Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Ostrava chystá na říjen mezinárodní maraton Emila Zátopka
18.04.2024 | tisková zpráva

V Ostravě v říjnu odstartuje zbrusu nový maraton – na jediném certifikovaném okruhu, s mezinárodní účastní i televizním přenosem. Nese jméno legendárního běžce Emila Zátopka, který byl mimo jiné vyhlášen českým olympionikem století. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava.

Přečteno: 459× | Komentáře: 0

RECENZE: Nemusí to být ani moc o běhání, aby film s běžci zaujal

RECENZE: Nemusí to být ani moc o běhání, aby film s běžci zaujal

17.04.2024 | Radek Narovec

Nezlomní. Snad až moc snahy o popisnost v názvu. V originále Arthur the King se pro právě promítaný film režiséra Simona Cellana Jonese asi jako název hodí více. Tak či tak, skoro dvě hodiny fajnové zábavy v kině či před obrazovkami v podání Marka Wahlberga a jeho týmu v extrémním závodě dominikánskou divočinou, který postupně morfuje v úplně jinou zápletku. Kdyby ji nenapsal sám život, řeknete slabý slaďák, takových již bylo. Ale ono se to fakt stalo.

Přečteno: 366× | Komentáře: 0   
 
NAHORU.TV: Co stojí za extrémní odolností Petra Vabrouška?

NAHORU.TV: Co stojí za extrémní odolností Petra Vabrouška?

16.04.2024 | Nahoru TV

Petr Vabroušek je legendou českého triatlonu. Je to sportovec, který vyzkoušel nejrůznější typy extrémních závodů včetně dlouhého triatlonu v horách, například v Himalájích nebo na Taiwanu. Zvítězil také například v maratonu a 100 km ultra na Antarktidě v rekordních časech a absolvoval přes 230 závodů na Ironman distancích. „Asi nikdo na světě nemá takovou frekvenci extrémních závodů jako já, ale stojí za tím přes deset let tuhého tréninku v mládí, kdy se tělo naučilo adaptovat,“ říká v nejnovějším díle Nahoru.TV.

Přečteno: 656× | Komentáře: 0   
 
Trochu jiná motivace pro běh: Naplňme hladové žaludky chudých

Trochu jiná motivace pro běh: Naplňme hladové žaludky chudých

16.04.2024 | Vít Malík

Závodně běhám již 33. sezonu a dosud jsem se nesetkal s tak podnětnou běžeckou výzvou, jakou se vám tady chystám popsat. Svůj každodenní trénink automaticky beru jako zcela soukromou záležitost a čas běhání jsou chvíle, které z podstaty věnuji pouze sobě. Přitom se mi občas stává, že lidé, kolem kterých probíhám, na mě volají: „Nechcete mi raději pomoct štípat dřevo, vozit uhlí, betonovat?“

Přečteno: 379× | Komentáře: 0   
 
Pitný režim při běhu: Nejlepšího výkonu dosáhnete s čistou vodou

Pitný režim při běhu: Nejlepšího výkonu dosáhnete s čistou vodou

14.04.2024 | komerční prezentace

Trénink dělá mistra. Bez správného pitného režimu však můžete na špičkové výkony zapomenout. Sportovci se často soustředí na množství uběhnutých kilometrů, na časy, spálené kalorie a výživu. Dělají ale jednu zásadní chybu. Zapomínají totiž pít čistou vodu.

Přečteno: 119× | Komentáře: 0   
 
Přepálit start a zbytek závodu "ubušit"? Koledujete si o malér, říká studie

Přepálit start a zbytek závodu "ubušit"? Koledujete si o malér, říká studie

10.04.2024 | Radek Narovec

Pokud míváte problém s odhadem tempa a ve druhé půlce závodu jdou vaše mezičasy prudce dolů, zvažte, zda to za to stojí ze sebe vždy a za každou cenu vymáčknout co nejvíc, nebo raději zvolnit či dokonce závod vzdát. Lékaři pražského IKEMu jednoznačně doporučují to druhé na základě varovných výsledků studie téměř stovky maratonců, účastníků loňského Volkswagen Maratonu. ČLÁNEK BYL POPRVÉ ZVEŘEJNĚN V ROCE 2020

Přečteno: 17605× | Komentáře: 23   
 
Běhej lesy startuje na Karlštejně. Nebo zkusíte dlouhou trasu v Brdech?

