Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Týden zbývá do startu úvodní Rock Point – Horské výzvy

Týden zbývá do startu úvodní Rock Point – Horské výzvy
foto: Rockpoint Horská Výzva

tisková zpráva | 02.04.2015 | přečteno: 2285×

Přesně týden zbývá do startu úvodního závodu nového ročníku seriálu horských běhů a trekingu dvojic Rock Point – Horská výzva. Běžci se letos v rámci celé „tour“ poprvé potkají v Jeseníkách v Koutech nad Desnou. Díky nově zařazenému nesoutěžnímu pochodu pořadatelé očekávají přes tisíc aktivních milovníků sportu a přírody.

„Mimo tradičních tří délek tras – Long, Half a Short jsme letos připravili i speciální Pochod s Mixitkou, díky kterému bychom rádi zvedli motivaci navštívit přírodní krásy českých hor opravdu široké veřejnosti. Podle prvních ohlasů a předběžných registrací se nám to daří a všechno zatím napovídá tomu, že v Jeseníkách nyní chystáme zatím nejmasovější výzvu,“ sdělil ředitel závodu Rock Point – Horská výzva Pavel Zitta s tím, registrace do všech závodů bude v den startu umožněna také předem neregistrovaných dvojicím, což může účast stále navýšit.

Závodníci se tak mohou těšit na skvělou atmosféru na startu, spoustu zážitků a setkání na trati. Oproti loňsku se vylepšil také pořadatelský servis. „Každý se na trať může vydat opravdu nalehko a jít či běžet s naprosto čistou hlavou. Vše potřebné bude připraveno na občerstvovacích stanicích, takže si každý může svůj závod pořádně užít,“ upozornil Zitta.

Tradice startů ale zůstane nezměněna. Jako první se v pátek pět minut před půlnocí na trať vydají běžci na dlouhé trase (63 km). Jejich časový limit pro dokončení je 24 hodin. Startovní čísla „Longu“ se vydávají v pátek od 17 do 22:30 hod. V sobotu dopoledne pak startují zbývající kategorie – Half (35 km) vyběhne v 9 hodin s dvanáctihodinovým limitem a hodinu na to skupina Short (14 km). Nejkratší trasa má časový limit osm hodin. Výdej čísel startuje o šesté ranní a končí hodinu před startem dané kategorie. Novinkou je pak zmíněny čtrnáctikilometrový pochod s Mixitkou, který hromadně odstartuje v sobotu ve čtvrt na jedenáct.

„Jde o nesoutěžní pochod pro malé i velké, tlusté i hubené, masožrouty i vegetariány, zkrátka všechny, co mají rádi hory a samozřejmě i tyčinku Mixitku. Doporučujeme trekové hole na Nordicwalking,“ podotkl Zitta.

Jednotlivé závodní skupiny mají vytyčenou trasu s občerstvovacími stanicemi. Běžci „Longu“ se zastaví v Ramzové, Červenohorském sedle a na Ovčárně u chaty horské služby. Cíl pro všechny je opět ve sportovním areálu Kouty.

Že se pořadatelé snaží neustále zvyšovat úroveň závodu, potvrzuje i komplexnost navazujících služeb. V Jeseníkách bude možnost občerstvit se, odpočinout si i před startem jak v místním bistru, pizzerii, baru Lyžárna, tak i ve vyhřívaném registračním stanu. Závodníci si také budou moci nechat za zvýhodněné ceny „zatejpovat“ svaly, či vazy a předejít tak zranění na trati, či si nechat diagnostikovat došlap při běhu a chůzi. Závod nabídne, tak jako každoročně, elektronické měření časů s on-line přenosem, kvalitní zaznačení trasy v rámci eko-projektu Green Way i bohaté občerstvení na trati, které bude zahrnovat jak teplou polévku a čaj, tak sladké i slané pečivo, ovoce, čokoládu, či energetický nápoj.

V cíli bude na závodníky v průběhu soboty čekat teplé občerstvení a bohatý hudební program, který odstartuje přesně v poledne. Kulturní odpoledne zpestří kapely A.M.Úlet, Blues Session nebo Joan Jett & The Blackhearts tribute. „Aby se při vystoupení kapel zabavily také děti, připravili jsme pro ně třeba volně přístupnou trampolínu,“ připomněl Zitta s tím, že vyvrcholením sobotního odpoledne pak bude vyhlášení závodu, které proběhne v 16:00 hod.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 03.04.2015 23:31:56

Přesně týden zbývá do startu úvodního závodu nového ročníku seriálu horských běhů a trekingu dvojic Rock Point – Horská výzva. Běžci se letos v rámci celé „tour“ poprvé potkají v Jeseníkách v Koutech nad Desnou. Díky nově zařazenému nesoutěžnímu pochodu pořadatelé očekávají přes tisíc aktivních milovníků sportu a přírody.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.