Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Český tým s amerických vrchařem třetí na Outdoortrophy

Český tým s amerických vrchařem třetí na Outdoortrophy
foto: Outdoortrophy.com

Renata Kaničárová | 14.08.2013 | přečteno: 6966×

Posílen americkým vrchařem Josephem Grayem obsadil český tým Nutrend/adidas třetí příčku na rakouském závodě extrémních štafet Outdoortrophy. 27letý Gray (na snímku se startovním číslem 6) zaběhl v sobotu třetí nejlepší čas 1:03:31 a předával paraglidistovi Janu Škrabálkovi jen s mírnou ztrátou na druhou štafetu.

Po kajaku a závěrečném klání bikerů se stopky pro český tým zastavily na hodnotě 3:49:50, necelých 13 minut za vítězným týmem Land Rover Hörburger, Panaceo.

Dvanáctikilometrový běh do vrchu vedl z vesnice Egg chvíli po silnici, načež následovaly polní cesty vystřídané prudkým výběhem na vrchol hory Niedere. Závodníci museli zvládnout 1116 metrů převýšení, klesání činilo v součtu 376 metrů. Petro Mamo z vítězného týmu vytvořil nový traťový rekord v čase 59:47.

Manažerům českého „bronzového“ týmu se povedl výtečný kousek. Američan Gray patří mezi nejlepší vrchaře své země, ale výtečný je i v krosu a na silnici. Třeba půlmaraton umí za 1:03:41.

V cíli popisoval, jaké nečekané trampoty jej během závodu postihly – zabloudil! „Běžel jsem na druhém místě a najednou jsem nevěděl kudy dál, nikdo přede mnou nebyl a tím jsem ztratil náskok. To byla asi ta nejtěžší část, protože jsem běžel něco navíc a poslední tři kilometry jsem byl unavený a snažil se dohnat ztrátu,“ řekl americký vrchař, se kterým bude moci porovnat síly i česká špička na letošním světovém šampionátu.

Ještě připomeňme sobotní výsledky dalších českých účastníků. Celkově čtrnáctý a osmý v kategorii amatérů vyběhl na první předávku Jiří Bidmon (Technika Brno Extreme A+), další z Čechů – Michal Mour – předával na 16. místě celkově a desátý mezi amatéry.

„Závod to byl hodně náročný. První tři až čtyři kilometry se běželo po asfaltu s mírným stoupáním. Potom lesem, kde bylo plno kořenů a kamenů. Tam začalo stoupání v takových smyčkách, trasa pak vedla přes louku do prudkého stoupání, ke konci už jen po vrstevnici na předávku. Pořád jen do kopce, skoro žádné seběhy,“ popsal běžeckou část soutěže Bidmon.

Technika Brno Extreme A+ skončila mezi amatérskými týmy pátá, další česká štafeta RAKTEAM Rakovník třináctá. Startovalo 32 převážně smíšených týmů.

Outdoortrophy se koná každé dva roky. O něco známější Dolomitenmann v Tyrolsku, kam soustředí své síly výrazně více českých štafet, se koná za necelý měsíc.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

rendy žena 18.08.2013 19:24:43

Posílen americkým vrchařem Josephem Grayem obsadil český tým Nutrend/adidas třetí příčku v soutěži profi na Outdoortrophy v rakouském Lingenau. Gray v úvodní části štafety zaběhl třetí nejlepší čas 1:03:31 a předával paraglidistovi Janu Škrabálkovi jen s mírnou ztrátou na druhou štafetu. Po kajaku a závěrečném klání bikerů se stopky zastavily na 3:49:50.
Odkaz na článek

avatar

Praha 4

Celkem 28987 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:32 (2017)
půlmaraton: 1:31:11 (2016)
maraton: 3:22:15 (2015)

sklena27 muž 21.08.2013 11:45:48

Jen malá technická poznámka, legendární závod Dolomitenmann se určitě nekoná v severní Itálii, jeho dějištěm je Tyrolský Lienz.

Motto: Nesmí se chtít hned do druhého patra, když ještě nejsou schody. Emil Zátopek
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.