Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Duhovým okem kritika

Duhovým okem kritika

Tereza Rozehnalová | 15.01.2008 | přečteno: 13014×

Když kritizovat, tak hezky od počátku. Když od počátku, tak od stvořitelů. To mě napadlo hned, co jsem si poslední den loňského roku klikla na stránky běhej.com. Šok. Bliká to ze všech stran jak na křižovatce, barevné je to, jak při maškarním plese, orientace složitější než v arabské tržnici a ještě navíc si nás správci škatulkují.

Pro ty, co běhají lépe, rychleji, úspěšněji a nebo pro ty co si to aspoň myslí, tu máme stránky červené. Pro ty, co s během jen tak semo-tamo zápasí nebo občas někam nebo někoho doběhnou, zase modré.

Modrá je dobrá, ale co takhle ještě pruhovanou modro-červenou? Tam bych zařadila sebe, neb stále někde pobíhám, někdy dokonce doběhnu i do cíle, ale rozhodně nejsem začátečník, který neví, jestli našlapovat na patu či špičku, protože ať tak či tak, stejně mě bolí kolena a funím jak parní válec. Nepotřebuji ani poradit, jestli si dát čočku či fazole, neb na čočku mám alergii a na fazolovém bioplynu ještě neujíždím. Do červených osvalenců, kteří řeší časy 4 minuty na kilometr nebo objíždějí víkendové závody, ovšem také nepatřím. Tak co s tím?

Marně tu tápu a připadám si jako přeběhlík. S keckami v ruce skáču tu vpravo, tu vlevo, ale na rozdíl od Cimrmanovy expedice nemůžu říct:

„Ono to funguje.“

Překousnout pocit, že patřím k těm šouralům z parku, kteří se marně snaží začít opět s během a zdolat hranici 3 km, se mi moc nechce a modré nehty z malých bot už taky nemám. Veronice Brychcínové na paty ještě nešlapu a hitparádu běžců asi nenabourám. Ne že by se mi nechtělo, ale poslední týden se snažím marně domluvit pravému koleni, že bolestí vystřelující až ke kotníku se ničeho nedovolá. Aspoň že po každém běhu jsem patřičně červená.

Mám-li se tedy zařadit, jsem duhová víla. Z modré poběhlice se začínám přebarvovat v rudou běhnu (nebo jak že se to říká běžcům v ženském rodě?). Taková duhová víla jako já se může občas ploužit v přítmí lesa tempem jen o něco málo rychlejším než „co krok, to prd“ a nepřemýšlet nad tím, že i turistická organizace důchodců z 3. obvodu ji předežene, protože ví, že když na věc přijde, předežene do kopce i výpravu na horských kolech. Tož povedlo se mi to jen jednou, ale proč to nezmínit.

K orientaci na nových stránkách už přestávám používat kompas a asistenci vlastních dětí, už se dokonce neztrácím v pralese odkazů a dokonce jsem některé z nich i pochopila. Byla-li by přede mnou volba návratu ke starému vzhledu, jednoznačně volím nový cukrblikový a akčnější. No a podle nálady, výkonu či barvy spodního prádla pak budu prvně klikat na červenou nebo modrou. Novým stránkám a všem červeným a modrým běžcům všechno nejlepší v novém roce.

Komentáře (Celkem 4)

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

půlmaraton: 1:17:38 (2004)

Filip_S 15.01.2008 10:12:49

Ja za sebe muzu rict, ze mi nova podoba stranek udelala velkou radost a uplne nejvetsi radost mi udelalo prave zrizeni stranek behy.cz. Rozdeleni na behej.com a behy.cz usnadnuje orientaci a hlavne pribyly nove funkce (hitparada bezcu apod.). Snazit se vse smestnat na jedny stranky by bylo zbytecne slozite a rozdeleni na dvoje mi pripada idealni reseni. Takze ja to naopak velmi chvalim. Rozdeleni na dvoje stranky neni sortovanim ctenaru!! Pokud ma nekdo silnou potrebu nekam patrit a rikat ja jsem „behejcomak“ nebo „behycezak“ a po rozdeleni stranek mu tak vznikl problem, kam se zaradit, tak mu teda nezavidim :o) Mam pocit, ze nekteri ctenari takovy problem mit asi budou. Ted jen aby to nevyvolalo nejake rozbroje :o)

avatar

Praha 9

JWD muž 15.01.2008 10:25:19

Díky za otevření očí. Jeden není vždy dost pozorný, aby mu něco neuteklo.

avatar

Celkem 5414 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:27 (2008)
půlmaraton: 1:44:14 (2009)
maraton: 4:55:57 (2007)

Jecminek.Maselnik muž 15.01.2008 10:32:59

mně se rozdělení nelíbí, stejně jako nový design. Jinak hezký PR článek:-)

avatar

Praha-východ

Celkem 4388 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:39 (1970)
půlmaraton: 1:31:16 (1970)
maraton: 3:22:27 (1970)

Vanda žena 16.01.2008 10:53:23

jeee, tak něco jako modrá a červená sjezdovka? TA co černá – to už by byli Keňani:)))

…ale škatulkování jsem si taky nevšimla, myslím, že si každý najde v obou částech, chcete-li tak, jako jezdí machři po modrých a sněženky po červených sjezdovkách…

Motto: We are the champions, my friendwe keep on fighting till the end...

administrator 03.04.2010 13:32:20

Když kritizovat, tak hezky od počátku. Když od počátku, tak od stvořitelů. To mě napadlo hned, co jsem si poslední den loňského roku klikla na stránky běhej.com. Šok. Bliká to ze všech stran jak na křižovatce, barevné je to, jak při maškarním plese, orientace složitější než v arabské tržnici a ještě navíc si nás správci škatulkují.


Odkaz na článek

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.