Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Gabrielin 1/2maraton: Už znám ten pocit v cíli

Gabrielin 1/2maraton: Už znám ten pocit v cíli
foto: Miroslav Kratochvíl

Gabriela Bernatová | 02.04.2011 | přečteno: 19823×

Tisíce usměvavých tváří, zvuky bubnů, krásné počasí a nepopsatelná atmosféra. To jsou vzpomínky na sobotní start pražského půlmaratonu. Naposledy zamávám psychické podpoře a nosiči batohu, Sabče a dvorní fotografce Hele a za doprovodu Vltavy probíhám s Jitkou startem něco přes tři minuty po oficiálním zahájení závodu.

Divím se té sehranosti závodníků, protože i přes velké množství běžců nedochází na nábřeží k žádným větším kolizím. Nechávám se strhnout atmosférou a držím se Jitky alespoň první dva kilometry. Potom zpomaluji na přijatelné tempo a užívám si povzbuzování diváků a příjemnou atmosféru. Díky teplému počasí dostávám žízeň už pod Nuselským mostem. Snažím se na to nemyslet a závidím všem, kteří mají svou petku s vodou.

Naštěstí první občerstvovačka není daleko, přecházím do chůze a v klidu si dávám vodu a ionťák. Je mi hned lépe. Rozhlížím se po okolních běžcích a nechápu dlouhé rukávy a v některých případech i dlouhé kalhoty. Ti se musí do cíle uvařit. Běžím pouze v modrém tričku s krátkým rukávem a tříčtvrtečních elasťácích. I tak už cítím kapky potu na zádech.

Na šestém kilometru se trasa točí směr Palackého most. Nadcházející část trasy se mi osobně nelíbí. Plna energie se rozhlížím po okolí, ale nenacházím nic zajímavého. U pivovaru si polohlasně povzdychnu, že i tady mohla být občerstvovací stanice, ale odměnou mi je pohrdavý pohled několika závodníků. Na osmém kilometru slyším hlas, který znám jen přes telefon. „Tady jsi, ahooooj. Na startu jsem tě nenašla.“ Je hezké potkat se poprvé s lidmi, které znám jen online. Najednou je vedle mě na trati. Zdravím Denisu, která má viditelně lepší formu a domlouváme se na setkání večer u ní v baru.

Přichází návrat na sympatičtější stranu řeky a s ním další občerstvení. Opět přecházím do chůze a dávám si jak vodu, tak ionťák. Další kelímek si vylévám za krk. Nádhera. O půl kilometru později slyším od Intercontinentalu své jméno. Otáčím se na holky a nadšený pozdrav se málem mění v pád na zem. Nevšimla jsem si vypouklé dlažební kostky. Naštěstí to ustojím a vbíhám na most. Ten je vstupem do druhé poloviny závodu.

Některé běžkyně sundávají trička a běží jen ve sportovních podprsenkách. Každý už je zpocený a u nás začátečníků jsou znát první příznaky začínajícího vysílení. Volím přístup: „Už jen jednou tolik," zapínám mp3 a snažím se na to nemyslet. Chvilkami přecházím do rychlé chůze, protože cítím, jak mi tvrdnou lýtka a bojím se křečí. Kolem tratě už potkáváme zraněné závodníky a bohužel i sanitky pro kolabující.

Na třináctém kilometru mě předbíhá vodič na 2:30. To mi sebere náladu, snažím se jich držet, ale bolí mě pravé koleno a tělo si říká o pomalejší tempo. Jsem na sebe naštvaná a v duchu si nadávám, že nic nevydržím.

Na patnáctém kilometru spojím tempo s běžcem, který má na zádech nápis „Pray for Japan“. Potřebuji se odreagovat od myšlenek na vzdalující se skupinu na 2:30 a dávám se s ním do řeči. Prochází si něčím podobným. Manželka je daleko vpředu a jeho trápí křeče. Domlouváme se na mírném poklusu k občerstvení na šestnáctém kilometru a potom zrychlíme. Bohužel „kolega“ odbíhá na kraj a kácí se s křečí u stanice první pomoci. Zakřičíme na sebe „Good Luck“ a pokračuji sama.

Jsem zvyklá běhat sama, ale v tu chvíli bych byla ráda za vlídné slovo povzbuzení. Čím to je, že se lidi kolem mě nehecují? Asi jsem v čase, kde jsou samí začátečníci, kteří nevědí, nebo sotva pletou nohama.

