Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nové Běhej.com přináší tréninkové plány na půlmaraton

Nové Běhej.com přináší tréninkové plány na půlmaraton
foto: Běhej.com

Radek Narovec | 10.03.2013 | přečteno: 14144×

Na pultech téměř čtyř desítek prodejních míst a v online trafikách již najdete nové číslo Běhej.com. Co jsme do něj nachystali? Velký rozhovor s běžeckou cestovatelkou Olgou Firsovou, tréninkové plány na půlmaraton pro začátečníky i pokročilé a vybrali jsme též vítěze testu dlouhých elasťáků na jaro. Ale postupně…

Jako první větší materiál bude příběh Olgy Firsové, půvabné běžecké cestovatelky s kořeny v zemích bývalého Sovětského svazu. Budou si ji pamatovat hlavně běžci z Prahy, kde běžecky vyrůstala. Olga mezitím prošla další tří země a rozhovor jsme vedli na dálku přes Skype z jižní Afriky, kde se – alespoň na nějaký čas – usadila. „Každá země má své. Společné je vždy to, že jakmile se ocitnu v prostředí, kde nikoho neznám, musím si najít běžecký klub a skupinu atletů, s nimiž bych mohla trénovat a přátelit se. Poznala jsem, že běžci mají všude otevřenější duši a jsou oproti ostatním lidem přátelštější,“ ří­ká.

Testovali jsme dlouhé elasťáky na jaro. Pravda, v minus 15 stupních Celsia to nebylo úplně ono, ale neváhali jsme jít i do fitness center, abychom simulovali teploty, v nichž budete po nezateplených kalhotách sahat již vy. Dospěli jsme k zajímavým zjištěním – co značka, to jiný střih. Přineseme tedy tipy na to, po čem sáhnout, máte-li nohy delší či kratší, silnější či hubenější… Vítěze testu neprozradíme, ale potěšitelné je, že v něm nebylo poražených a i poslední značka v hodnocení dodala opravdu skvělý výrobek!

Následuje velký tréninkový materiál pro ty, kteří se chystají na některý z jarních půlmaratonů. Na výběr budou tři modelové tréninky pro cílové časy 2:00, 1:50 a 1:40, včetně vodítka pro volbu cíle optimálního. Odborní spolupracovníci také poradí, jak vyladit jídelníček, po jakých sáhnout botách a jak nastavit hlavu, aby fungovala v náš prospěch. Pamlskem pro závoďáky by měl být tréninkový plán Jana Pešavy na půlmaraton, podle něhož zaběhl roku 1997 dosud platný český rekord 1:01:31!


VŠE O ČASOPISE BĚHEJ.COM

PRODEJNÍ MÍSTA

ONLINE TRAFIKY


Druhým v nedávné anketě o vytrvalce roku byl talentovaný Milan Kocourek z Brna. Co je jeho cílem pro letošní rok a proč nechce jít „lehčí“ kvalifikační cestou na OH v Riu přes maraton? O tom v rozhovoru, který s ním vedl náš spolupracovník a redaktor serveru atletika.cz Michal Procházka.

Nebudou chybět texty na téma zdraví a výživa. Fyzioterapeutka Dagmar Mostecká se věnuje tématu bolesti, která nám ukazuje, že neděláme něco dobře se svým tělem, resp. jak moc při stanovování sportovních cílů (ne)bereme ohled na to, na co skutečně máme. Přidáme rady lékařů, jak jinak kromě užívání medikamentů srovnat vysoký krevní tlak, případně jak se léků na léčbu vysokého krevního tlaku zcela zbavit a výživáři ukážou rozdíl mezi energetickými a sportovními nápoji.

Podstatně jsme rozšířili poradnu, kde si nyní přijdou na své jak začínající běžci, tak ti mírně pokročilí. Mapa závodů pozve na nejpopulárnější akce loňského jara podle pořadí v anketě na našem webu. Vše završí běžecký pohled do Velké Británie, konkrétně do evropské finanční metropole Londýna, očima tamního obyvatele a velkého fandy do běhání Romana Chlupatého.

Nové Běhej.com má mírně inovovanou grafickou podobu se střízlivější grafikou, čímž reagujeme na stížnosti některých našich předplatitelů v průzkumu, který jsme si udělali loni na podzim. Od letošního roku přibylo i dvacet nových prodejních míst, jelikož jsme uzavřeli dohodu se sportovním řetězcem Sportisimo.

Příjemné chvilky s novým Běhej.com!

Anketa

Co vás nejvíce zaujalo z obsahu chystaného čísla Běhej.com?

Celkem hlasovalo 96 uživatelů.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 06.02.2013 16:41:43

Rok nám všem začal hezky z ostra. Leden utekl a nám se blíží termín, kdy pošleme do tiskárny hned dvě díla – tištěnou Termínovku běhů se sedmi stovkami závodů a nové číslo Běhej.com. Co jsme do něj nachystali? Velký rozhovor s běžeckou cestovatelkou Olgou Firsovou, tréninkové plány na půlmaraton pro začátečníky i pokročilé a vybrali jsme též vítěze testu dlouhých elasťáků na jaro. Ale postupně…
Odkaz na článek

avatar

Stranná

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:07 (2011)
půlmaraton: 1:17:14 (2012)

DASK muž 08.03.2013 11:38:18

Na jaře se běhá v trenkách, ne v dlouhých elasťácích! Dost blbě načasovaný test.

avatar

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 08.03.2013 12:31:35

>> DASK, 08. 03. 2013 11:38:18

Nekdo by taky mohl vykriknout do tmy, ze se cely rok beha v trenkach a ze tedy zadny test dlouhych kalhot nema pro bezce smysl.

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.