Liwid. Chybět nebudou ani zábavné hry pro děti, takže si zastávku seriálu v Krušných horách opět mohou užít celé rodiny.

Program 3. závodu seriálu Rock Point – Horská výzva – Krušné hory

Místo: Boží Dar – Krušné hory

Moderuje: Karel Lehner

Pátek 13. 6.

23:55 hod. start závodu Long

Sobota 14. 6.

09:00 – start závodu Half

10:00 – start závodu Short

13:30 – začátek doprovodného programu (hudební vystoupení kapel)

13:30 – 14:30 – Ben Dover (pop-funk/Karlovy Vary)

15:00 – 16:00 – Holden (rock-pop/Karlovy Vary)

16:00 – 17:00 – vyhlášení vítězů

od 17 hod. Liwid (rock/Karlovy Vary)

  • vstup zdarma
  • občerstvení zajištěno
  • zábavné hry pro děti

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 05.06.2014 08:45:02

Do Krušných hor míří třetí zastávka seriálu horských běhů a trekingu dvojic Rock Point – Horská výzva. Start této v Česku unikátní outdoorové „tour“ je na programu už příští pátek přímo na Božím Daru, kam zamíří nejen na tisíc běžců, ale i týmy dobrovolníků, které horám pomáhají od odpadu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.