Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
SERIÁL: DNS. Radost a těšení se střídá velké běžecké zklamání
21.12.2023 | Barbora Langer

Všechno je jednou poprvé a já jsem poprvé zažila velké běžecké zklamání – nepostavit se na start závodu. Ano, pokud jste sledovali po měsíce mou přípravu na maraton, započatou jen chvíli od porodu, a třeba mi mačkali palce, má zpráva o tom, jak to nakonec dopadlo, nebude. Na startovní čáru maratonu v Pise jsem se nakonec nepostavila.

Přečteno: 2114× | Komentáře: 5

Jiz50 míří k rekordní účasti, odhalila nové trofeje a mezigenerační výzvu

Jiz50 míří k rekordní účasti, odhalila nové trofeje a mezigenerační výzvu

20.12.2023 | ČEZ Ski Tour

Historická budova České mincovny u Havelského tržiště ožila pět dní před Vánoci oficiální tiskovou konferencí k 57. ročníku ČEZ Jizerské 50. Kromě pořadatelů z řad marketingového partnera akce, agentury Raul, se dostavila celá řada zajímavých sportovců, jako například Kateřina Neumannová, Stanislav Řezáč nebo bývalá olympionička Zuzana Kocumová. A bylo co sledovat, například příběh zbrusu nové trofeje pro nejlepší.

Přečteno: 990× | Komentáře: 1   
 
Rozběháme Česko 1.1. 2024. Pojďme společně přepsat český rekord!

Rozběháme Česko 1.1. 2024. Pojďme společně přepsat český rekord!

19.12.2023 | Rozběháme Česko

Projekt 1.1. láká všechny – od zkušených běžců po začátečníky, bez ohledu na věk či pohlaví. Po dvou úspěšných ročnících s tisíci účastníky míříme v roce 2024 ještě výš, k překonání hranice 10 000 běžců! Připojte se k nám, zapište se do české knihy rekordů a udělejte každý krok smysluplným! Tuto akci podpoří svojí záštitou i prezident České republiky Petr Pavel.

Přečteno: 1967× | Komentáře: 2   
 
Brdoběžci letos Týmovku nedokončili, ale mají odhodlání pro příště

Brdoběžci letos Týmovku nedokončili, ale mají odhodlání pro příště

13.12.2023 | Běhej lesy

Pro partu amatérských běžců z týmu Brdoběžci není cesta vždy hladká, ale přesto se rozhodli dát svému sportovnímu srdci další šanci. I přes nedokončený závod Běhej lesy Týmovka 2023 a nečekané výzvy na 14 km trati, včetně zdravotních problémů jednoho z členů, se tým rozhodl vrátit do hry, plný odhodlání a touhy dokončit to, co začali.

Přečteno: 838× | Komentáře: 0   
 
PRŮZKUM: Jak ovlivňují informace naše nákupní zvyklosti

PRŮZKUM: Jak ovlivňují informace naše nákupní zvyklosti

12.12.2023 | behej.com

Pomoz nám se zlepšit! Chceme lépe porozumět tvému chování a zvyklostem, nejen v tom, jak si vybíráš zdroje informací o běhání, ale i co ovlivňuje tvé rozhodování při nákupu běžeckého sortimentu a služeb. Věnuj nám prosím pár minutek svého času a zahraj si o super sportovní sluchátka Suunto Wing!

Přečteno: 1425× | Komentáře: 0   
 
Při ultra jsem v auře a cítím pohodu, v níž se mi dobře funguje a běží

Při ultra jsem v auře a cítím pohodu, v níž se mi dobře funguje a běží

12.12.2023 | Radek Narovec

Boří mýty o tom, že ultra je cestou ke sebezničení, případně nebezpečnou pilulkou na strasti života. Pražský manažer Luboš Herbst před nedávnem exceloval na světovém šampionátu silničních ultravytrvalců na dalekém Tchaj-wanu, kde za 24 hodin zaběhl vynikajících 242 km a nechal za sebou mnohem známější jména české výpravy. “Příští rok bych rád dal Spartathlon, limit splněný mám,” netají se svými dalšími plány tento skromný běžec, který rád krouží i po pražské Stromovce.

