Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Rozeběhněte se ve šlépějích Emila Zátopka

Rozeběhněte se ve šlépějích Emila Zátopka
foto: z archívu behej.com

Petr Kostovič | 14.04.2012 | přečteno: 3024×

Běžecký seriál Zátopkův zlatý týden se letos poprvé ve své historii uskuteční v Praze. Registrace jsou již otevřeny na www.zatopek2012.cz. Oslavte 60. výročí Zátopkova zlatého helsinského hattricku svou účastí. Třeba uběhnutím některého ze tří závodů. Během maratonu bude 27. července na velkoplošné obrazovce živě promítáno zahájení olympijských her.

Letošní 60. výročí zisku zlatých medailí Emila Zátopka na Olympijských hrách v Helsinkách v roce 1952 bylo dostatečně silným podnětem pro SC Marathon Plzeň, organizátora běžeckého seriálu Zátopkův zlatý týden (20.-27. července 2012), pro uskutečnění letošního ročníku v Praze. Organizátoři seriálu, který oslavuje úspěchy českého olympijského hrdiny, dnes oznámili oficiální otěvření registrací na nových internetových stránkách: www.zatopek2012.cz.

Zátopkův zlatý týden je seriál běžeckých závodů, které oslavují tři zlaté medaile, jež Emil Zátopek postupně získal na Olympijských hrách v Helsinkách v roce 1952 ve třech disciplínách: 10 000 m, 5 000 m a v martonském běhu. Tyto závody se každoročně konaly v předešlých čtyřech ročnících na stadionech v Domažlicích, ve Stříbře a v Plzni vždy ve stejných dnech, ve kterých Emil Zátopek v uvedených závodech zvítězil. K připomenutí tohoto významného výročí se letošní závody budou konat v Praze a šťastnou náhodou se shodují s otevřením Letních olympijských her v Londýně 2012.

Vlastimil Šroubek, organizátor Zátopkova zlatého týdne u této příležitosti uvedl:

„Tento rok je obecně pro sport velmi významný. Tím, že jsme závody přesunuli do Prahy, chceme oslovit mnohem větší množství účastníků než v minulých ročnících a vzdát tak poctu jednomu z nejvýznamnějších běžců v historii, Emilu Zátopkovi. Naším cílem je všem připomenout jeho význam pro atletiku, nejen v České republice, a přiblížit veřejnosti Zátopka nejen jako fenomenálního běžce, ale také jako velkou osobnost. Zároveň chceme do Prahy přivést olympijského ducha a dát každému účastníkovi možnost cítit se na chvíli jako olympionik!”

První závod v rámci běžeckého seriálu, Zlatá desítka Emila Zátopka, se uskuteční v pátek 20. července 2012 a bude se konat na běžecké dráze v areálu Centra sportu MV v parku Stromovka. Na stejném místě se o několik dní později v úterý 24. července 2012 uskuteční Zlatá pětka Emila Zátopka. Seriál ukončí závod Zlatý maraton Emila Zátopka v páteční večer 27. července 2012 v parku Stromovka, se startem a cílem v areálu Výstaviště Holešovice.

Letos chtějí organizátoři přilákat větší počet běžců různých výkonnostních úrovní a proto se rozhodli nabídnout doprovodné závody, včetně půlmaratonu a půlmaratonské a maratonské štafety, které proběhnou v rámci maratonského závodu. Všechny závody začínají v pozdějších odpoledních hodinách, aby se běžci vyvarovali horkému letnímu počasí. Organizátoři přesto všechny závodníky upozorňují na fyzickou náročnost těchto závodů a žádají je o pečlivou přípravu.

Všichni účastníci se u příležitosti otevření OH v Londýně 27. července můžou těšit na zábavný doprovodný program. V plánu je živé vysílání otevíracího ceremoniálu olympijských her na velkoplošné obrazovce v prostorech startu a cíle v areálu Výstaviště Holešovice. Připravený je hudební doprovod, vystoupení známých osobností a různé atrakce.

Patrony akce jsou paní Dana Zátopková a primátor hlavního města Prahy Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc., Český atletický svaz a Český olympijský výbor. Akci podporuje také MČ Praha 7.


WEB ZÁTOPKOVA ZLATÉHO TÝDNE

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 14.04.2012 22:37:34

Běžecký seriál Zátopkův zlatý týden se letos poprvé ve své historii uskuteční v Praze. Registrace jsou již otevřeny na www.zatopek2012.cz. Oslavte 60. výročí Zátopkova zlatého helsinského hattricku svou účastí. Třeba uběhnutím některého ze tří závodů. Během maratonu bude 27. července na velkoplošné obrazovce živě promítáno zahájení olympijských her.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.