Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ve Skalné bylo veselo

Ve Skalné bylo veselo

Miloš Škorpil | 14.04.2008 | přečteno: 7086×

Uplynulý víkend byl víkendem, kdy proběhlo soustředění ve Skalné. Zprvu jsem docela litoval, že se na ně přihlásilo tak málo lidí. Cestou zpět jsem si však uvědomil, že to bylo jedno z nejhezčích setkání, které jsem prožil za těch pět let, co je pořádám, ať už dříve s PIMem, tak nyní s behej.com.

Proč?

Bylo velmi komorní, a přitom velmi dynamické a veselé. Těch dvanáct lidí, včetně mě, které na něj dorazilo, byť se mnozí viděli poprvé, k sobě našli velmi rychle cestu. Už večer v Chaloupce, kde jsme večeřeli, se rozproudila zábava, jako by se sešli přátelé, kteří se mají velmi rádi a dlouho se neviděli. Nepoznalo se, kdo je „starý“ matador a kdo je „zajíc.“

Cestou na hotel nás ještě stačily poďobat padající kroupy. Ale ráno už nás budilo sluníčko, sice trošku studené, byly 4 stupně, ale věřili jsme, že přes den bude teplo.

Vyrazili jsme všichni po jedné trase, s tím, že méně zdatní se někde odpojí a ti běhavější si vyzkouší, zda je pro ně maraton dostupnou výzvou. Uběhli jsme pár metrů a přes cestu se nám valila voda. Taky cesta po nacucané louce nebyla nejlehčí. Rozhodli jsme se proto, že změníme trošku plán cesty a poběžíme po asfaltových cestách.

Běhavější skupinka uběhla těm méně běhavým. Vesele švitoříce se obě skupiny posouvaly vpřed. Zatímco běhavci ukrajovali i díky Zdeňkovi, který to tu měl proběhané, jeden kilometr za druhým, druhá skupinka se zatím vydala do Němec. Zabloudila. Pomocí lišejníků, mravenišť, polohy slunce na obloze, starousedlíků a rozcestníku na kolejích (vlevo České dráhy, vpravo Deutsche Bahn) – GPS totiž ne a ne s vybitou baterkou naskočit - se nakonec dostali zpět do Čech. Tam zjistili, že z plánovaných deseti kilometrů bude osmnáct, protože desítku již měli za sebou a osm je čekalo ještě zpět do Skalné.

Možná, že tady je ten zakopaný pes, proč ostatní nepřijeli, oni se bojí, že se někde ztratí. Mohu je ubezpečit, že téměř určitě. Ale v tom je právě to kouzlo nechtěného. Zatímco Buldok si léčil virózu tím, že odplavoval ze svého těla nebezpečné bakterie či bacily proudem vody v ubíhajícím potoce, Lenka statečně za přispění ostatních tlačila vypůjčené kolo přes pole a lesy. Nechtělo se jí běhat, protože si (bláhově) myslela, že nebude ostatním stačit. Dana s Ester a Tomášem zatím svorně mleli panty a divili se, kde že ztratili orientační smysl :). Jo, těžko něco hledat, když to nikdy nebylo. Tahle skupinka ale pojede jistě příště kamkoliv, protože si to bloudění královsky užila.

My běhavci jsme zatím hltali jeden kilometr za druhým a užívali si počínajícího jara. Shora na nás krákali havrani, z pole bučely krávy, občas nás prohnal nějaký místní ořech. Ve Františkových Lázních jsme pojedli skvělou čokoládovou bábovku, vypili teplý čaj, vše nám připravily na občerstvovačce Hanka, Nelinka a Jůlinka, Zdeňkovy ženy.

Po obědě jsme se prostřídali na masážích, vyhřáli se v sauně nebo ve „virpůlu“, ale hlavně poslechli a zhlédli skvělou prezentaci od adidasu, kterou si pro nás připravil Mirek Kamarád. Večer jsme pojedli ze skvělé vepřové kýty, kterou mi ještě v Chytrově daroval Vláďa Janda, s jahodami, ananasem, výbornými sýry a dalšími laskominami.

Beseda se odbývala spíše individuálně, než řízeně během celého víkendu. Nedělní běh na SOOS byl příjemným zakončením celého našeho pobytu. Proběhli jsme zase pár louží, jeden lom, viděli stádo kanců, naštěstí jen za plotem, vyzkoušeli běh po kolejích a trošku se vzdělali z mineralogie, botaniky či jiných přírodních věd.

