Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Deník A. Pichrtové: Před cestou do Afriky

Anna Straková | 15.11.2007 | přečteno: 6982×

Letošní devátá atletka roku, skvělá vrchařka Anna Pichrtová, nám zaslala krátký dopis, ve kterém svým jedinečným způsobem žádá o podporu před dobrodružným „výletem do Afriky“. Otiskujeme v plném znění.

Ahojky všichni běžci, běžkyně, fandové a čtenáři „našeho“ sportu!

Příští úterý odlétám do Nigerie. Nejdříve do Lagosu, největšího města Nigérie, (žije tam „pouhých“ 15 milionů lidí!). Pak se budu spolu s ostatními zahraničními závodniky přesouvat domácí leteckou linkou do Calabaru a pak autobusem a auty (asi tak 1–2 dny) do státu Calabar na Obudu Ranch.

Tam se bude konat mezinárodní závod v běhu do vrchu na 11 km, po silnici, s převýšením cca 1000 m. Předpokládám, že poběží kolem 500–600 závodníků z Afriky, Evropy a taky několik Američanů. Už se na závod moc těším, jenom z místní dopravy mám poněkud obavy, ale doufám, že to zvládnu :-) Jezdí totiž jako blázni a v Nigerii neexistuje dopravní značení.

Před mým odjezdem vás všechny chci moc pozdravit!!! Vzpomeňte si na mne v sobotu 24. listopadu, kdy se ráno (cca v 8 h) vydám spolu s ostatními na trať. Bude určitě velké vedro, místo sněhu a kosy tak 35 stupňů! No co, alespoň se trochu opálím!

Mějte se všichni krásně, ať slouží zdraví a máte z běhání potěšení! Nezapomeňte běhat „srdíčkem“ a je jedno, jestli jste „Pendolino“ anebo „motoráček“. Všichni dorazíte do toho samého cíle a to je to nejdůležitější!

Anka Pichrtová :-)