Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Během na Králičák graduje letní sezóna běhů do vrchu

Během na Králičák graduje letní sezóna běhů do vrchu
foto: archív Ceny Iscarexu

Petr Kostovič | 14.08.2011 | přečteno: 6362×

Těžko najdete v termínovce běhů do vrchu náročnější závod než běh Dolní Morava – Králický Sněžník. Konkuruje mu snad jen Horský běh na Lysou horu, shoduje se většina zkušených vrchařů. Králičák startuje již příští sobotu a uvažujete-li o startu, je nejvyšší čas na on-line registraci. Náš přední běžec do vrchu Robert Krupička pak poradí jak si rozvrhnout na trati síly.

On-line registrace se uzavírá již v pondělí 15. srpna. Běžci, kteří se přihlásí do tohoto dne a zároveň zaplatí startovné, dostanou startovní čísla se jménem. Šanci mají u mikrobusu Iscarexu při sobotním republikovém mistrovství v běhu do vrchu v Janských lázních a v neděli při Běhu údolím řeky Bělé,“ říká ředitel závodu Jan Šimůnek.

Patříte-li k běžcům, kteří poběží skvostnou přírodou Národní rezervace Králický Sněžník poprvé, možná si necháte poradit od jednoho z našich nejlepších vrchařů, Roberta Krupičky, jak závod co nejlépe zvládnout, aniž byste v závěru mobilizovali nejbližší stanici první pomoci. Start je v nadmořské výšce 644 metrů nad mořem a cíl na vrcholu Králického Sněžníku v nadmořské výšce 1 423 metrů. Během třinácti kilometrů nastoupáte 963 metrů.

„Králičák je krásný, ale těžký závod. Je specifický tím, že zhruba první polovina je relativně lehčí než druhá, v níž je hlavní převýšení. Proto je ještě více než u jiných závodů důležité rozvrhnout si správně tempo a síly. Myslím, že v letošním roce čeká závodníky kvůli rozmarům počasí poměrně těžký terén. V nepříznivém počasí je také potřeba myslet na to, že suché věci na převlečení závodníci najdou o něco níže než v cíli, protože transport s věcmi se až nahoru nedostane,“ uvažuje nad tratí náročného závodu Robert Krupička. „A možná na viděnou na vrcholu,“ dodává potom, aby naznačil, že přestože jeho jméno zatím mezi přihlášenými běžci chybí, svou účast zvažuje.

Obvykle se svršky závodníků převážely na jedenáctý kilometr, letos to však k suchému oblečení budou mít běžci o něco dál. Pořadatelé na svých stránkách oznámili, že vzhledem k povodním a častým srážkám na Dolní Moravě, byli nuceni přesunout výdej oblečení závodníků na Vilemínu u Tvarožných děr na 8. kilometr, k hlavní občerstvovací stanici.

Abychom jen nestrašili extrémem, obraťme list a podívejme se na to, co všechno pořadatelé nachystali, aby běžcům pobyt v Dolní Moravě co nejvíce zpříjemnili.

Běžci s aktuálně dobrou vrchařskou formou se mohou těšit na vyšší finanční odměny. Rozděleno letos bude 90 000 Kč a odměněno bude prvních patnáct mužů a deset žen v absolutním pořadí.

Ti, kteří na nejvyšší příčky nedosáhnou, možná budou mít zase štěstí v bohaté tombole, v níž budou ceny v hodnotě 50 000 Kč. „Nově jsou v ní třeba dvě horská kola, dva fotoaparáty či nafukovací bazén nebo také poukázky na zážitkové atrakce,“ prozradil ředitel závodu Jan Šimůnek.

Zaujme jistě i bohatý kulturní program, v němž patří mezi největší lákadla hudební skupina Walda Matuška Revival a moderátor Honza Čenský.

Při závodě můžete také zabojovat o body do žebříčku behej.com.


WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 12.08.2011 23:25:33

Těžko najdete v termínovce běhů do vrchu náročnější závod než běh Dolní Morava – Králický Sněžník. Konkuruje mu snad jen Horský běh na Lysou horu, shoduje se většina zkušených vrchařů. Králičák startuje již příští sobotu a uvažujete-li o startu, je nejvyšší čas na on-line registraci. Náš přední běžec do vrchu Robert Krupička pak poradí jak si rozvrhnout na trati síly.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.