Napitá a politá vodou vybíhám na posledních pět kilometrů. Pálí mě chodidla a modlím se, ať nedostanu křeč. Nohy přestávají fungovat automaticky a musím jim vyloženě posílat rozkazy. „Pravá, levá, pravá, levá.“ Cestou zkouším povzbudit u kraje funícího sympaťáka. Odvděčí se mi tím, že do mě v „husákově tichu“ narazí. Síly dochází a mám co dělat, abych nespadla. Přiznám se, že ze mě vyhrklo něco jako: „kreténe“. Tohle se prostě nedělá. Místa tam bylo dost a já směr běhu ani rychlost v tu chvíli neměnila.

Na devatenáctém kilometru se ozývají optimistické výkřiky: „To dáte, je to už jen kousek.“ Díky všem, kteří na těch posledních kilometrech povzbuzovali. Pomohlo to. Poslední kilometr bolí, ale pocit, že jsem to zvládla, hřeje u srdce. Nevnímám okolí, jsem v jiné dimenzi. Probíhám cílem, aniž bych sledovala čas. Balím se do fólie, otvírám mattonku a zdravím se s Mirkem z behej.

Cítím se výborně. Jsem na sebe hrdá. Snažím se rozcvičit, ale křeč je rychlejší a nepomáhá ani chladící sprej z nedaleké záchranky. Válím se po chodníku. Sabča se mi snaží narovnat nohu a já se koušu do ruky. Jsem donucena vypít spoustu vody, sníst banán a tyčinku. Začínám cítit nohy, tak se raději zvedáme a přesouváme domů.

Horká vana a chvilka odpočinku pomohla. Zbytek dne si užívám ve společnosti přátel. Horší je nedělní ráno. Jediné zvuky, které vydávám jsou „Au“. Lýtka zlobí, ale chvilka chůze a je mi lépe. Na stránkách behej.com listuji ve výsledcích půlmaratonu a jsem spokojená. Čas 2:32:24 není hvězdným výkonem, ale pro mě je to první běžecký závod, který jsem běžela a navíc jsem si ho užila. Určitě nebyl posledním. Naopak přemýšlím, kam se přihlásit příště.

Tímto se s vámi loučím. Díky za vaše komentáře i pozdravy v cíli půlmaratonu. Na dalších půlmaratonech na viděnou.


GABRIELA BĚHÁ S ADIDAS MICOACH

Co prozradil miCoach na Gabrielu?

Tepová frekvence a tempo Gabriely na půlmaratonu

Silnější šedá čára = srdeční frekvence

Tenká čára = tempo

Na grafu jsou zřetelně vidět zastávky na občerstvovacích stanicích a také indiánský pochod, který Gabriela nasadila v poslední fázi závodu. Na závěr vidíme cílový finiš, který zvládla na jedničku. Přístroj nebyl vypnut ihned v cíli. To mírně ovlivnilo naměřenou celkovou vzdálenost, průměrné tempo a krokovou frekvenci.


BLOG GABRIELY BERNATOVÉ

PIM WOMEN'S CHALLENGE

Anketa

Běželi jste Hervis 1/2Maraton Praha? Podařilo se vám dosáhnout očekávaného cílového času?

 
33 hl.
Celkem hlasovalo 202 uživatelů.

Komentáře (Celkem 120)

Nalezené položky: 121 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Další Poslední
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21068,57 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 04.04.2011 17:41:04

>> Mary, 04. 04. 2011 17:11:05

No jo, ale pak se nedá říct „uběhla jsem tu a tu vzdálenost“, protože běh je technicky prostě něco jiného než chůze. Nicméně se domnívám, že atletická pravidla neříkají nic o tom, že závod v běhu je celý nutno absolvovat bez chůze (kdežto naopak – závod v chůzi – je to přísně sledováno), takže z tohoto pohledu je to OK.

Potíž je v tom, že limit 3 hodiny umožňuje půlmaraton absolvovat z většiny rychlou chůzí (a je mnoho lidí, kteří ačkoli nejsou závodní chodci, stihli by to chůzí celé), takže by pak sázka o uběhnutí půlmaratonu nedávala smysl.

Ohledně prospěšnosti takového způsobu tréninku zcela souhlasím.

A nakonec (ovšem v neposlední řadě ;-) ) TI GRATULUJI k výkonům!

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 04.04.2011 18:03:48

>> MartiNo, 04. 04. 2011 17:41:04

Co se tyce behu, tak proti pravidlum to neni. Pokud vim, tak v bezecke casti pravidel ani neni nijak specialne definovane co beh je a co neni.

