Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pohár behej.com 2008: ... a večírkem to skončilo

Pohár behej.com 2008: ... a večírkem to skončilo
foto: Tereza Rozehnalová

Tereza Rozehnalová | 15.12.2008 | přečteno: 9544×

Rok se s rokem sešel a běžci a běžkyně doběhli do cíle posledního závodu Poháru behej com 2008. Nám nezbylo než spočítat všechny body, vyhodnotit tabulky a rozdělit ceny. Komu se nechtělo doma asistovat při vykrajování cukroví či shánět ještě neopadaný vánoční stromeček a měl chuť, zavítal do společnosti. A ne ledajaké.

Společnost to byla vskutku nevídaná. Nestává se totiž často, že se sejde tolik běžců na jednom místě. Navíc ještě v neběžeckém a mimo startovní koridor nějakého závodu. V sobotu v 16 hodin se nás sešlo opravdu požehnaně v pražské restauraci Cortéz.

Hlavní příčinou tohoto setkání bylo předání cen vítězům Poháru, ale ani 2 hodiny po začátku se jich nikdo nedožadoval, bylo totiž o čem si povídat. O kolik si kdo zlepšil osobák, který závod se letos povedl, které boty přímo nadnášejí, ale také nový počin naší redakce se stal vděčným tématem. Ukázalo se, že největším nedočkavcem byl sympatický král letošního ročníku, Jirka Wallenfels. Ten, když se stále nemohl dočkat poháru za vítězství, utlumil svou touhu alespoň objednáním hned několika pohárů ovocných, šlehačkou zdobených.

Po té co jsme zaplnili žaludky a probrali to nejdůležitější, dostalo se i na ceremonie. Po úvodním slově od Petra Kostoviče a Radka Narovce začalo běhejcomácké ježíškování neboli předávání cen. A že jich bylo. Triexpert, Enervit a adidas nám poskytl spoustu krásných cen.

Pro všechny, kdo sledovali průběžně výsledky Poháru, nebylo překvapením vítězství Jiřího Wallenfelse a Jarky Pokorové. Skokanem roku se stal Vladimír Chvátal. „Běhat jsem začal měsíc před konáním prvního závodu Poháru behej.com a postupně jsem se stále zlepšoval,“ vysvětlil Vladimír svůj skok, jímž od počátku do konce roku posunul svou výkonnost o více než 19% (procentuální porovnání bodového průměru z prvních tří a posledních tří závodů Poháru). Skokankou roku 2008 je Iva Tržilová. Přestože její skok (7,7%) nedosahoval délky skoku Vladimírova, radost měla také obrovskou. Vítězkou Duelu behej.com, vložené soutěže dvou vybraných běžců, jimž se počítalo deset nejlepších výsledků, se stala Jarka Holasová. Postupně si pak přebírali ceny vítězové jednotlivých kategorií. Někteří z nich osobně, jiní se omluvili a ceny jim budou předány dodatečně. Nejvíce pochopení pro neúčast se dostalo Danielu Zoubkovi, který obsadil 3. místo v kategorii 40 – 49 let. Závodí totiž za Klub podpantoflových manželů.

A pak jedli a pili a jedli a pili a byli šťastni až do konce večírku. I tak by se to dalo nazvat. S přibývajícími hodinami, přibývalo nejen úsměvů, ale i odvážných běžeckých předsevzetí.
A tak to má být. Není přece důležité zvítězit v poháru, ale zúčastnit se večírku a popřát vítězům.

Jak nám bylo dobře a jak nám to slušelo, se můžete podívat do fotogalerie.

V novém roce se opět roztočí kolotoč závodů a už nyní se těšíme, jak spolu s námi budete hltat naběhané kilometry. Ať už přijedete jen na jeden či objedete všechny, nezapomínejte na pravidla fair-play, na to, že ne všichni mají tolik sil jako vy a že i tomu poslednímu se přece fandí.

(POZOR! Stále probíhá tombola Poháru behej.com. Nepropásněte svou výhru, sledujte pravidelně stránky www.behej.com a www.behy.cz.)


Stránka Poháru behej.com

Celkové pořadí Poháru behej.com 2008