Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
SERIÁL: Z přetrénování mne dostala... stovka v Tatrách!
26.07.2024 | David Kuneš

V minulém díle jsem psal, že už nějakou dobu sním o tom přeběhnout Alpy. A tomu jsem se snažil teď v červenci přizpůsobit své tréninkové i závodní plány. Postupně jsem hodlal navyšovat zátěž v kopcích i tréninkové objemy. Jenže z minulých let vím, že právě tyhle změny tréninkové rutiny bývají pro tělo náročné. A ne vždycky to zvládne. Což se taky nakonec stalo.

Přečteno: 243× | Komentáře: 0

TIP NA VÝLET: 5B! Blíží se Běhej lesy Bílá v Beskydech s božími výhledy

TIP NA VÝLET: 5B! Blíží se Běhej lesy Bílá v Beskydech s božími výhledy

26.07.2024 | Běhej lesy

Seriál Běhej lesy 2024 se přehoupl přes polovinu! Jako šestý závod sezony si pořadatelé pro svou smečku připravili úplnou parádu. V sobotu 3. srpna se společně sejdeme v krásných Beskydech, na Bílé, kde o boží výhledy nebude nouze. Proč je Běhej lesy Bílá tak oblíbený závod? Spadne ti tu brada, jak jsou Beskydy neskutečně nádherné!

Přečteno: 116× | Komentáře: 0   
 
TRÉNINK S GARMINEM: Motivace nade vše. Kde ji ale brát?!?

TRÉNINK S GARMINEM: Motivace nade vše. Kde ji ale brát?!?

23.07.2024 | Radek Narovec

Jo, přiznávám, netrvalo to dlouho a padl na mne splín. Proč vlastně mám běhat skorokaždý den? Jen proto, že pak zaběhnu (možná) desítku za 44 minut? Po prvním týdnu a solidní náloži od hodinkového AI trenéra v době letních veder fakt těžko hledám v běhání radost. A narazil jsem na první a možná největší handicap, který odosobněný kouč skýtá.

Přečteno: 605× | Komentáře: 2   
 
Běhej lesy Klínovec: Lanovka, svatba a bezmála 1400 závodníků

Běhej lesy Klínovec: Lanovka, svatba a bezmála 1400 závodníků

22.07.2024 | Běhej lesy

Pátý závod sezony Běhej lesy zavítal do Krušných hor. Drtivá většina z celkových 1398 závodníků nastoupila na lanovku vedoucí na vrchol Klínovce, aby se pak vydala po náročných lesních trailech. Mezi účastníky nechyběl ani čerstvě sezdaný pár, který to vzal ze svatby rovnou na start.

Přečteno: 268× | Komentáře: 0   
 
TEST: Mizuno Neo Vista. Když nechcete pomalé běhy běhat pomalu

TEST: Mizuno Neo Vista. Když nechcete pomalé běhy běhat pomalu

17.07.2024 | behej.com

Oceánově modrý superpérák. Mizuno Neo Vista je rozhodně botou, v níž upoutáte pozornost. A v níž pravděpodobně přepíšete své rekordy na silnici. A v níž se budete cítit pohodlně jak při běhu, tak po něm. Hodně netypická konstrukce s maximem tlumení a rychlým odvalem, to vše ji dělá pozoruhodnou. Rozhodně to je jedna z nejzajímavějších bot letošního roku!

Přečteno: 472× | Komentáře: 0   
 
TRÉNINK S GARMINEM: Zvládnu posunout osobák pod AI koučem?

TRÉNINK S GARMINEM: Zvládnu posunout osobák pod AI koučem?

16.07.2024 | Radek Narovec

Šest týdnů příprav na desítku pod digitálním koučem od Garminu. To mne (a vás) čeká v seriálu, kterým bych rád představil i zajímavé a poněkud skryté funkce v nejrozšířenějších hodinkách na trhu. Mým cílem je v září stlačit osobák pod 44 minut. Cíl pro hobíka možná ne úplně superambiciozní, primárně mi jde ale o znovunabytí běžeckého sebevědomí, mít šanci na slušné časy i na delších distancích a tréninkem si nezruinovat osobní život.

