Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kutná Hora podruhé v historii ožije závodem Spartan

Kutná Hora podruhé v historii ožije závodem Spartan
foto: FB Spartan Race Czech Republic

tisková zpráva | 23.03.2019 | přečteno: 6712×

Středočeská Kutná Hora se může znovu po roce těšit na extrémní překážkové závody Spartan. Fanoušci uvidí hned dva z nich. V sobotu 13. dubna se běží pětikilometrový Sprint a o den později třináctikilome­trový Super.

Do historického města dorazí opět tisícovky závodníků a jejich podpora. Sobotní závod je v elitní a věkové kategorii součástí regionální série CEU (ČR, Slovensko, Polsko, Maďarsko a Rumunsko). „Očekáváme příjezd nejlepších závodníků, včetně členů širší české reprezentace OCR. Celkově si myslím, že Kutnou Horu navštíví za celý víkend zhruba sedmnáct tisíc lidí,“ odhadl ředitel českého Spartana Michal Kúkola.

Sobota bude hodně pestrá. Na start Sprintu se postaví 5 tisíc dospělých a necelá tisícovka dětí. Navíc budou startovat Spartan Specials. „Jde o postižené děti a děti na vozíku. I oni Spartana milují. Těším se, jak jim ostatní závodníci vytvoří skvělou atmosféru,“ líčil Kúkola. Od 16 hodin pak odstartuje Spartan Charity, kde si každý za cenu základního startovného může vyzkoušet sprintovou trať bez nutnosti dělat překážky či trestné cviky – angličáky. Polovina výtěžku pak poputuje Nadaci Nova.

Závod bude pokračovat i v neděli, kdy se běží Spartan Super. Opět se očekává velký počet fanoušků u chrámu sv. Barbory v centru města, kde závodníci uvidí nejlepší překážky. A fandit budou i svým závodníkům. Z Kutné Hory jsou Martina Fabiánová a Tomáš Tvrdík. Oba členové české reprezentace a favorité svých kategorií.

„Kdo chce zkrátka zažít jedinečný sportovní zážitek pro celou rodinu, spojený s kulturou a historií, neměl by Kutnou Horu 13. a 14. dubna vynechat. Bude to velký zážitek pro všechny,“ dodal Michal Kúkola.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 23.03.2019 10:54:08

Středočeská Kutná Hora se může znovu po roce těšit na extrémní překážkové závody Spartan. Fanoušci uvidí hned dva z nich. V sobotu 13. dubna se běží pětikilometrový Sprint a o den později třináctikilometrový Super.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.