Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Česko má nejvíc maratonců pod 2:40 od revoluce! Více v novém Běhej

Česko má nejvíc maratonců pod 2:40 od revoluce! Více v novém Běhej
foto: Běhej.com

Radek Narovec | 28.11.2019 | přečteno: 4865×

Ač to není patrno z výsledků těch nejlepších, krizové maratonské roky má Česko za sebou. V letošním roce překonalo respektovanou hranici 2:40 nejvíce mužů od roku 1989. Co za tím stojí a jaký je recept na úspěch? Čtěte v článku v novém čísle tištěného Běhej, které je právě v prodeji.

Co dalšího v novém – letos posledním – čísle najdete? Třeba reportáž z natáčení posledních scén celovečerního filmu o legendárním Emilu Zátopkovi. Film sice půjde do kin až v létě 2020, už nyní se však na něj těší desítky českých vytrvalců, kteří si v něj zahráli nějakou to roli. Třeba Milan Janoušek, který své africké kořeny přetavil v roli špičkového tuniského běžce Mohammeda Gammoudiho.

Číslo je nabito produktovými tipy. Testovali jsme běžecká sluchátka střední a vyšší třídy a vybrali vítěze. Detailně jsme recenzovali aktuální vlajkovou loď Garminu fénix6. Přidáme tipy na vánoční dárky od našich dlouhodobých partnerů.

Vyzpovídali jsme Petru Heřman, členku vodičské skupiny RunCzech Pacemakers. Prozradí, o čem vodičské řemeslo je a které město má nejlepší diváky v Česku. Vracíme se také k Běhu republiky, který má v dalších letech pomoci změnit tvář Sokola.

V sekci o tréninku najdete maratonský plán Pavla Baběráda pro ty, kteří mají notně zaplněné diáře, a přesto se chtějí na jarní maraton připravit. Pavel doplní i rady, jak si zpestřit trénink, abyste se vymanili ze stagnace výkonů. Tomáš Mika připojuje své trenérské postřehy o běžecké kadenci, velmi opomíjené veličině běžecké přípravy.

VYŠLO 28. LISTOPADU

Nenechte si ujít zajímavou akci pro nové i stávající předplatitele! Získejte funkční triko Craft Active Intensity jako dárek k předplatnému! Za 1050 Kč získáte skvělé triko renomované značky a 12 čísel našeho časopisu, tedy čtení na rok a půl! Předplatné si můžete objednat na www.behej.com/…s/predplatne nebo pište na casopis@behej.com. V objednávce uveďte kód nabídky 29BC1912. Nabídka platí do vyčerpání zásob, nejdéle však do 15. ledna 2020. Pozor! Rozesílku zajišťuje výrobce, a proto vždy probíhá až po ukončení akce, v tomto případě na konci ledna!!! Do poznámky k předplatnému vždy uvádějte velikost, barvu a variantu – pánská nebo dámská.

Tolik z obsahu nového čísla. Kupujte na stáncích, u dobrých obchodníků s běžeckým sortimentem či v elektronické trafice Alza Media.

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 28.11.2019 17:22:11

Ač to není patrno z výsledků těch nejlepších, krizové maratonské roky má Česko za sebou. V letošním roce překonalo respektovanou hranici 2:40 nejvíce mužů od roku 1989. Co za tím stojí a jaký je recept na úspěch? Čtěte v článku v novém čísle tištěného Běhej, které je právě v prodeji.
Odkaz na článek

avatar

Sloviensko

rudo muž 29.11.2019 08:20:36

naozaj je to o muzoch ?

2:40 ???

2:40 je vykon, kde by sa mal ratat pocet zien pre sirku kvality v krajine

pre muzov 2:25

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 29.11.2019 12:22:51

*>> rudo, 29. 11. 2019 08:20:36

Čistě technicky máš samozřejmě pravdu. Nicméně, pokud se podíváš na letošní nejlepší české výsledky, pak se jedná už o hodně dobré časy. Na bílé kluky.

Pracující otec Pavlišta zaběhl zcela určitě českým pohledem v Praze výborně, Homoláč pak zvedl rukavici v Berlíně a hodil ji s velkou grácií zpět.

Množství kvalitně či alespoň dost solidně běhajících mužů i žen roste. Roste tak konkurence a šance, že z toho vyroste další šikovný běžec je větší. Je to rozhodně pozitivum, zlepšení ve výsledných časech je patrné.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 29.11.2019 14:04:46

>> rudo, 29. 11. 2019 08:20:36

Myslím si, že z těch kteří se letos dostali pod hranici 2:40 h jsou i tací hobíci pro které je běh jen jeden ze sportovních aktivit po práci. Jen třeba v určité fázi roku upřednostní běh před např. cyklistikou nebo plaváním. Určitě by byli schopni dosahovat lepších časů, ale proč by to měli dělat? Mají spoustu zájmů, rozhodují se svobodně a dělají sport tak jak je to baví… Pro mě jsou to krásné výkony a mám respekt zejména k tomu, že jsou schopni se motivovat k výkonům za které je v podstatě nic hmotného nečeká…

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.