Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Dvoračkách nejrychleji Losman a Poborská

Na Dvoračkách nejrychleji Losman a Poborská

Josef Rendl | 21.07.2012 | přečteno: 5667×

Dalším závodem Rokytnice-Dvoračky pokračovala tour Českého poháru běhu do vrchu. Vavříny mohou slavit kolegové z pražského Kerteamu Petr Losman a Helena Poborská. A výhledy na naše největší hory si mohlo užít dalších 158 účastníků.

Takřka za ideálního běžeckého počasí se početné pole běžců a běžkyň vydalo již po patnácté v historii závodu vstříc náročné 8,5km dlouhé trati z Rokytnice nad Jizerou až k chatě Dvoračky v nadmořské výšce 1140 metrů.

Svižný úvod po asfaltu obstarala trojice Losman, Horáček a Berka. Za nimi se utvořila větší skupina, ve které až do poloviny trati dominoval především známý maratonec Jirka Wallenfels. Ten po náběhu na louku a do terénu přepustil průběžně čtvrté místo vrchařům-specialistům. Přibližně kilometr před cílem vystřídal na čele Losman Horáčka a doběhl si pro triumf v čase rovných 41 minut. Loňský vítěz Jirka Magál běžel o téměř dvě minuty rychleji. Na druhé místo se v závěru dostal Martin Berka 41:26 a bronz bere závodník z Iscarexu – Michal Horáček za 42:04. „Potřeboval jsem vidět cílovou pásku o něco dřív,“ říkal po závodě. S více než minutovým odstupem přiběhla další trojice – Jan Herda, Michal Štantejský a vítězný junior Jan Čech. Ten porazil svého konkurenta z českotřebovského Iscarexu, Filipa Záveského.

Mezi ženami to byla „one woman show“. Za jasnou vítězkou Helenou Poborskou (čas 50:32) se bojovalo o další umístění. Stříbro nakonec brala bývalá lyžařka Blanka Paulů za 51:48 a bronz Adéla Esentierová (52:03).

Na horské chatě Dvoračky čekal na běžce pak krásný výhled do údolí, teplá polévka a po vyhlášení také seběh dolů zpět do Rokytnice nad Jizerou.

VÝSLEDKY ŽENY VÝSLEDKY MUŽI

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 21.07.2012 22:15:50

Dalším závodem Rokytnice-Dvoračky pokračovala tour Českého poháru běhu do vrchu Iscarex. Vavříny mohou slavit kolegové z pražského Kerteamu Petr Losman a Helena Poborská. A výhledy na naše největší hory si mohlo užít dalších 158 účastníků.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.