Ujiti pulmaratonu uz se tu resilo driv. Pro nekoho, kdo chodi treba dalkove pochody by asi 3 h chuze rychlosti 7km/h nebyl az takovy problem. Ale rekl bych, ze normalni smrtelnik bez treninku by 3 hodiny tohle tempo chuze nevydrzel.

avatar

kachen žena 04.04.2011 18:04:22

>> Mary, 04. 04. 2011 17:11:05

„I don’t recommend that first-time half marathoners try for a time goal. Run the first one to finish, running mostly at a comfortable training pace (Jeff Galloway)“. Dík za doporučení knuhy, ten citát jsem našla na webu.I já jako začátečník jsem se jím řídila.Hlavně doběhnout a nezranit se.:-D Teď najít cestu ke zlepšování.

avatar

Celkem 27935 km
Minulý měsíc 88 km
10 km: 0:46:23 (2014)
půlmaraton: 1:43:22 (2014)
maraton: 3:48:23 (2014)

Lenda žena 04.04.2011 18:22:40

K tomu musím poznamenat, že přecházení do chůze je metoda, kterou propaguje Jeff Galloway, olympijský vítěz v maratonu. Česky vyšla jeho Kniha o běhání, která mne naprosto nadchla a podle níž jsem před několika lety začala trénovat. Začátečníkům vřele doporučuji. Pomocí této metody jsem zaběhla svůj první půlmaraton v čase jen pár minut přes 2 hodiny (v kategorii 45+), postupně jsem se dostala pod 2 hodiny. Pro ty zvídavé, kteří si všimnou, že mám letos čas o 20 minut horší než loni sděluji, že jsem běžela bez jakéhokoli tréninku 3 měsíce po dost velké břišní operaci.

Pod tohle se musím podepsat.Taky jsem hledala způsob jak uběhnout půlmaraton a nezranit se.Po přečtení této knihy jsem se pustila do chodeckých přestávek při delších bězích a ono to funguje.Sice nedělám minutové přestávky,ale donutím se jít jen pár metrů.Nevypadá to pravda moc sportovně a na půlmaratonu jsem se cítila i blbě(neměla jsem ani pocit,že je potřebuju) a po doběhnutí mě nic nebolelo.Dokonce jsem jsem si všimla,že mi okolní běžci utekli o dva až tři metry a ihned jsem je dohnala.Začátek jsem naschvál nepřepálila a pak jsem to celé doběhla ve stejném tempu. Pokud bych jednou chtěla zkusit maraton,tak jedině s chodeckýma pauzama.

Motto: Raduj se ze svého života,je už později,než si myslíš.
avatar

Vesec u Turnova

Celkem 36335,3 km
Minulý měsíc 28 km
10 km: 0:45:56 (2011)
půlmaraton: 1:44:53 (2014)
maraton: 3:39:18 (2012)

Strouhal Zdenek muž 04.04.2011 18:58:27

>> Lenda, 04. 04. 2011 18:22:40

Tenhle styl běh chůze aniž jsem věděl že byl někde popsán využívám k dokončení některých maratonů a jak píšeš dobíhám s běžcema se kterýma se od začátku stále dobíháme a různě předbíháme.Máš ode mne palec nahoru, neboj se maratonu je nás víc kteří tenhle styl praktikujeme.

Motto: Běhám rád!
avatar

Bílovice-Lutotín

Celkem 916 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:59:23 (2013)
půlmaraton: 2:31:28 (2013)

katkaty žena 04.04.2011 20:29:21

Mary taky moc diky za tip na knihu. Musim si to nekde poznamenat a po mature si ji prectu. Tohle je super ;-)

Motto: Pomalu, ale jistě... :)
avatar

půlmaraton: 2:25:48 (2011)

Petra68 žena 04.04.2011 21:09:01

Gabrielo, blahopřeju! I já jsem si odběhla svůj první půlmaraton – pro ostatní opravdu odběhla, nešla jsem ani pár metrů, protože jsem věděla, že bych se pak už nerozeběhla. Běželo se mi velmi dobře, doběhla jsem v takové pohodě, že mi ani můj technický doprovod nevěřil, že jsem právě proběhla cílem :-) je pravda, že jsem poctivě trénovala podle micoache a cítila jsem, že bylo natrénováno. Žádné bolesti nemám, včera jsem vytáhla kolo a zajela si první cyklovýlet v tomto roce. I já mám chuť si dát v červnu Olomouc a protože jsem v Ústí doma, tak v září po 5 km v Praze, kdy si musím vylepšit čas (ten loňský byl po pár měsících laického tréninku), tak dám i ten ústecký. Všem držím palce, přeju krásné tréninky a na viděnou na dalších závodech.

avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 2:32:24 (2011)

GabrielaB žena 04.04.2011 21:40:29

>> Petra68, 04. 04. 2011 21:09:01 Gratulace!!! :-)Uvidíme se v Olomouci :)

avatar

kachen žena 04.04.2011 22:50:16

>> Petra68, 04. 04. 2011 21:09:01

Mám stejné pocity, běžela jsem poprvé, doběhla jsem v podobném čase a v pohodě, i já jsem včera vyjela na první kolovýlet.Jsem ráda, že někdo sdílí podobné pocity.Takže motivace pro další trénink jako hrom.

avatar

Celkem 5314,57 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:50:22 (2016)
půlmaraton: 1:47:01 (2016)
maraton: 4:12:05 (2014)

LemonaidLucy žena 05.04.2011 06:54:39

>> Lenda, 04. 04. 2011 18:22:40

Podle Gallowaye i spickovi maratonci vyuzivaji tenhle zpusob (on doporucuje, pokud se dobre pamatuju, 10 min bezet, minutu jit) a presto jsou schopni dokoncit maraton kolem 3 hodin. Nekde nekdo spocital,jak rychle to ale musi mastit, kdyz pak tech 10 minut bezi :-D

Ja jsem zacinala indianskym behem podle programu C25K a bylo to super, jinak bych nic ‚neubehla‘, ale pak po case pri prodlouzeni doby a vzdalenosti mi mezichuze prestala vyhovovat. Proste me rozhodi z tempa. I ted po obcerstvovackach mi trvalo, nez jsem se zase srovnala. Takze ja preferuju souvisly beh. Katkaty: pokud chces nejaky plan nebo aspon orientacne, tak doporucuju mrknout i na to C25K (do 5 km), pak to pokracuje C210K (10 km) a to je taky s mezichuzi, ale jinak nez Galloway, protoze postupne chuzi vytlacuje, az jsi schopna bezet souvisle 10 km nebo 1 hodinu.

Motto: "When things are tough, you get tougher.” Chrissie Wellington
avatar

Celkem 27935 km
Minulý měsíc 88 km
10 km: 0:46:23 (2014)
půlmaraton: 1:43:22 (2014)
maraton: 3:48:23 (2014)

Lenda žena 05.04.2011 07:37:37

>> LemonaidLucy, 05. 04. 2011 06:54:39 Ten poměr je podle potřeby,třeba i 4 běh a 1 chůze. I já jsem vždy měla pocit,že přerušení běhu je blbost a že se už nerozběhnu.Mé nejdelší běhy byly 15km bez přerušení.Ale po těchto bězích mě bolely úpony na zadní straně stehen,že jsem musela přestat běhat. Ty chodecké přestávky pomáhají právě na ty svaly,že si ty namáháné odpočnou.Fakt to funguje.I rychlost běhu se mi o půl minuty zrychlila.

Motto: Raduj se ze svého života,je už později,než si myslíš.
avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 05.04.2011 07:55:10

>> LemonaidLucy, 05. 04. 2011 06:54:39

Jen malá technická: špičkoví maratonci neběhají (nebo nechodí) maraton kolem 3h. :-D To zvládají i veteráni.

avatar

Sloviensko

rudo muž 05.04.2011 09:05:25

>> LemonaidLucy, 05. 04. 2011 06:54:39

Lucka v limonade, spickovy maratonci preteky bezia, Galloway pise knihy pre nebezcov, co chcu ucast na pretekoch, na ktore este namaju bezecky natrenovane.

spickovy bezci iba bezia – teda nechodia ani 100km a ani 24H

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 05.04.2011 09:11:39

>> LemonaidLucy, 05. 04. 2011 06:54:39

Je otázkou, zda je běh složený třeba z 10 anaerobních úseků (v případě pulmaratonu) skutečně zdravější (natož efektivnější) než běh souvislým tempem těsně pod anaerobním prahem.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Celkem 5314,57 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:50:22 (2016)
půlmaraton: 1:47:01 (2016)
maraton: 4:12:05 (2014)