Přečteno: 4703× | Komentáře: 0   
 
Jak se obléct na zimní běh? Zde je devět top kousků značky Kiprun

Jak se obléct na zimní běh? Zde je devět top kousků značky Kiprun

10.12.2023 | komerční prezentace

Pro běh v zimě není důležitý jen tréninkový plán, ale také správné oblečení. Zimní období klade na běžce specifické nároky, které je třeba zohlednit, abyste se kvůli nemoci nemuseli rozloučit se svojí vydřenou formou. Představujeme kolekci produktových tipů, které jsou z běžecké nabídky Decathlonu v chladném počasí velmi oblíbené a podrží vás při zimních výbězích.

Přečteno: 1331× | Komentáře: 0   
 
Šestý na P100, ale plný pochyb o ultra. Nemám v nejlepším přestat?

Šestý na P100, ale plný pochyb o ultra. Nemám v nejlepším přestat?

10.12.2023 | Jan Vaňkát

Arbesovo náměstí v Praze. Před desátou se u tramvaje loučím s přítelkyní Lenkou. Přijela mě podpořit před startem P100. “Ať si z toho odneseš, co od toho očekáváš,” přeje mi. Uvědomuju si její pochyby, když se opatrně vracím do ZŠ Drtinova. Sněží a na ulicích je místy břečka. Nechci se namočit ještě před startem. Sám přemítám, co mě čeká. Při pohledu na smějící se páry kolem mi nejdou z hlavy pochybnosti: “Nebylo by lepší zůstat s ní v Praze? Proč já to vlastně dělám?”

Přečteno: 3482× | Komentáře: 1   
 
Posledních 10 kilometrů jsem byla dezorientovaná a na limit nemyslela

Posledních 10 kilometrů jsem byla dezorientovaná a na limit nemyslela

06.12.2023 | Radek Narovec

Souběh příznivých okolností, změna v tréninku a stravě a nové boty, které sedly. To byly hlavní faktory, které pomohly Moiře Stewartové v jejím víkendovém boji o účast na nadcházejících olympijských hrách v Paříži. Moira a její kouč Václav Janoušek na tiskové konferenci podrobně líčili, co českou jedničku dovedlo k úspěchu a s čím do Paříže chce odlétat.

Přečteno: 3226× | Komentáře: 0   
 
RECENZE: Puma ForeverRun Nitro nyní za super poměr cena vs. kvalita

RECENZE: Puma ForeverRun Nitro nyní za super poměr cena vs. kvalita

04.12.2023 | Michaela Jiráková

Máte rádi, když boty na dlouhé silniční tréninky nejen dobře tlumí, ale podrží správný došlap, pokud trpíte nadměrnou pronací? Objemovky Puma ForeverRun Nitro tohle umí a nabídnou i komfortní prostor pro širší chodidlo a vychytávku v podobě plynného dusíku v tlumící pěně. Aktuálně ji ve slevách pořídíte i za 2500 Kč, což jí dává luxusní poměr cena vs. kvalita.

Přečteno: 1306× | Komentáře: 0   
 
SERIÁL: Dva týdny do závodu. Čelím stresu a panice, ale taky se těším

SERIÁL: Dva týdny do závodu. Čelím stresu a panice, ale taky se těším

04.12.2023 | Barbora Langer

Dva týdny do závodu znamená jediné: stres, panika a nízké sebevědomí. Poslední týdny mi daly hodně zabrat, protože se koordinace tréninku s prací, rodinou, služební cestou a změnami počasí stala hodně náročnou. Musela jsem měnit tréninkový plán za pochodu, řešit nečekané komplikace, hledat v celém dni možnost, kdy mohu jít běhat a ovlivnit tak program dalším lidem.

Přečteno: 1783× | Komentáře: 4   
 
Moira senzačně vylepšila český rekord a jede na olympiádu!!!

Moira senzačně vylepšila český rekord a jede na olympiádu!!!

03.12.2023 |   Sportegy

Je to tam, Moira Stewartová jede na olympiádu!!! Dnes ve Valencii senzačně vylepšila národní rekord na 2:25:36 a s přehledem pokořila kvalifikační limit!!!