Běhej lesy startuje na Karlštejně. Nebo zkusíte dlouhou trasu v Brdech?

08.04.2024 | Běhej lesy

Běhej lesy slaví jubilejní 10. sezonu, kterou velkolepě otevřeme královským závodem na Karlštejně už 20. dubna. Lesní smečka se má opravdu na co těšit, v podhoubí se nám totiž nakupila spousta novinek od premiérového závodu v Železné Rudě, po druhý ročník štafetového závodu Týmovka, kde budou týmy bojovat o velkou putovní trofej ve tvaru šišky vyrobenou z recyklovaného oceánského plastu až po znovuotevření lanovky na závodě v Bílé.

Přečteno: 510× | Komentáře: 0   
 
Vyprodaný 1/2Maraton ovládl v rekordním čase Keňan Sawe

Vyprodaný 1/2Maraton ovládl v rekordním čase Keňan Sawe

06.04.2024 | behej.com

Běžecká sezona začala epicky! Vyprodaný 1/2Maraton Praha vyhrál suverénně Keňan Sabastian Kimaru Sawe, který o 23 vteřin vylepšil rekord závodu. Čas 58 minut a 24 sekund je pro něj nové osobní maximum, v historických tabulkách jde o dvanáctý nejrychlejší půlmaraton a nejlepší letošní výkon. Mezi ženami vyhrála Etiopanka Gete Alemayechu Teklemichael, nejrychlejším českým běžcem byl v cíli Patrik Vebr a nejlepší vytrvalkyní byla Tereza Hrochová.

Přečteno: 1663× | Komentáře: 0   
 
Vedro, špatná fyzička a přepálené tempo. Záchranáři v plné akci

Vedro, špatná fyzička a přepálené tempo. Záchranáři v plné akci

06.04.2024 | behej.com

Je to stále dokola. Masové městské běhy lákají nepřipravené, které ani důrazné varování před vedrem a náročností skoro dvouhodinového běhu nepřinutí k pokoře. Během sobotního 1/2Maratonu v Praze tak měli hodně napilno záchranáři, kteří dokonce museli aktivovat tzv. traumaplán a ošetřit „vyšší desítky“ kolabujících půlmaratonců. Bohužel na výtečnou tentokrát nebyla práce pořadatelů, zejména v prostoru startu a cíle.

Přečteno: 2770× | Komentáře: 1   
 
Adventure Race se psem v týmu. Nezlomní míří do kin od 11. dubna

Adventure Race se psem v týmu. Nezlomní míří do kin od 11. dubna

06.04.2024 | behej.com

Po devatenácti letech závodění stojí Michael naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů chce na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou dovést svůj tým vítězně do cíle. Napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. Narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Film s názvem Nezlomní podle skutečných událostí bude mít v českých kinech premiéru 11. dubna.

Přečteno: 1496× | Komentáře: 0   
 
TEST: Kiprun KS900 verze 2. Aneb když chcete pod nohama mech

TEST: Kiprun KS900 verze 2. Aneb když chcete pod nohama mech

03.04.2024 | Michaela Jiráková

Těšit se na každý běžecký i neběžecký krok s polštářem pod nohama? To se stalo po vyzkoušení těchto silničních bot, které umí zpříjemnit nejen trénink. KS900 2 – tak trochu neměkce zní nový hyper měkký ale parádní model tréninkových běžeckých bot Kiprun sportovního prodejce Decathlon.

Přečteno: 1053× | Komentáře: 0   
 
Na startu 1/2Maratonu Praha se objeví i úřadující mistr světa

Na startu 1/2Maratonu Praha se objeví i úřadující mistr světa

01.04.2024 | RunCzech  

Čeští sportovní fanoušci se mají na co těšit. Na start sobotního 1/2Maratonu Praha se postaví i úřadující mistr světa Sabastian Kimaru Sawe. Po boku keňského šampiona vyběhnou do jednoho z nejkrásnějších a nejprestižnějších závodů další zajímavá jména světové atletiky, ale také rekordních 15 500 běžců ze 115 zemí. A kdo se objeví z české špičky?