LemonaidLucy žena 05.04.2011 09:12:37

>> milan, 05. 04. 2011 07:55:10

Dobra technicka, tak ne spickovi :-D (to jsou spickovi jen pro me, pro me je to sci-fi. mozna az budu veteran, tak to dam taky :-D)

Motto: "When things are tough, you get tougher.” Chrissie Wellington
avatar

Celkem 5314,57 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:50:22 (2016)
půlmaraton: 1:47:01 (2016)
maraton: 4:12:05 (2014)

LemonaidLucy žena 05.04.2011 09:17:47

>> rudo, 05. 04. 2011 09:05:25

Nejen pro nebezce, Rudo. Ted uz to asi nenajdu, ale cetla jsem u nej o tech maratoncich (ne spickovych, uznavam :-D), co to davaji za ty tri hodiny i s chuzi. To v zadnem pripade nebezec neda.

>> kanovsky, 05. 04. 2011 09:11:39

Taky jsem nad tim premyslela.

Motto: "When things are tough, you get tougher.” Chrissie Wellington
avatar

Sloviensko

rudo muž 05.04.2011 09:33:09

>> LemonaidLucy, 05. 04. 2011 09:17:47

poznam niekolko nebezcov co daju maraton cistou chodzou za 3:00 a par minut po :

Matej Toth, Jarred Tallent, Nathan Deakes, kopu Rusov Cinanov, Mexicanov…

skusim takto : z tabuliek, kalkulacie a grafov ti dajma tomu vychadza ze podla casov na 10km a 21km by si mala dat maraton za 2:55, ale vies ze nemas naozaj celkom dotrenovane na maraton a bojis sa ze svaly to nevydrzia a ztuhnu a nechces riskovat ze niekde s tuhymo nohami budes krivat alebo pojdes pomalicky, chces mat istotu ze to das za 3:00, nemienist ist na potencial 2:55.

Rozhones sa na kazdej obcerstvovacke kracat 30 sekund a pomaly sa dokladne napit. Tym ze si zarucis ze budes doikladne pit a uvolnis na chvilu svaly od behu, si zabezpecis ze budes stal;e schopna bezat to svoje tempo na 2:55.

chodzou stravis 8×30 sekund, ale tym ze si presla vzdy aj vzdialenost, tak casova strata je vzdy len 15 sekund, 8×15sek = 2 min

A tak svoj maratonsky potencial 2:55 zrealizujes v case 2:57, ak prestavky natiahnes, tak 2:59. Na istotu za 3H z potencialu 2:55

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21068,57 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 05.04.2011 09:33:59

>> milan, 05. 04. 2011 07:55:10

>> LemonaidLucy, 05. 04. 2011 09:12:37

I pro mě jsou maratonci pod 3 hodiny rozhodně špička! :-) a samozřejmě špičkovej může bejt i veterán, to je jasný…

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Celkem 5314,57 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:50:22 (2016)
půlmaraton: 1:47:01 (2016)
maraton: 4:12:05 (2014)

LemonaidLucy žena 05.04.2011 09:41:16

Rudo, tomu verim, ale tady ale snad neni rec o zavodni chuzi, tady je rec o chodeckych vlozkach pri behu.

Mimochodem, na pulmaratonu jsem tez videla jednoho zavodniho chodce a sel rychleji, nez ja jsem bezela.

Motto: "When things are tough, you get tougher.” Chrissie Wellington
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 05.04.2011 09:45:38

>> Lenda, 05. 04. 2011 09:35:04

Zřejmě bude záležet na poměru aktuálního osobáku na maraton ke kratším tratím. U běžců, kteří běhají pulmaraton za 1:30 a maraton za 3:30 je možné, že něco takového může fungovat, zatímco u běžců, kteří mají pulmaraton za 1:30 a maraton za 3:05 by to nefungovalo.

Abych byl konkrétnější, tak třeba u 5 km za 19:25 (tempo 3:53/km) mi vychází 1 přestávka, přičemž ty dva 2,45 km úseky bych měl běžet tempem 3:46/km, což je rychleji, než aktuální osobák na 2,45 km (3:47/km), takže taková strategie by mi ke zlepšení na 5 km nemohla pomoci.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Bílovice-Lutotín

Celkem 916 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:59:23 (2013)
půlmaraton: 2:31:28 (2013)

katkaty žena 05.04.2011 10:39:31

>> LemonaidLucy, 05. 04. 2011 06:54:39

Ty plany najdu kde? V te knizce? Ja ted uz zvladam bezet pomalu 5–6km bez chuze, ale kdybych chtela bezet treba 10km a nebo vic tak bych to chuzi prokladat asi musela.