Přečteno: 3551× | Komentáře: 2   
 

Krátké zprávy

  • Rohálovská desítka hostila MČR Masters

    V Prusinovicích se 24. února konalo první letošní MČR Masters mimo dráhu. Snad poprvé v historii se MČR Masters v silničním běhu na 10 km běželo už v únoru. Ne všichni toto rozhodnutí kvitovali, racionální obava ze zimního počasí byla na místě. Ovšem zbytečně panovalo jarní počasí a pořadatelé připravili závod tak skvěle, že celý den to byl jeden velký festival běhu a setkání s kamarády, často po zimní přestávce.

  • Jsi běhající vývojář a fanda tohoto webu? Ozvi se nám!

    Pozor, třeba hledáme právě tebe! Potřebujeme na občasnou výpomoc správce webu (PHP aplikace na Zend1 frameworku, MySQL databáze), ale hlavně – spoluvývojáře věcí nových na mnohem modernějších základech. Máš vztah a/nebo sympatie k běhání, najdeš chvilku na opravu některých z porouchaných funkcionalit a hlavně – chceš se realizovat ve vývoji něčeho perspektivního a pro lidi prospěšného?

  • Tereza Hrochová v neděli poběží v Seville o olympiádu

    Sezona silničních běhů u nás ještě pořádně nezačala a už se máme na co těšit. V neděli se v jihošpanělské Seville, hlavním městě Andalusie, poběží rychlý maraton a česká reprezentantka Tereza Hrochová se při něm pokusí o zdolání olympijského limitu pro letní olympiádu v Paříži. Co na ni čeká a jak s koučem ladili formu přes zimu?

  • Black Friday u mySASY! Stav trénink na datech, ne pocitech

    Blíží se čas dárků a my tu máme jednu inspiraci od našeho dlouhodobého partnera mySASY! Sleva 50 % na hrudní pásy a 30 % na programy mySASY. Spoléhej se během tréninku na jasná data a dojmy a pocity dej na chvíli stranou! Využij slevový kód BEHEJCOM – stačí kliknout na odkaz a sleva se uplatní zde. Akce je časově omezená a končí už ve čtvrtek 30.11. ve 23:59⏳

  • WANTED: Miluješ cvrkot kolem pořádání závodů a komunikaci?

    Možná hledáme právě tebe! Rozvíjíme bookovací aplikaci Actigo pro milovníky závodů a jejich pořadatele. Náš startupový tým nyní chceme posílit o člověka, který bude umět komunikovat s pořadateli běžeckých závodů, pečovat o ně a vytvářet jim nabídky služeb na míru. Práce z domova na částečný úvazek s flexibilní pracovní dobou pod dohledem velezkušeného sales matadora, která může rychle přerůst v dobrodružnou jízdu i za hranice Česka!

  • Sokolský běh republiky 2023 rozhýbal ČR i zahraničí přes 9 000 běžců

    Již popáté a opět ve větším stylu než loni se letos 28. října slavilo pohybem. Na Sokolském běhu republiky letos oslavily vznik Československa tisíce lidí na celkem 78 místech po celé zemi i za hranicemi. Příznivé počasí na většině závodů, účast ambasadorů z řad slavných osobností nejen ze světa sportu, originální medaile i trika, to vše přidalo na skvělé atmosféře letošního Sokolského běhu republiky.

  • LEADERBOARD: 333 členů klubu Behej.com na Stravě a víkend před námi

    Počasí, že by dnes vyhnal jen lídry našeho leaderboardu na Stravě! Přesto, nebo spíš právě proto tu máme tradiční špetku motivace: Takto vypadá pořadí před víkendem. Štěpánovi Dvořákovi přejeme, aby slunce aspoň sem tam vykouklo zpoza mraků, aby se mu lépe fotilo. Všem ostatním díky za přízeň a sběr kilometrů.

  • Jak si vedli čeští masters na ME v atletice v Pescaře

    Atletičtí masters, nebo chcete-li veteráni (od 35 let), se řídí heslem, že ani ve vyšším věku není nutné věšet tretry na hřebík. Kromě domácích závodů se ve velkém počtu účastní také mezinárodních soutěží. Letos bylo jejich vrcholem sezóny evropské mistrovství v italské Pescaře konané od 21. září do 1. října.

