Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

OCR reprezentantům cinkaly medaile v Maďarsku

OCR reprezentantům cinkaly medaile v Maďarsku
foto: Česká reprezentace OCR

tisková zpráva | 04.04.2019 | přečteno: 6321×

Zástupci České reprezentace OCR bojovali o víkendu ve dvou zemích na závodech série překážkových závodů Spartan. V maďarské Nagykanizse se běžel v sobotu Super (13 km) a v neděli Sprint (5 km). V Itálii běželi Češi jen v sobotu, a sice Super.

Výborně si vedla v Maďarsku debutantka v reprezentaci Martina Fabiánová, která v sobotu doběhla mezi elitními ženami na třetím místě a o den později doběhla na Sprintu dokonce druhá.

„V obou závodech jsem měla náročný finiš se soupeřkou. Rozhodovalo se vždy na poslední překážce před cílem. Která z nás dříve přelezla zeď, skončila lépe. V sobotu jsem boj o stříbro prohrála, ale v neděli vyhrála,“ pochlubila se osmadvacetiletá Kutnohoračka pocházející z Karviné. V závodech chybovala dohromady třikrát. V sobotu netrefila oštěp a nevytáhla kladku. V neděli už nedala jen oštěp.

Skvělý běžecký výkon podal i Tomáš Tvrdík, který startoval jen na sobotním patnáctikilome­trovém Supru. Do cíle doběhl s třetím nejlepším časem ze všech! „Měl jsem na vítězství, ale neměl jsem štěstí. Na třetím kilometru jsem spadl z balanční kladiny a musel jsem pak ztrátu dotahovat,“ líčil Tvrdík. Po kladině se kutnohorský borec propadl až na dvacáté místo, ale skvělým během se dokázal dostat až na bronzovou pozici. „Říkal jsem si, že i s jednou chybou se dá skončit na bedně. Bolelo to, ale jsem rád, že jsem si alespoň bronz odvezl. Snad jsem si vybral smůlu před domácími závody v Kutné Hoře,“ dodal Tomáš Tvrdík.

Těsně za stupni vítězů skončili v sobotu čtvrtý Jiří Vacík a pátý Petr Dorňák. Druhý jmenovaný si spravil chuť v neděli, když na kratší trati vybojoval stříbro při svém druhém startu v reprezentaci. „Na začátku jsem se snažil nepřepálit start, jelikož to byl doslova sprint, ale zároveň neztratit kontakt, což se mi dařilo po celý závod. Celkové pořadí jednoznačně určilo posledních pět set metrů, kde se rozhodovalo na oštěpu a ručkování,“ líčil stříbrný muž závodu, který ani jednou nechyboval.

V Itálii skončila těsně za stupni vítězů Adéla Voráčková, kterou rozhodčí poslal na trest při ručkování. Z mužů doběhl nejlépe sedmý Petr Vinický, za ním pak skončili jedenáctý Tomáš Satinský a čtrnáctý Richard Hynek.

„Závod byl pěkně profilově nahoru a dolů. Celkem dost kamení a koryta řek. Nejvíce překážek bylo na konci ve festivalové zóně,“ popisoval italský závod Petr Vinický, který si pochvaloval i zajímavou konkurenci z Itálie, Francie a Španělska. „Měl jsem pomalejší start, ale postupně jsem doběhl první desítku. Jednu třetinu závodu jsem běžel sám bez kontaktu. Než mě doběhl Tomáš Satinský a skoro až do cíle jsme se předbíhali. Škoda, čím blíže k cíli, tím lépe se nám běželo,“ dodal Vinický.

Spartan Super Nagykanizsa

Martina Fabiánová – 3. místo

Tomáš Tvrdík – 3. místo

Jiří Vacík – 4. místo

Petr Dorňák – 5. místo

Spartan Sprint Nagykanizsa

Martina Fabiánová – 2. místo

Petr Dorňák – 2. místo

Jiří Vacík – 9. místo

Spartan Super Maggiora

Adéla Voráčková – 4. místo

Petr Vinický – 7. místo

Tomáš Satinský – 11. místo

Richard Hynek – 14. místo

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 04.04.2019 10:03:12

Zástupci České reprezentace OCR bojovali o víkendu ve dvou zemích na závodech série překážkových závodů Spartan. V maďarské Nagykanizse se běžel v sobotu Super (13 km) a v neděli Sprint (5 km). V Itálii běželi Češi jen v sobotu, a sice Super.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.