Motto: Pomalu, ale jistě... :)
avatar

Celkem 27935 km
Minulý měsíc 88 km
10 km: 0:46:23 (2014)
půlmaraton: 1:43:22 (2014)
maraton: 3:48:23 (2014)

Lenda žena 05.04.2011 10:57:01

>> kanovsky, 05. 04. 2011 09:45:38 Na 5km trati to je asi blbost aplikovat.Já jsem ten svůj příspěvek smazala po tom co to moc hezky napsal Rudo.

>> katkaty, 05. 04. 2011 10:39:31

Být tebou bych to zkusila,pokud třeba po každém 1,5km se trochu projdeš,budeš svěžejší na zdolání více km.

Motto: Raduj se ze svého života,je už později,než si myslíš.
avatar

Bílovice-Lutotín

Celkem 916 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:59:23 (2013)
půlmaraton: 2:31:28 (2013)

katkaty žena 05.04.2011 11:11:31

>> Lenda, 05. 04. 2011 10:57:01

Ted jeste vic nemuzu behat pac jsem opet zacala znova, takze ted jsem na 6 km, ale urcite to pak zkusim pri delsi trase.

Motto: Pomalu, ale jistě... :)
avatar

Celkem 456 km
Minulý měsíc 0 km

beauty žena 05.04.2011 20:50:09

Musím taky potvrdit,že chůze pomáhá.

Katkaty-když běžím větší vzdálenost, tak max. 8km a to už musím být hodně ve formě. Pořád doufám,že to jednou přijde a poběžím dál. Momentálně potřebuju vypilovat rychlý běh 2km. Jestli se mi v květnu podaří splnit limit napoprvé, tak se pak vrhnu do lepší přípravy,aby to někam směřovalo. Zatím běhám pro radost.

avatar

Bílovice-Lutotín

Celkem 916 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:59:23 (2013)
půlmaraton: 2:31:28 (2013)

katkaty žena 05.04.2011 20:56:34

>> beauty, 05. 04. 2011 20:50:09

Podle ceho behas?? Mas nejaky plan? Proc chces dat 2 km rychle?

Motto: Pomalu, ale jistě... :)
avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 05.04.2011 21:24:47

>> katkaty, 05. 04. 2011 20:56:34

Ja jsem mel taky jako prvotni cil ubehnout „Tesco beh pro zivot“ – charitativni beh asi 4 km. Takze kdyz jsem tuhle vzdalenost urazil tak jsem taky zkousel urazit ji co nejrychleji.

avatar

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 05.04.2011 21:49:01

beh je oproti chodzi energeticky narocnejsi, takze pokial ma bezec bezat pomalsie ako je schopny kracat, nema to zmysel

Motto: the best runner leaves no trace
avatar

Sloviensko

rudo muž 05.04.2011 22:11:13

>> PeterFabok, 05. 04. 2011 21:49:01

Peter pozor, krivky rychlosti a energie alebo tepu atd pri oboch sportoch sa pretnu v urcitom bode, pre kazdeho jedinca v inom, to co tvrdis plati len pri pomalom behu-pomalej chodzi. od tohto budu rychlejsie si sice schopny chodze, ale stoji viac namahy ako beh a hlavne je to svalovo nesmierne namahava – riskujes nbatiahnute svaly atd, takze by to bolo kontraproduktivne

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 456 km
Minulý měsíc 0 km

beauty žena 06.04.2011 18:36:16

>> katkaty, 05. 04. 2011 20:56:34

plán nemám (jen min. jednou týdně běžím tuto trasu a měřím čas). Ani si zatím neměřím tepovku, prostě nic, běhám jen pro radost. Ale chystám se na to. Vím,že jednou mi to stačit nebude a začnu.

Jen najít nějaký jednoduchý přístroj-nejsem technický typ. :-?

avatar

Černé Voděrady

Celkem 21068,57 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 01.05.2011 17:36:52

>> GabrielaB, 04. 04. 2011 15:11:31

Nevím, jestli sem Gábino ještě někdy nakukuješ, ale ještě stále mě zajímá, kolik jsi vlastně před prvním půlmaratonem naběhala, a taky jak se ti daří trénovat na Olomouc?

Motto: Žít a nechat žít.
Nalezené položky: 121 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.