  • S ČEZ RunTour běžely nad Prahou více než tři tisícovky běžců

    Hokejista Jaromír Jágr, tenistka Barbora Strýcová, ale také nejlepší čeští maratonci ozdobili svou účastí pražský závod ČEZ RunTour. V parku Ladronka se opět postavily na start více než tři tisícovky běžců, kteří si užili královský závod celé sezony oblíbeného rodinného seriálu.

  • První dáma slovenského maratonu kapitánkou Puma týmu generací

    PUMA k příležitosti svého 75. výročí sestavila výjimečný běžecký tým, který si střihne závod na říjnové edici RunTour v pražském parku Ladronka. Kapitánkou se stala 75letá, více než 500násobná maratonská běžkyně ze Slovenska, Eva Seidlová, která se přihlásila do veřejné výzvy značky.

  • Královský závod ČEZ RunTour v Praze odstartují Jágr a Strýcová

    Jeden z vrcholů běžecké sezony je tu! Už v sobotu 7. října se uskuteční pražský závod ČEZ RunTour. Více než tři tisícovky běžců si na největším závodě oblíbeného rodinného seriálu užijí krásné tratě v parku Ladronka i bohatý doprovodný program, který svou účastí ozdobí hokejista Jaromír Jágr, tenistka Barbora Strýcová či olympionička Marcela Joglová.

  • Self-Transcendence Race: Javornický už v NY nakroužil 1500 mil

    Již 26 dnů, přesně polovinu možného určeného času, běhá v Queensu v New Yorku 14 nejodvážnějších ultraběžců světa na 882 m dlouhém betonovém okruhu okolo bloku školy, hřiště a dálnice. Letos tuto ultrařeholi známého závodu v sebepřekonávání – Self-Transcendence Race – podstupuje již podruhé i Čech Milan Javornický.

  • Poslední závod Běhej lesy v Lednici přilákal rekordních 2864 běžců

    Velkolepé finále – tak by se dal popsat poslední závod letošní sezóny Běhej lesy v Lednici. Na rozlučku s lesním dobrodružstvím totiž dorazila pořádná smečka. Po rekordním závodě na Karlštejně, na kterém se sešlo 2 860 závodníků, už nikdo neočekával, že by snad takové číslo mohlo být překonáno. Světe div se, závod po úchvatném Lednicko-valtickém areálu o chlup utrhl prvenství a stává se z něj tak největší závod v devítileté historii Běhej lesy.

  • Poznejme (se v) Lednici! Běhej lesy spouští stylovou seznamku

    Společný cíl, jedna cesta, neopakovatelná atmosféra, jedinečný start song, nespočet příběhů i motivací, originální medaile a jedna velká rodina… to je seriál Běhej lesy! A že už to není jen o běhání a závodění? Tak o tom není pochyb! Celý rok cestujeme (nejen) Českem do známých i nepoznaných koutů, poznáváme krásu naší přírody, servírujeme vám různá převýšení, teplotní překvapení i porce kilometrů a nyní jsme se rozhodli, že to necháme na vás!

  • Mizuno Labský půlmaraton? Pohodový závod s krásnou atmosférou

    Půlmaraton okořeněný průběhem dostihového závodiště? Rychlá rovinatá trasa, na níž se kromě soupeřů můžete potkat i s koněm? Příjemná akce pro celou rodinu, kde se cítíte fajnově, netlačíte se v davu, ale ani neběžíte od druhého kilometru sami? Má volba uplynulý víkend padla na Mizuno Labský půlmaraton a odvážím si z Lysé nad Labem hodně fajn pocit!

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Prodám registraci na Pražský půlmaraton (Akita123 27.3.2024 8:42:29)
horcik, magnesium (Stevlík 21.3.2024 14:17:05)
Výživa pro klouby (maruska.mm 19.3.2024 15:40:43)
Koupím startovné na pražský půlmaraton (travell1 19.3.2024 14:39:35)
Chyba na stránkách fóra (Brutto 18.3.2024 14:09:41)
K: Startovné na Pražský Půlmaraton (travell1 17.3.2024 21:19:09)
Tréning na jesenný maratón (skorobezec 16.3.2024 19:58:54)
Nalezené položky: 6961 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Další Poslední