Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nové Běhej.com přináší cviky na zpevnění trupu pro lepší běh

Nové Běhej.com přináší cviky na zpevnění trupu pro lepší běh
foto: Spartan Race

Radek Narovec | 16.09.2013 | přečteno: 9954×

Nové číslo tištěného Běhej.com je již v prodeji. Největší prostor jsme v něm věnovali radám, jak správně držet tělo při běhu s vybranými cviky na zpevnění pánve, břicha a beder. Kromě tradičního rozhovoru také přinášíme výsledky testu funkčních trik s dlouhým rukávem a velký materiál o Běchovicích, včetně historického exkurzu.

Hasičovi Petru Zelenkovi z Milovic u Prahy je 36 let a běhá od roku 2008, kdy si při jednom ze zásahů uvědomil, že na tom není s fyzičkou zrovna nejlépe. Od té doby si dává i přes 200 kilometrů měsíčně a tajně sní o tom, jak jednou poběží americký ultratrail Leadville 100-miles. V rozhovoru prozradí, co vše obnáší jeho profese. Věděli jste například, že teplota ve výcvikovém trenažeru dosahuje až 600 ºC?

Několik týdnů jsme testovali 13 modelů funkčních trik s dlouhým rukávem. Jaký produkt určený pro nástup chladnějšího počasí nás zaujal nejvíce? Pouze prozradíme, že jeho výrobce se dosud v běhu – alespoň tom českém – nijak neprofiloval. Doplníme i infoboxy, například výčet stále hojněji používaných přírodních materiálů. Nás třeba nejvíce zaujalo, že někdo sahá po vláknech z kokosů.

Běchovice – Praha. Tento závod zná určitě i ten, kdo začal s běháním nedávno. Letos se poběží jeho 117. ročník, což jej dělá nejstarším nepřerušeným během na evropském kontinentu. Daniela Havránková a Petr Kostovič proto zalovili v historických archívech a hovořili s pamětníky. Výsledkem je rozsáhlý materiál, který obsahuje i rady běchovických legend pro vyladění formy a taktiky. Mimochodem, víte, kdo drží rekord domácího účastníka tohoto závodu?


VŠE O ČASOPISE BĚHEJ.COM

PRODEJNÍ MÍSTA

ONLINE TRAFIKY


Radek Brunner není jen ultraběžcem. Člen SK Babice zvládne v pořádném kvapíku i kratší distance a letos se při svém závodním comebacku dokázal dostat do cíle ŠUTRu dříve než ostřílený Dan Orálek. Přitom Radkovi jeho život a sportování znepříjemňuje jedna dosti složitá choroba. Více se dozvíte v jeho medailonku.

Obálka je poněkud netradiční. Motivu z „bahnokrosu“ Spartan Race jsme uzpůsobily i titulky. Uvnitř čísla, resp. jeho tištěné verze, pak najdete malé překvapení. Na fotodvoustraně se záběrem z letního závodu Salomon Trail Running Cupu je tenká vrstva vůně smrku a borovic. Stačí jen setřít a přenést se alespoň v myšlenkách do lesa…

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 09.08.2013 14:49:54

Prázdniny jsou ještě v plné proudu, ale my máme za sebou pořádný zápřah. Právě jsme dokončili nové číslo tištěného Běhej.com a se zahájením tisku bychom bychom vás nyní rádi nechali nahlédnout do jeho obsahu. Kromě tradičního rozhovoru přineseme výsledky testu funkčních trik a velký materiál o Běchovicích, včetně historického exkurzu.
Odkaz na článek

avatar

Chlumec

Celkem 260 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:40 (2012)
půlmaraton: 1:52:12 (2013)

Hanzs muž 08.09.2013 20:38:54

Ke Spartan Race: Jsem zvyklý na klasické běhy )většinou silnice, sem tam kros), ale SR je naprosto mimo všechny kategorie. Běžel jsem Sprint v Monínci v červnu a byl to masakr. To, co mají na webu (o závodě jako takovém) platí maximálně! Červnový Monínec byl jedním z TOP sportovních zážitků. :-)

Motto: Run faster, have fun and 'dupej dupej dupej'! :-)
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.