Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Krupička nejrychlejším běžcem na Adrenalin Cupu

Krupička nejrychlejším běžcem na Adrenalin Cupu
foto: Petr Kostovič (archívní foto)

Josef Smetana | 23.06.2012 | přečteno: 3908×

Letošní již 16. ročník Adrenalin Cupu patřil co do kvality startovního pole k nejlepším v historii. Z titulu mistrů republiky extrémních závodů štafet se v severomoravské Ostravici po více než třech hodinách mohl radovat tým Opava Net. Ten absolvoval běh do vrchu, paragliding, horská kola a kajak ve složení Robert Krupička, Michal Šotek, Jan Hruška a Kamil Mruzek.

Již běžecká část ukázala skvělé výkony českých běžců do vrchu. Z nich vyčníval vítězný Robert Krupička, který všem utekl o „parník“ s náskokem dvě minuty a 19 vteřin na druhého v pořadí. Všem tak jasně ukázal, že přes nevydařený maratonský boj o olympiádu je naším nejlepším běžcem do vrchu. K bronzové medaili z ME v běhu do vrchu či vítězství v běžecké části Dolomitenmanna si Robert připsal další běžecký úspěch. Následujících osm běžců se seřadilo v dalších dvou minutách. I to je důkazem kvalitního a vyrovnaného startovního pole běžců. Jako druhý se na vrcholu Lysé hory objevil Jan Havlíček. Trochu symbolicky tak porazil plejádu vynikajících vrchařů ve startovním poli, protože moderátoři na startu v rámci představování favoritů závodu představili kde koho, jen ne právě druhého Havlíčka.

Po rovinaté úvodní části podél řeky Ostravice se v nejprudší části běžecké trati propracoval do čela Roman Skalský. V opravdu prudkých pasážích je Roman díky častým startům v těžkých alpských bězích do vrchů z českých běžců nejlepší a v sobotním Adrenalincupu to při výběhu sjezdovky na Ostrou horu jen potvrzoval. Pokud jste někdy sledovali Romana Skalského při výběhu nejprudšího stoupání na Hrádek při slavné Velké Kunratické, jistě potvrdíte, že i náročné stoupání je možné vyběhnout s lehkostí. Strojové tempo, krátký cupitavý krok, vzpřímený trup. Z pohledu diváka pak běh do vrchu vypadá jako hračka.

V následujícím klesání se do čela probojoval Robert Krupička a ostatním přes kvalitu startovního pole nezbylo než bojovat o druhé místo v pořadí běžců. O něm nakonec rozhodla další náročná část závodu. Po dlouhém relativně rovinatém úseku z občerstvovací stanice na Ivančeně museli závodníci pod vrcholem Lysé hory (1 323 m.n.m) překonat náročné prudké kamenité stoupání. Nejvíce sil zde měl již zmiňovaný Havlíček a nakonec třetí v celkovém pořadí Pavel Brýdl. Až závěrečná rovinka rozhodla o čtvrtém místě bojovného Ondřeje Fejfara. Pátý doběhl Roman Skalský, který se posunul před šestého Jiřího Vojáka právě v kamenitém úseku v závěru závodu.

Obrovskou kvalitu letošního startovního pole běžecké části Adrenalin cupu potvrzují i další známá jména. Desátý doběhl Ondřej Horák, který mimo jiné dokázal v roce 2005 doběhnout na nové těžké trati Dolomitenmanna na celkovém druhém místě za legendárním Jonathanem Wyattem. Jedenáctá příčka patřila bývalému juniorskému mistru světa v běhu do vrchu Petru Losmanovi a i v dalším pořadí se objevila jména výborných běžců do vrchu. Mezi ženami byla nejrychlejší Táňa Metelková (celkově 21. mezi muži!) s náskokem 43 vteřin na Kamilu Gregorovou. Třetí Klára Moravcová již měla ztrátu téměř pěti minut.

Kompletní výsledky zde: http://live.results.cz/livepro.php?…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Coach muž 25.06.2012 13:48:58

Letošní, již 16. ročník Adrenalin Cupu patřil co do kvality startovního pole k nejlepším v historii. Z titulu mistrů republiky extrémních závodů štafet se v severomoravské Ostravici po více než třech hodinách mohl radovat tým Opava Net. Ten absolvoval běh do vrchu, paragliding, horská kola a kajak ve složení Robert Krupička, Michal Šotek, Jan Hruška a Kamil Mruzek.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.