Přečteno: 1799× | Komentáře: 0   
 
PREMIUM: Jsme na dceru hrdí. Olympiáda je pořád snem každého sportovce

PREMIUM: Jsme na dceru hrdí. Olympiáda je pořád snem každého sportovce

09.07.2024 | Radek Narovec

Prosinec, počasí na draka. Rodina Stewartových sleduje v televizi maraton ze španělské Valencie. Hodně rychlý maraton. Průběžné mezičasy občas vypadávají, a není tak zcela jasné, jak se závod vyvíjí. Napětí roste, jde o hodně. Konečně je záběr na cílovou pásku, kde se na sekundu, dvě mihne i jejich dcera. V čase, který nikdo nečekal. V čase, který všem vyrazil dech. 2:25:36, splněný ostrý limit Světové atletiky! A taky národní rekord. Jejich Moira pojede na olympiádu!

Přečteno: 2424× | Komentáře: 0   
 
TEST: Puma Deviate Nitro 3. Asi nejlepší bota, co jsme kdy nazuli

TEST: Puma Deviate Nitro 3. Asi nejlepší bota, co jsme kdy nazuli

09.07.2024 | Radek Narovec

Znáte nás, neradi používáme rozjásané superlativy. Ale přenádherná tempovka Deviate Nitro 3 od Pumy je prostě to nejlepší a nejkrásnější, co jsme měli v historii tohoto webu na nohou. Však i samotná německá značka, která pro blížící se olympiádu obula i dvě české maratonkyně, tvrdí, že nikdy nic lepšího neměla. A ta šíře uplatnění!

Přečteno: 741× | Komentáře: 0   
 
ACTIGO VÝZVA: 5 červencových kroků k běžecké výbavě Mizuno

ACTIGO VÝZVA: 5 červencových kroků k běžecké výbavě Mizuno

01.07.2024 | behej.com

Běhat v parném létě?!? Uff, to už chce pořádnou motivaci! Zapoj se do červencové výzvy s apkou Actigo a máš šanci vyhrát krásný set Mizuno – včetně zbrusu nové vlajkové lodi Mizuno Neo Vista – v hodnotě 20 tisíc korun! O důvod víc na sobě makat i v době, kdy se ostatní válejí u vody a pak budou marně hledat jarní formu. Co máš udělat, aby ti šance na výhru neutekla?

Přečteno: 692× | Komentáře: 0   
 
TEST: Garmin FR965: Ve stínu, přitom s top poměrem ceny a užitku

TEST: Garmin FR965: Ve stínu, přitom s top poměrem ceny a užitku

01.07.2024 | Radek Narovec

Nejen novinkami živ je běžec! Pokud hledáte náhradu za zastaralý přístroj na vašem zápěstí a nechcete opustit datový ekosystém Garminu a… vaše peněženka nyní zrovna nebobtná, sáhněte místo po vlajkových modelech EPIX a Fenix raději po modelu Forerunner 965. Ač je na trhu již druhým rokem, je po zlevnění perfektním tipem pro nákup. S přehledem se vyrovná (nebo i předčí) nedávno představené modely konkurence.

Přečteno: 1946× | Komentáře: 0   
 
SOUTĚŽ: Máte na běhání opravdu vše, co tělo potřebuje?

SOUTĚŽ: Máte na běhání opravdu vše, co tělo potřebuje?

28.06.2024 | komerční prezentace

Kvalitní oblečení pro odvod potu. Správné boty pro efektivní odraz. Vhodná sportovní výživa pro dostatek dostupné energie. To všechno řešíte a máte. Ale čím zrychlit cirkulaci krve, a tedy i rychlejší přísun energie ke svalům? Českým kompresním oblečením ROYAL BAY. Tahle kvalitní komprese má pro běžce a běžkyně řadu benefitů, které byste měli znát. VYHRAJTE POUKAZ V HODNOTĚ 1000 KČ NA NÁKUP KOMPRESNÍCH PRODUKTŮ ROYAL BAY

