Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Čeští junioři se stali mistry světa v běhu do vrchu

Čeští junioři se stali mistry světa v běhu do vrchu
foto: Josef Korvas

Petr Kostovič | 08.09.2013 | přečteno: 9806×

Fantastické! Družstvo juniorů ve složení Dominik Sádlo, Tomáš Lichý, Josef Havlíček a Dominik Kubec vybojovalo na mistrovství světa v běhu do vrchu v polské Krynici zlaté medaile. V součtu umístění prvních tří běžců předčili čeští junioři druhé Italy o čtyři body. Sádlo finišoval na čtvrté příčce, pátý doběhl Lichý, Havlíček šestnáctý a benjamínek sestavy, teprve sedmnáctiletý Dominik Kubec, dokončil na 24. místě.

„Tajně jsem doufal v medaili. Že je zlatá, to je bonus navíc. Naději na medaili dávaly skvělé výkony juniorů při kvalifikačních závodech. V minulosti jim na šampoinátech unikala o kousek, teď to vyšlo a hned takto skvěle,“ radoval se v dějišti mistrovství světa Jindřich Linhart, asistent reprezentačního trenéra pro běh do vrchu.

Podle něj zaslouží absolutorium všichni včetně čerstvě sedmnáctiletého Dominika Kubce. Výkony juniorů jsou příslibem do budoucnosti.

„Přitom trať byla těžká. Dvakrát se vybíhala sjezdovka. Měli však výbornou formu, vyběhali se při domácích závodech a těžkých kvalifikačních závodech a navíc se zdá, že českým vrchařům svědčí šampionáty, na nichž se běhá nahoru – dolů,“ zamýšlel se Linhart nad příčinami úspěchu juniorů.

Výborné byly i juniorky ve složení Michaela Stránská (10. místo), Tereza Korvasová (11.) a Jana Hinterholzingerová (22.), jimž unikla bronzová medaile o pouhé dva body za ruskými běžkyněmi. Nechaly však za sebou deset týmů včetně tradičně velmi dobrých tureckých vrchařek.

Z mužů zaslouží velkou pochvalu mladý Jan Janů, který obsadil 24. místo. Mezi muži běhá teprve prvním rokem a jeho výkony jsou příslibem pro budoucnost. Dařilo se i navrátilci Martinu Freiovi. Před závodem uvažoval o 50. příčce. Chtěl pomoci týmu, nakonec dokončil jako druhý nejlepší z českých běžců na 39. místě. 54. doběhl Tomáš Blaha. Trochu za očekáváním zůstali Pechek s Pavlištou. Škoda neúčasti Roberta Krupičky, který dal přednost startu při Dolomitenmannovi. V týmech dokončili muži na osmém místě. Muži běželi trasu o délce 13,56 km, 838 výškových metrů nastoupali, klesání činilo 828 metrů.

V ženách byla cítit absence v poslední době nejlepší české běžkyně v běhu do vrchu Pavly Schorné-Matyášové, která očekává narození potomka. Dobrý výkon předvedly Pavla Havlová, celkově dvacátá a Pavla Zahálková (24.), která běhá prvním rokem na velkých mezinárodních akcích. Své si odvedla veteránka Táňa Metelková (30.), trochu více se čekalo od Ivy Milesové, jejíž forma šla v poslední době nahoru. V Krynici dosáhla na 38. příčku. Ženy obsadily v týmech šestou příčku ze sedmnácti zúčastněných reprezentačních družstev.

Ženy a junioři běželi trať o délce 9,08 km, na níž nastoupané výškové metry činily 561 metrů, v sebězích klesli o 551 metrů, pro juniorky byla připravena trať o poloviční délce.

V polských Beskydech se běželo stylem nahoru – dolů. Příští mistrovství světa by se mělo uskutečnit podle zpráv z Krynice v Itálii. V rámci střídání stylů tentokrát nahoru.


VÝSLEDKY MS

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 08.09.2013 18:57:03

Fantastické! Družstvo juniorů ve složení Dominik Sádlo, Tomáš Lichý, Josef Havlíček a Dominik Kubec vybojovalo na mistrovství světa v běhu do vrchu v polské Krynici zlaté medaile. V součtu umístění prvních tří běžců předčili čeští junioři druhé Italy o čtyři body. Sádlo finišoval na čtvrté příčce, pátý doběhl Lichý, Havlíček šestnáctý a benjamínek sestavy, teprve sedmnáctiletý Dominik Kubec dokončil na 24. místě. PŘIPRAVUJEME PODROBNOSTI
Odkaz na článek

avatar

Černé Voděrady

Celkem 21068,57 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 08.09.2013 19:21:45

Dobře chlapci!

Motto: Žít a nechat žít.
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.