Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžci, spojte se! V běžeckém klubu

Běžci, spojte se! V běžeckém klubu
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 01.12.2011 | přečteno: 8539×

Chcete začít běhat a nevíte, jak na to? Nebo hledáte partu běžců ke společným výběhům? Pak právě vás by mohla potěšit zpráva, že vznikl nový běžecký klub týdeníku Reflex. A rozhodně nejde o nějaké komorní sdružení – přihlásilo se do něj více než 800 členů! Běžecké kluby prostě táhnou, tak se neváhejte také zapojit. Možností je dost.

„Trénink ve skupině je o běžecké partě, ve které ti slabší dokážou povzbudit a vyhecovat ty lepší a naopak,“ říká zkušený kouč Jan Kervitcer o společném běhání.

I my jsme nedávno psali o výhodách běhu ve skupině v článku Chcete mít dobrou náladu? Zkuste běhat ve skupině. Najdete zde tipy, kde a jak trénovat společně.

Mezi již zavedené patří PIM běžecký klub pod záštitou Prague International Marathon. A přestože od nového běhu Nike Run Prague už uplynulo poměrně hodně času, pořád je velice živo i na facebooku Nike Running Clubu.

Novému klubu časopisu Reflex šéfuje známý ultramaratonec a provozovatel Běžecké školy, trenér Miloš Škorpil. Své svěřence chce připravit na jarní půlmaraton či maraton. Otevřen je všem, začátečníkům i pokročilým.

„Klub vznikl na popud novináře a kondičního běžce Miloše Čermáka, se kterým jsem již v minulosti spolupracoval na běžeckém seriálu v Lidových novinách,“ vysvětluje Škorpil. Nyní mají registrovaných více než 800 členů. „Další nárůst očekáváme začátkem ledna, v čase novoročních předsevzetí,“ dodává.

Na společných trénincích se ve Stromovce pod taktovkou Miloše Škorpila schází zhruba třicítka běžců, kteří se dělí na pomalejší a rychlejší skupinu. Vedle běhu jsou zařazeny i nezbytné protahovací a posilovací cviky. Na serveru magazínu navíc vznikla nová rubrika běh X, kde se pravidelně objevují tipy pro běžce a tréninkové rady. Formou běžeckého dotazníku tu jsou také představovány více či méně známé běhající osobnosti.

Členové klubu dostávají v newsletterech tréninkové plány. Mohou zvolit ze čtyř výkonnostních variant (sporťáci, víkenďáci, chroničtí začátečníci i úplní začátečníci). „V plánu se dozvíte, jak trénovat, abyste se postupně dostali do formy a příští rok zvládli i (půl)maraton. A při společných aktivitách se budeme navzájem motivovat, abychom jako běžci neodpadli,“ slibuje Miloš Škorpil. Věří, že své ovečky dovede k vysněným běžeckým cílům.

Sám myšlenku běžeckých kroužků podporuje na stránkách své Běžecké školy. Je to jednoduché: „Běžecký kroužek Běžecké školy vede vedoucí Běžeckého kroužku, tedy člověk, který v daném místě nechce běhat sám, a tak vyzve ostatní, aby běhali s ním. Domluví s nimi místo a čas a pak dohlíží na to, aby to běželo ke spokojenosti všech zúčastněných. Co a jak si domluví ti, co daný kroužek navštěvují, je čistě na nich,“ popisuje Škorpil. A vyslovuje zbožné přání, aby tyto aktivity fungovaly pokud možno v každém kraji České republiky.

A co vy? V jakém klubu běháte? Napište nám o tom v diskusi pod článkem a přizvěte ke společnému výběhu ostatní.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 01.12.2011 14:17:19

Chcete začít běhat a nevíte, jak na to? Nebo hledáte partu běžců ke společným výběhům? Pak právě vás by mohla potěšit zpráva, že vznikl nový běžecký klub týdeníku Reflex. A rozhodně nejde o nějaké komorní sdružení – přihlásilo se do něj více než 800 členů! Běžecké kluby prostě táhnou, tak se neváhejte také zapojit. Možností je dost.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.