Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Brněnský běžecký pohár: U Myslivny zvítězil Kocourek

Brněnský běžecký pohár: U Myslivny zvítězil Kocourek

Sváťa Sedláček | 16.03.2008 | přečteno: 5733×

V Brněnském běžeckém poháru je závod před jeho koncem již rozhodnuto o vítězství. To si odnese Dan Orálek. V sobotním závodě se však musel sklonit hned před třemi soupeři, na vině však nebyl pokles formy.

Strhující souboje u Myslivny (BBP – Brněnský běžecký pohár)

Na sobotu 15. března 2008 se těšily stovky běžců z okolí Brna. Kdo by si nechal ujít krásný běh po svazích a cestičkách okolo Myslivny a okolo rezervace na Kamenném vrchu! Ale počasí po celý týden sledovali běžci s obavami. Chladné a deštivé dny nevěstily nic dobrého. Teprve sobotní ráno nenechalo nikoho na pochybách, že vše byl úmysl: chladným deštivým počasím zakonzervovat kvetoucí koniklece, aby brzo neodkvetly a na den závodu byly dobře nachystány.

Když pak v sobotu za jasného slunečného dne proběhl závod, kdy teplota dosáhla 10–12 °C, musel jsem se organizátora Ladě Zouhara (Moravská Slavia Brno) zeptat: „Jak jste to dělali, aby to počasí tak pěkně vyšlo?“ Dostalo se mi odpovědi: „Modlili jsme se!“ Ale vážně: pořadatelé neponechali nic náhodě a celý závod byl perfektně zabezpečen, včetně asistence policie na úsecích vedoucích po silnici. Vynikající zázemí pro závod poskytl rovněž hotel Myslivna.

Závodů se celkem zúčastnilo 389 běžců a běžkyň, z toho na 5 km se jich utkalo 119, běhu na 10 km se jich zúčastnilo 181. V hlavním závodě poháru se vlastně už o ničem nerozhodovalo a nerozhodne se ani při tom posledním, za 2 týdny v Bystrci (Rakovci). Dan Orálek měl celkové vítězství již zajištěno několik závodů předem a nic na tom nezměnilo ani to, že dnes skončil „až“ na 4. místě.

S přehledem totiž zvítězil Milan Kocourek, kterému terén velmi dobře svědčí, a to ve velmi pěkném čase 31:29. Dan Orálek nastoupil se zdravotními problémy v oblasti horních cest dýchacích a bylo to na něm trochu znát. Navíc ho čeká za 2 týdny náročný ultramaratonský závod na 48 hodin. Na dotaz jednoho ze spoluběžců, zda se kvůli zdravotní indispozici trochu nešetřil, ale odpověděl: „Ne, vůbec jsem se nešetřil. Běžel jsem maximum, co to šlo.“ Chystal se, že v závěrečném sešupu po silnici dolů k Myslivně zdolá svého soupeře Tomáše Ondráčka, nakonec ale zůstal v těsném závěsu za ním.

I když na čelních pozicích již vlastně o nic nešlo, na dalších se bojovalo, a tak jsme byli svědky strhujících soubojů, které se často odehrávaly v posledních desítkách metrů při závěrečném běhu do kopce před cílem. Dojem ze závodu si jistě všichni odnášeli dobrý.


Propozice závodu

Fotogalerie I

Fotogalerie II

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Brno

slajstom muž 18.03.2008 16:34:12

Další foto (kategorie mužů a veteránů) na:

http://slajstom.rajce.idn … _Myslivny/

administrator 03.04.2010 13:32:24

V Brněnském běžeckém poháru je závod před jeho koncem již rozhodnuto o vítězství. To si odnese Dan Orálek. V sobotním závodě se však musel sklonit hned před třemi soupeři, na vině však nebyl pokles formy.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.