Celým víkendem se neslo pár zajímavých otázek

Třeba zda je běhání v terénu, do kopce, z kopce, ve vodě či nějak podobně, k něčemu dobré? Nebo z jiného soudku. Je dobré se před dlouhým během naládovat všemi těmi laskominami, co nám připravili k snídani? Patřily k nim totiž: pět druhů sýrů, pět druhů klobás, míchaná vajíčka, vajíčka na tvrdo, slaninka, šunka, další rozličné salámky, jogurt, nebo müsli…

Je lepší si dát pivo s čistou hlavou, nebo černý ležák, kvasnicové pivo, nebo víno? Či snad dokonce jen džus a minerálku? Jak vidíte sami, otázky, samé otázky. Ještě že si na ně všichni dokázali odpovědět sami, jinak bychom tam ještě nyní seděli. Ale na druhou stranu je zase o čem se bavit příště :).

Tak nashle třeba v Hnánicích.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Pardubice

Celkem 2586 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:18 (2008)
půlmaraton: 1:57:52 (2008)
maraton: 4:34:01 (2008)

Tomas_Pce muž 14.04.2008 20:32:21

Jo Miloši byl to fajnový víkend, s fajn lidičkama, kteří si fakt „sedli“. A to že píšeš, že my zabloudilci jsme si to královsky užili tak to je teda FAKT! A věřím, že kdybychom si vzájemně napsali, že pojedeme tam a tam, tak se tam všichni sejdeme a to určitě mluvím i za Lenku a doufám, že to nebude dlouho trvat. A to, že dvě z nás už nechají pochybnosti (kolo) doma a příště opět vyběhnou je zásluhou také skvělé atmosféry tohoto víkendu. Esterka jistě trénuje na štafetu a Lenka se mě cestou domů zeptala jestli s ní poběžím lidový běh před Vinařským půlmaratonem. To jsou pokroky co? Hodně dalších takových víkendů, Miloši a Zdeňku díky!!!

avatar

Danča žena 15.04.2008 11:49:25

Taky chci poděkovat za super víkend a udělit tímto veřejnou pochvalu a poděkování Zdeňkovi, který, ač celou akci pečlivě připravil, nemohl si ji z pracovních důvodů s námi užít tak, jak by si byl zasloužil. Hotel byl příjemný, snídaně opulentní, jídlo v Chaloupce skvělé. Trasy a mapy byly asi přehledné, i když pro některé z nás (hrdě se hlásím ke skupince bloudilců) ne příliš použitelné (Německem jsme se totiž přebrodili úplně mimo mapu:-)). Pikantní bylo, že ani domorodec, kterého jsme odchytili na prvním lidském obydlí na české straně (poté, co jsme absolvovali běh německou dálnicí, několik ne vždy úplně vydařených přeskoků potoků, utrhli blatník na půjčeném – evidentně novém! – kole taháním téhož po pražcích a podobných dobrodružných zážitcích) nevěděl, kde je – resp. neuměl svou vesnici na mapě umístit:-). (No tak ona tam teda fakt nebyla, ale lehce nás znervózňovalo, že nějak nereagoval ani na názvy těch okolních, což v nás vzbuzovalo dojem, že musíme být někde v úplně jiném kraji!) Když pak vyřkl ortel, že z Plesné do Skalné je to 8 km a už máme běžet raději po silnici, málem nás kleplo. Největší sranda na tom byla ta, že vzhledem k tomu, že naše 10 km skupina měla být ve Skalné logicky dříve než ta 35 km, všechny klíče od pokojů (a tím i od aut) jsme měli u sebe my a tím pádem představa, že přivoláme pomoc od těch „běhavých“ definitivně padla a my tu druhou téměř desítku museli prostě absolvovat po svých:-). Zvládli jsme to, konec konců se nic jiného nedalo dělat:-). Všechny, co tam byli se mnou, tímto moc zdravím a děkuji za fantastickou atmosféru a ty, co se ještě neodvážili, chci povzbudit, aby přijeli někdy příště, fakt to za to stojí!

administrator 03.04.2010 13:32:26

Uplynulý víkend byl víkendem, kdy proběhlo soustředění ve Skalné. Zprvu jsem docela litoval, že se na ně přihlásilo tak málo lidí. Cestou zpět jsem si však uvědomil, že to bylo jedno z nejhezčích setkání, které jsem prožil za těch pět let, co je pořádám, ať už dříve s PIMem, tak nyní s behej.com.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.