Přečteno: 1495× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Rohálovská desítka hostila MČR Masters

    V Prusinovicích se 24. února konalo první letošní MČR Masters mimo dráhu. Snad poprvé v historii se MČR Masters v silničním běhu na 10 km běželo už v únoru. Ne všichni toto rozhodnutí kvitovali, racionální obava ze zimního počasí byla na místě. Ovšem zbytečně panovalo jarní počasí a pořadatelé připravili závod tak skvěle, že celý den to byl jeden velký festival běhu a setkání s kamarády, často po zimní přestávce.

  • Jsi běhající vývojář a fanda tohoto webu? Ozvi se nám!

    Pozor, třeba hledáme právě tebe! Potřebujeme na občasnou výpomoc správce webu (PHP aplikace na Zend1 frameworku, MySQL databáze), ale hlavně – spoluvývojáře věcí nových na mnohem modernějších základech. Máš vztah a/nebo sympatie k běhání, najdeš chvilku na opravu některých z porouchaných funkcionalit a hlavně – chceš se realizovat ve vývoji něčeho perspektivního a pro lidi prospěšného?

  • Tereza Hrochová v neděli poběží v Seville o olympiádu

    Sezona silničních běhů u nás ještě pořádně nezačala a už se máme na co těšit. V neděli se v jihošpanělské Seville, hlavním městě Andalusie, poběží rychlý maraton a česká reprezentantka Tereza Hrochová se při něm pokusí o zdolání olympijského limitu pro letní olympiádu v Paříži. Co na ni čeká a jak s koučem ladili formu přes zimu?

  • Black Friday u mySASY! Stav trénink na datech, ne pocitech

    Blíží se čas dárků a my tu máme jednu inspiraci od našeho dlouhodobého partnera mySASY! Sleva 50 % na hrudní pásy a 30 % na programy mySASY. Spoléhej se během tréninku na jasná data a dojmy a pocity dej na chvíli stranou! Využij slevový kód BEHEJCOM – stačí kliknout na odkaz a sleva se uplatní zde. Akce je časově omezená a končí už ve čtvrtek 30.11. ve 23:59⏳

  • WANTED: Miluješ cvrkot kolem pořádání závodů a komunikaci?

    Možná hledáme právě tebe! Rozvíjíme bookovací aplikaci Actigo pro milovníky závodů a jejich pořadatele. Náš startupový tým nyní chceme posílit o člověka, který bude umět komunikovat s pořadateli běžeckých závodů, pečovat o ně a vytvářet jim nabídky služeb na míru. Práce z domova na částečný úvazek s flexibilní pracovní dobou pod dohledem velezkušeného sales matadora, která může rychle přerůst v dobrodružnou jízdu i za hranice Česka!

  • Sokolský běh republiky 2023 rozhýbal ČR i zahraničí přes 9 000 běžců

    Již popáté a opět ve větším stylu než loni se letos 28. října slavilo pohybem. Na Sokolském běhu republiky letos oslavily vznik Československa tisíce lidí na celkem 78 místech po celé zemi i za hranicemi. Příznivé počasí na většině závodů, účast ambasadorů z řad slavných osobností nejen ze světa sportu, originální medaile i trika, to vše přidalo na skvělé atmosféře letošního Sokolského běhu republiky.

  • LEADERBOARD: 333 členů klubu Behej.com na Stravě a víkend před námi

    Počasí, že by dnes vyhnal jen lídry našeho leaderboardu na Stravě! Přesto, nebo spíš právě proto tu máme tradiční špetku motivace: Takto vypadá pořadí před víkendem. Štěpánovi Dvořákovi přejeme, aby slunce aspoň sem tam vykouklo zpoza mraků, aby se mu lépe fotilo. Všem ostatním díky za přízeň a sběr kilometrů.

