Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Zadově se poběží o nominace

Daniela Havránková | 01.06.2014 | přečteno: 6428×

Sobotní Velká cena Zadova bude současně kvalifikační soutěží pro mistrovství Evropy v běhu do vrchu stylem nahoru-dolu, které se uskuteční 12. července ve francouzském středisku Gap. „Ve startovce figuruje řada zajímavých jmen, nominovat budeme vždy po čtyřech závodnících v kategoriích juniorky, junioři, muži a ženy,“ informuje manažer závodu a asistent reprezentačního trenéra Jindřich Linhart.

Loni stejný závod vyslal na světový šampionát družstvo juniorů, které na vrcholné akci získalo mistrovský titul. Letos se o nominační místa budou ucházet například loňští zlatí medailisté Tomáš Lichý, Dominik Sádlo a Dominik Kubec, dále bratři Martin a Lukáš Kučerovi, úspěšný půlmaratonec Ondřej Fejfar či vrchařský specialista Jan Havlíček nebo zástupci mladší generace – všestranný běžec Jan Janů, dráhař Tomáš Jaša či silničář Robert Míč.

Také ženské startovní pole slibuje souboj kvalitních běžkyň v čele s Pavlou Schornou-Matyášovou, která se vrací po mateřské pauze, veteránek Táni Metelkové a Ivy Milesové a dalších ostřílených závodnic jako jsou Pavla Fričková a Pavla Zahálková.

Připraveny budou okruhové trasy vedoucí po sjezdovce a přilehlých cestách v délce od 4,6 do 12 km s celkovým převýšením od 245 do 630 metrů. 15. ročník akce je otevřený závod, běžci v něm zároveň mají možnost získat body do Maratonstav Českého poháru v běhu do vrchu. Celou akci v sobotu odstartuje ve 13:30 lidový tříkilometrový běh. „Věříme, že příjemné sportovní odpoledne si v krásném prostředí Šumavy užijí závodníci i diváci,“ říká závěrem Linhart.

WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 05.06.2014 16:37:50

Sobotní Velká cena Zadova bude současně kvalifikační soutěží pro mistrovství Evropy v běhu do vrchu, které se uskuteční 12. července ve francouzském středisku Gap. „Nominovat budeme vždy po čtyřech závodnících v kategoriích juniorky, junioři, muži a ženy, ve startovce figuruje řada zajímavých jmen,“ informuje aktuálně manažer závodu a asistent reprezentačního trenéra Jindřich Linhart.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.