Přečteno: 940× | Komentáře: 0   
 
SERIÁL: Dosud jsem spíš mlžil. Je na čase odkrýt sen

SERIÁL: Dosud jsem spíš mlžil. Je na čase odkrýt sen

25.06.2024 | David Kuneš

Také červen se víceméně vydařil. Ještě na konci května jsem si odběhl Valašský hrb, 55 kilometrů ve Vsetínských vrších. Hodně mě hodně bavil, zaběhl jsem i slušný čas. Jenže hned den, dva poté mě začalo pobolívat koleno a s mírnými přestávkami se občas ozve i teď. Naštěstí to vypadá spíš na nějaký úpon nebo šlachu, takže jsem trochu zvolnil, regeneruju a bedlivě sleduju, jak se to vyvine. Ale abych moc nenapínal…

Přečteno: 671× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Češi v Pákistánu zdolali nejvyšší dosud nevylezenou horu světa

    Čeští lezci se počátkem července zapsali do historie horolezectví poté, co se jim podařilo vystoupit na dosud nejvyšší nevylezenou horu světa: karákóramskou Muchu Chhish (Muču Kiš)! 7 480m vysoká hora ležící v pákistánské části pohoří Karákóram představovala v posledních desetiletích zásadní výzvu pro alpinistický svět. O možnost stanout na vrcholu panenské hory usilovalo v uplynulých letech více než dvacet expedic nejlepších horolezců celé planety.

  • Slavíme během! Registrace Sokolského běhu republiky spuštěny

    Oficiálně otevíráme registrace běžců pro vybrané lokality Sokolského běhu republiky, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Již 6. ročník přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě vzniku republiky již 28. října. Ulov si svoje místo na startu co nejdříve a poběž s námi.

  • Běhej lesy Týmovka: Na Vysočinu dorazilo 72 běžeckých smeček

    I přes odložený páteční doprovodný program kvůli předpovědi velmi silných bouřek se v sobotní den na Vysočinu vydalo 726 závodníků. Druhý ročník Týmovky přivítal 72 běžeckých smeček, o 27 týmů více než předchozí rok! Tři běžecké okruhy žádnému z týmů nedaly nic zadarmo, o radost v cíli proto nebyla nouze.

  • Železná Ruda pokřtěna! Šumavskou divočinu si užilo přes 1 200 běžců

    Premiérová zastávka Běhej lesy v Železné Rudě byla horským závodem se vším všudy. Šumava přivítala přes 1 200 závodníků počasím, které ani jednomu z nich nedalo nic zadarmo, o to z lepšího pocitu se však lesní parťáci mohli radovat v cíli.

  • ZPRÁVY: Aktuality ze světa závodního běhu

    Přinášíme přehled novinek o domácím i zahraničním elitním běhu na silnici i mimo ni. Zprávičky budeme průběžně doplňovat a moc uvítáme, když nás upozorníte i na další zajímavosti, které jsme nestihli pokrýt, nebo nám unikly. Pište do komentářů, případně nám pošlete info na redakce@behej.com. Díky!!! PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

  • Běhej lesy: Premiérové lesní běžecké dobrodružství v CHKO Šumava

    Seriál Běhej lesy si ve své 10. sezoně připravil opravdu běžeckou lahůdku. V sobotu 1. června se lesní smečka proběhne a pokochá v okolí krásných hlubokých šumavských lesů na závodě Běhej lesy Železná Ruda. Největší lákadlo závodu jsou ledovcová jezera, Černé a Čertovo, vedle kterých vedou všechny dospělé trasy závodu, kromě charitativního PENNY běhu. REGISTRACE SE UZAVÍRAJÍ O PŮLNOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK

  • Běhej lesy Týmovka! Běžecký festival s partou už za měsíc!

    Největší novinka v historii Běhej lesy – to je Týmovka. Štafetový závod, který ale nabízí mnohem více než pouze běh. Čekají tě tři okruhy, dohromady měřící zhruba 27,5 km, spousta zábavy, doprovodného programu, workshopů a dokonce i koncertů. Nahecuj svou smečku a dorazte 21.-23. června na Vysočinu. Chceš se dozvědět víc? Běž na www.tymovka.cz.

  • Na Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

    Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

  • Juniorský maraton přilákal dva a půl tisíce studentů, blíží se finále

    Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu.

