Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Co obnáší běžet víc než maraton? Čtěte nové Běhej

Co obnáší běžet víc než maraton? Čtěte nové Běhej
foto: Běhej.com

Radek Narovec | 13.07.2017 | přečteno: 5467×

„Při běhu na 3100 mil je fyzická kondice až na druhém místě. Přijde moment, kdy se ocitnete na hranici svých sil a začne rozhodovat vaše vnitřní síla,“ říká Slovák Pranjal Milovník v rozhovoru v novém čísle Běhej. Toto letní číslo je vůbec z velké části věnováno ultraběhům, najdete v něm test bot na dlouhé horské výběhy, tréninkové tipy pro ultra a rady výživového specialisty, který pomáhá několika špičkovým českým vytrvalcům. A také můžete k předplatnému získat super dárek v podobě funkčního trika!

Přestože tištěné Běhej není jen a pouze pro pokročilé a ostřílené běžce, udělali jsme výjimku a dvě třetiny čísla jsme věnovali právě jim. Hned v úvodu najdete rozsáhlý rozhovor s Pavlem Novákem, úspěšným trenérem řady špičkových českých ultravytrvalců. Pídili jsme se po důvodech prudého nárůstu obliby běhu na distance delší než 42 km: „Ultra je mírumilovná disciplína. Trénink je především v počátku lehčí než na maraton či desítku,“ říká tato respektovaná trenérská autorita.

Letos vyjde český překlad knihy Jasona Koopa Základy ultramaratonského tréninku a v novém Běhej najdete ukázku s lákavým názvem Čtyři nejčastější chyby v tréninku na ultra. Šestici předních českých ultravytrvalců jsme položili vždy šest otázek a z odpovědí nás zaujal tento výrok Anny Strakové: „Kdo umí trpět a užívat si bolest, trochu běhat, má dobrý žaludek, je tak trochu do běhání blázen, ať se věnuje ultra.“

V tradičním srovnávacím testu jsme proti sobě postavili šestici bot – speciálek pro dlouhé horské štreky. Všechny od nás obdržely přes respektovaných 80 procent, dvě se dokonce přehouply přes 90 procent, což už v našem pojetí představuje superklasu. Přidáme tipy na běžecké batohy, vesty a camelbagy a užitečný a pohledný textil pro horské běhy. Přidáme článek o historii Western States 100, tohoto kultovního ultratrailu v USA. Věděli jste, že to byl původně závod pro koně?

VYŠLO 12. ČERVENCE

Pokud běhům na superdlouhé vzdálenosti neholdujete, čtěte rozhovor s oblíbeným trenérem a motivátorem začátečníků Milošem Škorpilem. V okénku známých osobností najdete tentokrát půltucet otázek na kardiochirurga Jana Pirka. Doporučíme též hudební playlisty na různé intenzity běhu a rady, jak si vytvářet hudební kulisu sami, pokud rádi běháte se sluchátky v uších.

Nenechte si také ujít šanci získat s předplatným Běhej krásné a kvalitní funkční triko renomované značky. K dvouletému předplatnému, za které zaplatíte 1 345 Kč od nás obdržíte dámské či pánské triko Craft z kolekce Active Extreme. To samo o sobě stojí 1 190 Kč! Od nás jej prvních 40 nových předplatitelů obdrží zdarma. Stačí k tomu jediné – v online formuláři zadejte kód BH070317.

Tolik ochutnávka z nového čísla. To další vyjde koncem srpna a budeme se v něm hodně věnovat tématu charit a nadací a jejich – občas kontroverznímu – napojení na běh. Vybereme a otestujeme sporttestery střední třídy a zkusíme najít ty, které nabízí za „málo peněz hodně muziky“. Poradíme také začátečníkům, proč a jak si sestavit tréninkový plán.

Klikněte na pravou stranu miniprohlížeče a můžete si nové číslo prolistovat přímo na obrazovce.

124 stran o běhání s testem letních trik a trenek, tréninkem síly a speciálem o populárních překážkových bězích je právě v prodeji. Pokud si jej předplatíte, získáte kromě osmi čísel ročně i přístup do archivu toho nejlepšího z naší historie

Časopis Běhej.com v tištěné podobě pořídíte na více než čtyřech stovkách novinových stánků. Klikněte na místo na mapě nejblíže vašeho bydliště a objeví se adresa příslušné trafiky. Mapku posunete potažením kurzoru.

Časopis pořídíte také ve vybraných sportovních prodejnách a u fyzioterapeutů. Rád bychom jej nabízeli i v kavárnách a dalších podobných místech, případně na závodech. V případě zájmu o distribuci nás prosím kontaktujte na casopis@behej.com.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 13.07.2017 09:25:41

„Při běhu na 3100 mil je fyzická kondice až na druhém místě. Přijde moment, kdy se ocitnete na hranici svých sil a začne rozhodovat vaše vnitřní síla,“ říká Slovák Pranjal Milovník v rozhovoru v novém čísle Běhej. Toto letní číslo je vůbec z velké části věnováno ultraběhům, najdete v něm test bot na dlouhé horské výběhy, tréninkové tipy pro ultra a rady výživového specialisty, který pomáhá několika špičkovým českým vytrvalcům. A také můžete k předplatnému získat super dárek v podobě funkčního trika!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.