Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Frei a Beshirová oslnili Hvězdu

Frei a Beshirová oslnili Hvězdu
foto: Petr Kostovič

Petr Kostovič | 10.07.2011 | přečteno: 6906×

Nedělnímu krosovému závodu Dvě kola při zdi přidalo na kvalitě přiřazení veteránského krosového mistrovství republiky. V pražské oboře Hvězda však paradoxně kralovali mladí běžci Martin Frei z AK Kroměříž – Triexpert a věkem ještě školou povinná Carmen Beshirová z SK Zdice. PŘIPOJEN ODKAZ NA VÝSLEDKY

Ženy běžely „při zdi“ jeden okruh o délce 4100 metrů. Se zbytkem pole si s přehledem poradila dvanáctiletá Carmen Beshirová, která závod pojala stylem start – cíl na čele a v v cíli se objevila za rovných 16 minut.

„Mně se takhle dobře běhá, když vedu už od startu. Běžela jsem tento závod z odpočinkového tréninku, teď trénuji jen na půl plynu, spíš pilujeme techniku,“ líčila s úsměvem po doběhu do cíle vítězka závodu.

Na druhém místě skončila o osmnáct sekund za Beshirovou Lenka Šibravová z Hvězdy Pardubice (16:18) a třetí příčka patří Ivě Milesové (PSK Olymp Praha) za výkon v čase 16:46. Milesová musela na čas závodění kvůli zranění přerušit.

„Včera jsem běžela Libečovskou 14 a k tomu absolvovala 37 kilometrů na koloběžce. A proč to všechno? Prostě se chci znovu vrátit do formy,“ odvážně hlásila Iva Milesová před startem nedělního závodu, k němuž přijela také stylově na koloběžce.

Kvalitní konkurence se sešla v závodě mužů. Čekaly je dva okruhy, celková délka jejich závodu činila 8 kilometrů. V každém z okruhů se museli poprat s přibližně 300 metrů dlouhým stoupáním. Ale ani zbylá část trati nebyla snadná, stoupání a klesání se pravidelně střídala. Po startu se na čele vytvořila šestičlenná skupina favoritů, do druhého okruhu však vbíhala s náskokem již jen dvojice Frei – Kubričan. Po dlouhé době, kdy sice sbíral umístění v popředí výsledkových listin, ale dosáhnout na vítězství se mu nedařilo, se z prvenství radoval Martin Frei. Finišoval v čase 26:52.

„V prvním kole se mi v tom dlouhém stoupání podařilo roztrhat vedoucí skupinu. Přemýšlel jsem pak, kde by bylo nejlepší nastoupit Pavlu Kubričanovi, který se mě jako jediný dokázal udržet. Paradoxně se mi to podařilo v jednom ze seběhů, ve včerejším Běhu na Ještěd mi přitom seběhy vůbec nešly,“ kroutil v cíli nevěřícně hlavou první muž v cíli, jemuž dle jeho slov hodně psychicky pomohlo, že v Praze dostal práci a začal po dohodě mezi kroměřížským trenérem Róbertem Štefkem a pražským Janem Kervitcerem trénovat ve skupině Kerteam.

Druhý Pavel Kubričan (AC Mladá Boleslav o. s.) nakonec doběhl v čase 27:38, tedy o tři čtvrtě minuty za vítězným Freiem a třetí místo vybojoval před Petrem Minaříkem (AK Zlín) Jiří Miler. Až páté místo, ale přitom titul mistra republiky v kategorii M40, patří Mulugetu Serbessovi (28:15).

Pěkný souboj svedli mezi sebou pětapadesátníci Miloš Smrčka (BK Říčany – 28:27), který nakonec udolal o šest sekund Eddieho Stewarta (Spartak Praha 4 – 28:33). Diplom a medaile za druhé místo však na Eddieho Stewarta nečekaly, podle pravidel atletiky je získali jen vytrvalci s českou státní příslušností.

Hlavních závodů mužů a žen se zúčastnilo 233 vytrvalců, řada z nich přijela kvůli mistrovské soutěži z poměrně vzdálených míst republiky. Závodilo se za poměrně nepříjemného dusna, v době startu teplota šplhala k pětadvacítce. V Oboře Hvězda vládla díky výborné práci organizátorů; běžci si například pochvalovali označení nebezpečných míst na trati, příjemná atmosféra, kterou nenarušily ani drobné přehmaty při vyhlašování vítězů některých kategorií.


VÝSLEDKY ZÁVODU

FOTOGALERIE ZE ZÁVODU

WEB ZÁVODU

Anketa

Hodnoťte závod Dvě kola při zdi známkami jako ve škole

1
 
22 hl.
2
 
5 hl.
3
 
0 hl.
4
 
2 hl.
5
 
0 hl.
Celkem hlasovalo 29 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

idomansky 27.06.2011 10:00:58

V těchto dnech vrcholí přípravy sedmého ročníku lesního běhu Dvě kola při zdi v pražské oboře Hvězda. Závod se uskuteční v neděli 10. července a na základě pozitivních hodnocení minulých ročníků se letos koná jako mistrovství republiky veteránů v krosu. I mladí běžci však jsou „při zdi“ vítáni.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.