Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pohár behej.com: Hornická desítka – běžecký svátek na severu Moravy

Pohár behej.com: Hornická desítka – běžecký svátek na severu Moravy
foto: archiv TJ Slezan Frýdek-Místek

Petr Kostovič | 30.10.2008 | přečteno: 9282×

Předposledním závodem letošního Poháru behej.com je Hornická desítka, závod, který se koná v sobotu 1.11. na severu Moravy. Proč byl právě tento závod zařazen do Poháru behej.com? Ve Frýdku-Místku umějí zorganizovat sportovní akci, která láká na start každoročně přes tisíc běžců a běžkyň.

Účast, kterou mohou Frýdku-Místku jinde závidět 

Které jiné město v Čechách či na Moravě o velikosti Frýdku-Místku dokáže přilákat na start více než tisícovku startujících? Loni se závodu zúčastnilo na 1 300 běžců a běžkyň, přibližně 600 z nich se postavilo na start některého ze závodů určených pro děti a mládež. Podobnou účast očekávají pořadatelé i při letošním, 23. ročníku závodu. 

V čem je tajemství úspěch pořadatelů?

Je to pravděpodobně jejich obchodní zdatnost, zaměření jak na rekreační běžce tak i ryzí závoďáky a také fakt, že záštitu nad celou akcí převzalo Město Frýdek-Místek. Hlavně ale myslí pořadatelé na děti, vždyť kde jinde následuje po závodě zábavní odpoledne s promítáním pohádek a dalšími soutěžemi? 

„Hornická desítka je akcí pro celé rodiny. V tombole pro hlavní závod jsou ceny v hodnotě 50 000 Kč, hodnotná tombola je i pro závodníky v dětských kategoriích. Na závod přijíždějí celé rodiny. Ale nejlepší je přijet se podívat a přesvědčit se na vlastní oči,“ odpovídá trochu tajemně na otázku, jak je možné, že na severu Moravy přijede na běžecký závod taková spousta lidí, Josef Nejezchleba, ředitel závodu a tajemník oddílu TJ Slezan Frýdek-Místek, který je pořadatelem závodu. 

V závodech pro děti je také například možné reprezentovat svou školu a získat pro ni nemalé finanční částky určené na nákup sportovního vybavení. Ty jsou totiž určeny školám, které přijedou s nejpočetnější výpravou. 

Na startu Štefko i Kamínková

Není divu, že se na start letošního závodu postaví řada běžců a běžkyň z české špičky. V sobotu se tak můžete utkat s Róbertem Štefkem či Petrou Kamínkovou, chybět nebudou ani běžci z první pětky celkového pořadí loňského závodu, Miroslav Vanko (loni druhý) a Petr Mikulenka (loni pátý). Doplňovat je budou v ženském závodě například Iva Milesová a řada kvalitních zahraničních běžců a běžkyň, především z Polska. Mezi nimi budou i loňský vítěz Jakub Burghart a Artur Blaszinski (loni třetí). 

Odpolední start umožňuje pohodlný příjezd i ze vzdálených míst 

Prezentace bude probíhat v Národním domě v Místku v Palackého ulici od 11:30, dětské závody startují ve 12:30 hod. 

Start hlavního závodu na 10 000 metrů je v 15:15. V 17:30 je na programu vyhlášení výsledků a předání cen. 

Účastníci, kteří přijedou auty, mohou parkovat ze na bývalém autobusovém stanovišti (příjezd od Olomouce), u restaurace U Ještěra (100 m od startu) nebo u kina P. Bezruče (300 m od startu). 

Startovné

Pro předem přihlášené je startovné 100 Kč, při přihlášení v místě startu zaplatíte 200 Kč. Všichni účastníci obdrží tričko s logem závodu. 

Kategorie

Pořadatelé vypsali kategorie po 5 letech u mužů, ženy budou závodit ve třech kategoriích, do 35, do 45 a nad 45 let. 

Trať závodu

Závod bude probíhat na trati vedoucí ve třech okruzích po ulici, nábřeží a parkem s vyloučením dopravy. Povrch je asfaltový, na nábřeží dlažba, trať je značena šipkami na vozovce. 

Na křižovatkách budou usnadňovat orientaci pořadatelé. Po závodě bude v cíli připraveno občerstvení, šatny a sprchy budou k dispozici v budově Obchodní akademie vzdálené 100 metrů od místa startu.

Nezbývá než popřát všem, kteří se vydají do Frýdku-Místku, šťastnou cestu a co nejhezčí zážitky ze závodu.


 

Web závodu

Podrobné propozice pořadatelů

Přihlášení k závodu

Diskuse k závodu na fóru

Stránka Poháru behej.com

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Zlín

joshula muž 30.10.2008 19:38:09

Nevíte náhodou, jestli se bude dát na závodě koupit ročenka Behej.com ? Díky

avatar

Ústí nad Labem

Celkem 4535,62 km
Minulý měsíc 6 km
10 km: 0:45:53 (2008)
půlmaraton: 1:42:24 (2008)
maraton: 3:54:51 (2004)

PetrK muž 31.10.2008 21:39:16

>> joshula, 30. 10. 2008 19:38:09

Bohužel, ročenka na hornické desítce k prodeji nebude. Je možné si ji objednat na adrese rocenka@behej.com. Dále hledáme distributora pro ročenku i časopis v oblasti severní Moravy.
za redakci
Petr Kostovič

administrator 03.04.2010 13:32:38

Předposledním závodem letošního Poháru behej.com je Hornická desítka, závod, který se koná v sobotu 1.11. na severu Moravy. Proč byl právě tento závod zařazen do Poháru behej.com? Ve Frýdku-Místku umějí zorganizovat sportovní akci, která láká na start každoročně přes tisíc běžců a běžkyň.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.