  • Jak si vedli čeští masters na ME v atletice v Pescaře

    Atletičtí masters, nebo chcete-li veteráni (od 35 let), se řídí heslem, že ani ve vyšším věku není nutné věšet tretry na hřebík. Kromě domácích závodů se ve velkém počtu účastní také mezinárodních soutěží. Letos bylo jejich vrcholem sezóny evropské mistrovství v italské Pescaře konané od 21. září do 1. října.

  • S ČEZ RunTour běžely nad Prahou více než tři tisícovky běžců

    Hokejista Jaromír Jágr, tenistka Barbora Strýcová, ale také nejlepší čeští maratonci ozdobili svou účastí pražský závod ČEZ RunTour. V parku Ladronka se opět postavily na start více než tři tisícovky běžců, kteří si užili královský závod celé sezony oblíbeného rodinného seriálu.

  • První dáma slovenského maratonu kapitánkou Puma týmu generací

    PUMA k příležitosti svého 75. výročí sestavila výjimečný běžecký tým, který si střihne závod na říjnové edici RunTour v pražském parku Ladronka. Kapitánkou se stala 75letá, více než 500násobná maratonská běžkyně ze Slovenska, Eva Seidlová, která se přihlásila do veřejné výzvy značky.

  • Královský závod ČEZ RunTour v Praze odstartují Jágr a Strýcová

    Jeden z vrcholů běžecké sezony je tu! Už v sobotu 7. října se uskuteční pražský závod ČEZ RunTour. Více než tři tisícovky běžců si na největším závodě oblíbeného rodinného seriálu užijí krásné tratě v parku Ladronka i bohatý doprovodný program, který svou účastí ozdobí hokejista Jaromír Jágr, tenistka Barbora Strýcová či olympionička Marcela Joglová.

  • Self-Transcendence Race: Javornický už v NY nakroužil 1500 mil

    Již 26 dnů, přesně polovinu možného určeného času, běhá v Queensu v New Yorku 14 nejodvážnějších ultraběžců světa na 882 m dlouhém betonovém okruhu okolo bloku školy, hřiště a dálnice. Letos tuto ultrařeholi známého závodu v sebepřekonávání – Self-Transcendence Race – podstupuje již podruhé i Čech Milan Javornický.

  • Poslední závod Běhej lesy v Lednici přilákal rekordních 2864 běžců

    Velkolepé finále – tak by se dal popsat poslední závod letošní sezóny Běhej lesy v Lednici. Na rozlučku s lesním dobrodružstvím totiž dorazila pořádná smečka. Po rekordním závodě na Karlštejně, na kterém se sešlo 2 860 závodníků, už nikdo neočekával, že by snad takové číslo mohlo být překonáno. Světe div se, závod po úchvatném Lednicko-valtickém areálu o chlup utrhl prvenství a stává se z něj tak největší závod v devítileté historii Běhej lesy.

  • Poznejme (se v) Lednici! Běhej lesy spouští stylovou seznamku

    Společný cíl, jedna cesta, neopakovatelná atmosféra, jedinečný start song, nespočet příběhů i motivací, originální medaile a jedna velká rodina… to je seriál Běhej lesy! A že už to není jen o běhání a závodění? Tak o tom není pochyb! Celý rok cestujeme (nejen) Českem do známých i nepoznaných koutů, poznáváme krásu naší přírody, servírujeme vám různá převýšení, teplotní překvapení i porce kilometrů a nyní jsme se rozhodli, že to necháme na vás!

  • Mizuno Labský půlmaraton? Pohodový závod s krásnou atmosférou

    Půlmaraton okořeněný průběhem dostihového závodiště? Rychlá rovinatá trasa, na níž se kromě soupeřů můžete potkat i s koněm? Příjemná akce pro celou rodinu, kde se cítíte fajnově, netlačíte se v davu, ale ani neběžíte od druhého kilometru sami? Má volba uplynulý víkend padla na Mizuno Labský půlmaraton a odvážím si z Lysé nad Labem hodně fajn pocit!

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Nalezené položky: 6971 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Další Poslední