Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pepa Team běhá nejen okolo Frýdku

Pepa Team běhá nejen okolo Frýdku
foto: Marie Ševčíková

Jarmila Holasová | 25.02.2011 | přečteno: 4409×

Říkají si Pepa Team Frýdek-Místek. Klub existuje již přes osm let, jeho název, možná trochu komický, vznikl z křestního jména jednoho ze zakladatelů klubu – Josefa Krejčího. Zatímco v minulých letech se k Pepa Teamu hlásili jen otec a syn Krejčí, v současnosti má klub 11 členů, jedním z nich je i Radim Lipták (na titulní fotografii v cíli Ostravského maratonu při doběhu v novém osobním rekordu).

Radime, co způsobilo takový skokový nárůst členské základny Pepa Teamu?

Tuto změnu přinesl vlastně start Moravského běžeckého poháru, který k nám přivedl nové členy. Založili jsme i vlastní blog , na kterém komentujeme průběh a výsledky závodů nejen s naší účastí.

Kdo se může stát členem klubu? Přibrali byste další případné zájemce, nebo jste víceméně uzavřená společnost?

O zviditelnění našeho klubu stojíme právě pro to, abychom o sobě dali vědět široké veřejnosti a hlavně tímto mezi běžce nalákali další lidičky, kteří běh milují, chodí si aspoň občas zaběhat, ale na závod se ze spousty příčin bojí. Nejsme uzavřená komunita a budeme se těšit na všechny, které běh baví. Čím více nás bude, tím i společné tréninky budou zábavnější a záživnější. Běhání v partě je příjemnější, než když člověk chodí běhat nebo trénovat sám.

Trénujete tedy společně? Jak často? A co tréninkové plány? Máte mezi sebou trenéra?

Z důvodu různé pracovní náplně a doby zatím vesměs až na malé výjimky trénují členové každý individuálně. U mě pro vstup do tohoto klubu rozhodl i fakt, že se mým velice častým a nepostradatelným tréninkovým partnerem stal Lukáš Krejčí, a tak vím, jak moc mi pomáhají naše společné výběhy. I proto už hledáme zatím aspoň jeden termín během týdne, který bude dlouhodobě vyhovovat a kde se všichni sejdeme, absolvujeme kvalitní přípravu, zasmějeme se, poklábosíme a třeba vymyslíme další zajímavou aktivitu pro širokou veřejnost i pro další zvyšování naší výkonnosti. Osobně nyní trénuji podle nějaké své, jak ji nazývám, intuitivní tréninkové šablony (volnější tréninky kombinované s kratšími i delšími úsekovými tréninky), to vše zohledňuje i závody během týdne a případný dlouhodobější plán – většinou tímto plánem na vrcholu tohoto přípravného období je příprava na maratonské závody.

Je náplní činnosti klubu pouze běh, nebo pořádáte společně i nějaké další akce? Jakých úspěchů vaši členové dosáhli?

Specializujeme se hlavně na běhy na středních a dlouhých tratích (od 1 500 m až po maraton), kromě silničních běhů milujeme i vrchařské závody, dosáhli jsme několika kvalitních výsledků i v závodech zařazených do Českého vrchařského poháru. V rámci zimní přípravy se se rádi účastníme i Lysacapu. Naše společenství je malé, ale i tak jsme svými výsledky často zdárně konkurovali kamarádům z MK Seitl, MK Kopřivnice nebo Sak Karviná. Dobrých výsledků dosahujeme v průběžném bodování Moravskoslezského poháru.

Běh je nedílnou součástí naších životů a v kolotoči tréninků, závodů a ve společnosti běžeckých kamarádů se cítíme nejlíp. Láká nás myšlenka na zorganizování alespoň jednoho běžeckého závodu pro sezonu 2011. Svůj první závod bychom zkusili začlenit do letos nově vzniklé Zimní běžecké ligy a jako trať závodu chceme využít nové otevřenou cyklostezku kolem přehrady Olešná, která kromě zajímavého rychlého profilu závodníkům nabídne i krásné výhledy na Moravskoslezské Beskydy včetně jejich královny Lysé hory. Nebude to jednoduché…

Letos při pražském PIM maratonu bych snad měl běžet jako jeden z vodičů, moc si toho cením a doufám, že to vyjde. Doufám, že pomohu aspoň několika běžcům úspěšně doběhnout závod v čase, který si zvolili.

Pokud by se někdo chtěl k Pepa Teamu přidat a třeba si s vámi jít zaběhat, jak vás může zkontaktovat?

To je možné buď prostřednictvím našeho blogu, nebo přes můj email: midarek@centrum.cz. Přijďte si s námi zaběhat, rádi vás mezi sebou uvítáme.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jholasova žena 25.02.2011 00:01:07

Říkají si Pepa Team Frýdek-Místek. Klub existuje již přes osm let, jeho název, možná trochu komický, vznikl z křestního jména jednoho ze zakladatelů klubu – Josefa Krejčího. Zatímco v minulých letech se k Pepa Teamu hlásili jen otec a syn Krejčí, v současnosti má klub 11 členů, jedním z nich je i Radim Lipták (na titulní fotografii v cíli Ostravského maratonu při doběhu v novém osobním rekordu).
Odkaz na článek

avatar

Celkem 718 km
Minulý měsíc 0 km

vosice žena 25.02.2011 00:42:46

Trasa kolem přehrady je skvělá, občas si tam chodím zaběhat. Hlavně po ránu ten pohled na Beskydy, Lysou horu, přehradu…vždycky mne to nakopne na celý den:)

Motto: Kdo vítězí nad lidem je mocný,kdo vítězí sám nad sebou je nejmocnější. (Lao-c´)
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.