Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Horskou výzvu poprvé zažijí Beskydy

Horskou výzvu poprvé zažijí Beskydy
foto: Patrik Pátek/PatRESS.cz

Horská výzva | 07.06.2016 | přečteno: 2666×

Poprvé v historii seriálu Rock Point – Horská výzva zavítají běžci do Beskyd. Pořadatelé oblíbených horských běhů a trekingu připravili zastávku na severovýchodní Moravě až nyní v rámci 6. ročníku soutěže. Na programu je už tento víkend, jako druhý závod v pořadí.

„Po zastávce v Beskydech už dlouho volala celá řada běžců. Mnoho účastníků z Moravy jezdí přes celou republiku na Šumavu nebo do Krušných hor. Nejbližším závodem byly Jeseníky, ale chtěli jsme připravit také závod ryze moravský. Po šesti letech se dostáváme na Valašsko a do nádherného prostředí Beskyd. Věřím, že to bude v mnoha směrech i jedna z nejatraktiv­nějších letošních zastávek. Přece jen, je to novinka, na kterou jsme hrdí, ale samozřejmě tak trochu ještě nevíme, co od ní čekat, nicméně v Beskydech je trail velmi populární,“ pronesl Pavel Zitta, ředitel seriálu Rock Point – Horská výzva.

Beskydský díl je v pořadí druhým podnikem celého seriálu Rock Point – Horská výzva, který letos sestavuje pětice závodů. Scénář ale u všech zůstává stejný. I v Beskydech jsou připraveny tři délky tras – Long (66 km), Half (43 km) a Short (13 km) a vždy se běží v kategoriích muži, ženy a dogtreking mužů a žen. Pouze nejdelší trať Long se jde přes noc ve dvojicích, kde je navíc samostatně hodnocena kategorie Mix, tedy dvojice muž a žena. Tradičně nemůže chybět ani benefiční pětikilometrový Pochod s Mixitkou, jehož výtěžek tentokrát poputuje za devítiletou Eliškou Vachtlovou, u které vlivem nedostatku kyslíku při porodu došlo k těžkému poškození mozku. Vybraná částka má opět přispět k léčbě a rehabilitacím.

V rámci druhého podniku se běžci sejdou v Horečkách (Trojanovice), nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm a v těsné blízkosti Stezky v korunách stromů a Skokanského areálu Jiřího Rašky. Právě zde bude v pátek od 17 do 22:30 hodin otevřena kancelář závodu s možností registrace, dále pak v sobotu od 6 do 8 hodin. První vlna, tedy běžci Longu, se na trať vydá pět minut před páteční půlnocí. Opět je limit stanoven na dvacet čtyři hodin, nicméně ti nejrychlejší dobíhají už při sobotním svítání.

Na trati Long je kvartet občerstvovacích stanic na Dolní Bečvě, v Pustevnách, Horní Bečvě a znovu v Pustevnách. Trasa královského závodu vyvede běžce z Trojanovic na Velký Javorník, Černou horu k Dolní Bečvě, Na Kamenném, ke Skalíkově louce na Pustevny a přes Maňáky a chatu Martiňák do Horní Bečvy. Následně přes Bukoviny a Skalíkovu louku znovu na Pustevny a kolem sochy Radegastu na Radhošť, odkud už následuje jen Velká Polana, Černá hora, sedlo Pindula, Malý Javorník a cíl v Trojanovicích. „Věřím, že trasa bude pro všechny velmi atraktivní. Nezapomněli jsme ani na tradiční a zajímavá místa, která jsou s Beskydy pevně svázaná, takže i díky tomu je mým velkým přáním, aby si běžci celý závod přijeli maximálně užít,“ netají se Zitta, když připomněl, že start dalších kategorií je naplánovaný v sobotu. Střední trať vybíhá v 9 hodin, kráká v 10 a Pochod s Mixitkou ve čtvrt na jedenáct.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

horskavyzva žena 07.06.2016 16:12:39

Poprvé v historii seriálu Rock Point – Horská výzva zavítají běžci do Beskyd. Pořadatelé oblíbených horských běhů a trekingu připravili zastávku na severovýchodní Moravě až nyní v rámci 6. ročníku soutěže. Na programu je už tento víkend, jako druhý závod v pořadí.
Odkaz na článek

avatar

Praha - Modřany

10 km: 0:44:43 (1996)
maraton: 3:59:58 (1996)

olaf, muž 08.06.2016 00:19:28

Nejsem tedy vůbec fanoušek Horské výzvy, problémů nám ostatním pořadatelům nadělali tedy dost. Ale co to píšou za blbosti „poprvé“ v Beskydech? Horská výzva v Beskydech přece byla hned první ročník seriálu 2011. Start byl na Pustevnách. :-0 Celej článek včetně nadpisu je potom nesmysl. To musí lhát už i o své historii? Nebo si pan Zitta nepamatuje kde dělal před 5 lety závody? Zde je odkaz na termínovku behej.com 2011: http://www.behej.com/…raton-dvojic

Motto: dalkovepochody.cz - informační servis dálkových pochodů
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.