  • Tisíce běžců na Karlštejně. Běhej lesy zahájilo desátou sezonu

    Předpověď počasí trápila tým organizátorů už dlouho dopředu. Nízké teploty, vítr, déšť, kroupy. Takové podmínky si nepřál snad nikdo. Lesní smečce to ale podle všeho nevadilo, i tak se na Běhej lesy Karlštejn vypravila ve znamenitém počtu. Loňský účastnický rekord nakonec překonán nebyl, i tak se při zahájení desáté sezony na Karlštejně setkalo necelých 2 800 závodníků.

  • Trochu jiná motivace pro běh: Naplňme hladové žaludky chudých

    Závodně běhám již 33. sezonu a dosud jsem se nesetkal s tak podnětnou běžeckou výzvou, jakou se vám tady chystám popsat. Svůj každodenní trénink automaticky beru jako zcela soukromou záležitost a čas běhání jsou chvíle, které z podstaty věnuji pouze sobě. Přitom se mi občas stává, že lidé, kolem kterých probíhám, na mě volají: „Nechcete mi raději pomoct štípat dřevo, vozit uhlí, betonovat?“

  • Rohálovská desítka hostila MČR Masters

    V Prusinovicích se 24. února konalo první letošní MČR Masters mimo dráhu. Snad poprvé v historii se MČR Masters v silničním běhu na 10 km běželo už v únoru. Ne všichni toto rozhodnutí kvitovali, racionální obava ze zimního počasí byla na místě. Ovšem zbytečně panovalo jarní počasí a pořadatelé připravili závod tak skvěle, že celý den to byl jeden velký festival běhu a setkání s kamarády, často po zimní přestávce.

  • Jsi běhající vývojář a fanda tohoto webu? Ozvi se nám!

    Pozor, třeba hledáme právě tebe! Potřebujeme na občasnou výpomoc správce webu (PHP aplikace na Zend1 frameworku, MySQL databáze), ale hlavně – spoluvývojáře věcí nových na mnohem modernějších základech. Máš vztah a/nebo sympatie k běhání, najdeš chvilku na opravu některých z porouchaných funkcionalit a hlavně – chceš se realizovat ve vývoji něčeho perspektivního a pro lidi prospěšného?

  • Tereza Hrochová v neděli poběží v Seville o olympiádu

    Sezona silničních běhů u nás ještě pořádně nezačala a už se máme na co těšit. V neděli se v jihošpanělské Seville, hlavním městě Andalusie, poběží rychlý maraton a česká reprezentantka Tereza Hrochová se při něm pokusí o zdolání olympijského limitu pro letní olympiádu v Paříži. Co na ni čeká a jak s koučem ladili formu přes zimu?

  • Black Friday u mySASY! Stav trénink na datech, ne pocitech

    Blíží se čas dárků a my tu máme jednu inspiraci od našeho dlouhodobého partnera mySASY! Sleva 50 % na hrudní pásy a 30 % na programy mySASY. Spoléhej se během tréninku na jasná data a dojmy a pocity dej na chvíli stranou! Využij slevový kód BEHEJCOM – stačí kliknout na odkaz a sleva se uplatní zde. Akce je časově omezená a končí už ve čtvrtek 30.11. ve 23:59⏳

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Můj poslední běh 2024 (kaz67 25.7.2024 22:09:21)
Vysoký tep - co s tím? (pH 80 17.7.2024 23:06:15)
Bolest achilovky - tendinopatia (martinikkos 10.7.2024 13:13:53)
Zdravá proteinová svačina (Rubikaa 25.6.2024 14:20:47)
Potřebuji pomoc! - Únava (Stevlík 20.6.2024 11:42:15)
Tréning na jesenný maratón (Bronson 19.6.2024 18:40:46)
Prodám registraci na Olomoucký 1/2M (Lopo 15.6.2024 16:28:23)
Nízkosacharidová strava a vytrvalosť (kalinka0588 29.5.2024 21:51:08)
Saucony cheetah (skorobezec 23.5.2024 22:53:33)
Koupím Pražský Maraton 2024 (SEBINI 29.4.2024 10:32:10)
Nalezené položky: 7016 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Další Poslední