Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Zajeďte si pro běžecký oddech do Františkových Lázní

Zajeďte si pro běžecký oddech do Františkových Lázní
foto: Miroslav Kratochvíl

Miroslav Kratochvíl | 15.06.2010 | přečteno: 5604×

Františkovy Lázně. Klid, ticho, vřídla, park s pomalu korzujícími. Dá se vůbec na samém západním cípu republiky běhat? Popravdě daleko lépe, než by člověk zpočátku čekal! A ještě lze běh zkombinovat s regenerací v podobě lázeňské procedury. Co více si na konci jarní závodní sezóny přát?

Lázeňské centrum je prakticky bez aut. Přitom stačilo velice jednoduché, ale překvapivě účinné opatření. Věřili byste, že pouhá dvacetikoruna jednodenního poplatku dokázala vyřešit veškeré problémy?

Zatímco doma má málokdo štěstí, že může vybíhat rovnou z domu do takřka ideálních běžeckých podmínek, ve Františkových Lázních je to naprosto běžné. Prakticky odkudkoli jste v parku nejdéle za pět minut.

Jediná nepříjemnost, jenž na běžce čeká v parcích, je vrstvička písku, kterou je posypána zámková dlažba na všech hlavních cestách. Písek dokáže jednak nepříjemně křupat pod nohama, ale ani nepřidá jistotě kroku. Naštěstí je všude dostatek pěšinek bez dlažby, kde je krok skoro stejně příjemný jako někde uprostřed lesa.

Františkovy Lázně nejsou nijak velké. Běžci mohou využít dobře značené vycházkové trasy určené pro lázeňské hosty. Protože před sezónou na těchto cestách nebyla zrovna tlačenice, pár běžců by se ještě vešlo. K dispozici jsou čtyři hlavní trasy od délky 3,2 do 6,7 kilometru. Protože začínají a končí v jednom bodu uprostřed lázeňského parku, můžeme si vhodnou kombinací odstupňovat vzdálenost podle potřeby.

Běhání ve Františkových Lázních má ještě jednu zvláštnost. Díky minerálním pramenům máte k dispozici permanentní občerstvovací stanice. Některé z nich jsou k dispozici 24 hodin denně, jiné bohužel jen přes den. Pokud budete pít přiměřeně, trocha minerálních látek navíc vám nemůže uškodit.

A když jsme v lázních, můžeme běhání snadno spojit s relaxací. Pokud vhodně zkombinujeme nabízené procedury, máme k dispozici regeneraci, na jakou budeme celý zbytek běžeckého roku už jen nostalgicky vzpomínat.

Jedinou vadou na kráse je nedostatek běžců. Snad jsem měl prostě jen smůlu a ostatní milovníci běhu se zrovna pohybovali na opačné straně lázeňského parku. Proto nemohu říct, jak se k sobě lázeňští běžci chovají, jestli se občerstvují z lázeňských kalíšků, jestli se po lázeňsku uctivě zdraví a jestli se na běžeckých trasách nepředbíhají.

Pokud chcete na chvíli zapomenout na každodenní stres a místo toho zažít trochu běžeckého klidu a pohody v kombinaci s péčí o unavené běžecké tělo, mohu relaxační lázeňský pobyt jen doporučit.

Anketa

Už jste někdy vyzkoušeli lázeňský pobyt v kombinaci s během?

Celkem hlasovalo 22 uživatelů.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

mirekk muž 15.06.2010 12:12:15

Františkovy Lázně. Klid, ticho, vřídla, park s pomalu korzujícími. Dá se vůbec na samém západním cípu republiky běhat? Nejen dá a popravdě daleko lépe, než by člověk zpočátku čekal. A ještě lze běh zkombinovat s regenerací v podobě lázeňské procedury. Co více si na konci jarní závodní sezóny přát!
Odkaz na článek

avatar

Sokolov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:18 (2009)
půlmaraton: 1:38:49 (2009)

Amater muž 16.06.2010 08:59:09

Františkovy Lázně můžu všem vřele doporučit. Pro mě jsou velmi příjemným klidným místem, vhodným jak na běhání, tak i k procházkám. Dokonce je možné si tady minimálně 3× za rok zazávodit na pěkných trasách při Vánočních, Velikonočních a Svatováclavských bězích. Františkovy Lázně považuji za nejkrásnější lázně u nás:-)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.