Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

2Hrady mají nové traťové rekordy, Češi utekli Keňanům

2Hrady mají nové traťové rekordy, Češi utekli Keňanům
foto: archív závodu 2Hrady

Petr Kostovič | 29.09.2013 | přečteno: 8021×

Skvěle obsazený byl závod 2Hrady zařazený do Českého poháru v bězích do vrchu. V nabité konkurenci zvítězil český reprezentant v běhu na lyžích Jiří Magál před keňským vytrvalcem Kipropem Maiyou. V ženách předvedla skvělý výkon Táňa Metelková, na druhou Christine Chipkemeiovou měla v cíli náskok minutu a půl.

„Byl to můj poslední běžecký závod v letošním roce. Šel jsem do něho z plné přípravy na lyžích, běželo se mi však překvapivě dobře. Keňský běžec mi na silničním úseku utekl o dobrých 25–30 sekund, v závěrečném stoupání jsem tak musel stahovat jeho poměrně velký náskok,“ řekl v cíli vítězný Magál.

Třetí byl mezi muži Jan Havlíček, vítěz předchozích dvou ročníků. Ještě čtvrtý Kiprono Lagat a pátý Martin Berka zaběhli čas lepší, než byl dosavadní traťový rekord. Šestý doběhl Ondřej Fejfar a sedmé místo obsadil Tomáš Blaha. Elitní osmičku výborných vrchařů uzavřel vítěz veteránské kategorie Jindřich Král. Všichni tito běžci vyběhli na cílový hrad v čase lepším než půl hodiny.

Mezi ženami doběhla na třetím místě Maďarka Tünde Szabóová a na čtvrtém, jen 11 sekund za ní, letošní velká soupeřka vítězné Metelkové Iva Milesová. Táňa Metelková, suverénní vítězka žen ve skvělém traťovém rekordu, si jen stručně pochvalovala: „Dnes mi to prostě sedlo.“

Keňské a maďarské běžce, kteří se 7,2 km dlouhého závodu (290 m převýšení) zúčastnili, bychom měli v neděli vidět i na startu silničního závodu Běchovice – Praha.


VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 28.09.2013 18:57:42

Skvěle obsazený byl závod 2Hrady zařazený do Českého poháru v bězích do vrchu. V nabité konkurenci zvítězil český reprezentant v běhu na lyžích Jiří Magál před keňským vytrvalcem Kipropem Maiyou. V ženách předvedla skvělý výkon Táňa Metelková, na druhou Christine Chipkemeiovou měla v cíli náskok minutu a půl.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.