Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ANKETA: Vyberte nejlepší běžecký deník

ANKETA: Vyberte nejlepší běžecký deník
foto: archív behej.com

behej.com | 21.06.2009 | přečteno: 29934×

Na základě vašich tipů vyhlašujeme anketu o nejpopulárnější běžecký deník. Seřadili jsme vaše tipy do přehlednějšího výčtu 19 deníků a připojili krátké popisky. Všechny si vyzkoušejte a poté dejte hlas tomu, který vás nejvíce oslovil. Neváhejte připojit i komentáře pro svou volbu. Abychom vám dali dostatek času, hlasovat budeme do konce června.

1. www.motion­based.com
Poloplacený systém, zachytí kvanta tréninkových dat, které výrobky od Garminu jsou schopny nasbírat. Zaujme spíše „technoidní“ sportovce, kterým se už určitě vyplatí zainvestovat do plné verze.

2. connect.gar­min.com
Garmin Connect pro sporttestery Garmin nepatří mezi nejvychytanější (neumí ani ruční vkládání dat). Skoro by se až chtělo říci, že v porovnání s nadupanými přístroji je spíše ošklivým kačátkem, ale není divu, že investovat do jeho rozvoje a současně rozvíjet www.motionbased.com moc nedává smysl.

3. www.micoach.com
Systém adidas chipu a telefonu Samsung se bohužel na český trh vůbec nedostal. (Existuje snad diskriminace českého běžce, nebo někdo z tohoto tandemu nepovažuje český běžecký trh za perspektivní?)

4. sportstrac­ker.nokia.com
Integrovaná GPS v mobilech Nokia zaznamená trasu a je možné sledovat i online vidět mapu, kudy běžíte. Detaily tréninku si pak prohlédnete přímo v mobilu a trénink jde na dvě kliknutí uploadovat na internetový deník Nokia Sports Tracker. Obsahuje standardní funkce jako denní, týdenní, měsíční přehledy. Můžete si ukládat své oblíbené trasy a porovnávat své výsledky na těchto trasách. Mobil slouží při běhu či jiných sportech zároveň i jako MP3 přehrávač. Data z této platformy jdou exportovat do analytičtějších tréninkových systémů.

5. www.mytreneek.cz
Jeden ze dvou českých zástupců mezi nominovanými, ale rozhodně ne bez šance na úspěch. Cyklistický trenér a sportovní lékař Ondřej Vojtěchovský není neznámý ani čtenářům behej.com a Běhej. Jeho Treneek má vše přehledné, rychle vyfiltrovatelné a s možností sledovat výkony ostatních. Obsahuje spousty dalších užitečných funkcí, jako grafy, možnost napsat jakémukoliv uživateli vzkaz, filtrované žebříčky tréninkových dávek, databázi zátěžových testů, uživatelsky editovatelný závodní kalendář, kód do vlastní stránky, a v neposlední řadě skinovatelnost treneeku. Vhodný pro běžce, cyklisty, triatlonisty a řadu dalších sportů.

6. behy.cz/hit­parada.php
Hitparádu běžeckých výkonů na závodní odnoži behej.com jste nominovali vy. Přiznáme se, že pro nás je spíše noční můrou, či spíše jednou z mnoha věcí, na které se chceme časem zaměřit a dát jim nový háv a funkcionalitu. Vznikla trochu na koleni a od doby vzniku nedoznala výraznějších změn. Úkol pro nás!

7. www.runningahead.com
Umožňuje stáhnou data z Garminu i ruční vkládání. Je jednoduchý na použití a výstupní přehledy lze různě nakonfigurovat. Nemá tak přehledné mapové analýzy jako originální motionbased.com, ale data lze vyexportovat do Excelu a detailněji analyzovat. Kromě běhu zvládne i kolo, plavání a posilování.

8. www.mapmyrun.com
Asi nejznámější světový deník pracující na principu zachycení uběhnuté vzdálenosti „krokováním“ trasy na Google mapách. Od počátků urazil kus cesty, přidal mnoho funkcí, až (jak někteří z vás poznamenali) možná překročil mez nadbytečnosti dat, kdy pracné vkládání kvanta údajů o běhu spíše odrazuje. Umožňuje rovněž uploadovat aktivity přímo z vybraných přístrojů. Kromě tréninkového a běžeckého deníku na webu najdete řadu běžeckých informací a fórum.

9. www.runmap.net
Systém hodně podobný mapmyrun.com. Na první pohled příjemně překvapí čeština, na druhý nepříjemně krkolomné vkládání běhů (je nutno je vždy nakrokovat na mapě, pokud neběžíte zas a znovu již vloženou trasu).

10. www.runsaturday.com
Mezi českými sportovci téměř neznámá služba, kdo ale zkusil, pěje ódy. Tento server není jen tréninkových deníkem, ale i sportovně komunitním serverem s fórem, možností sestavování skupin a dalšími prima vychytávkami. Umí import dat z různých sporttesterů, grafy údajů z Nike+ zvládne zobrazit dokonce přesněji než mateřská platforma. Aktivity je možné zadávat i ručně.

11. www.nikeplus.com
Patrně největší ryze běžecká platforma na světě. Vhodná zejména pro ty běžce, pro které menší přesnost měření Nike+ chipu nepřeváží dobrý pocit ze soupeření na dálku. Velkou nevýhodou je možnost zapojení se jen pro uživatele produktů Nike, podobně jako minimum doplňkových údajů o běhu. Kladem je ohromná jednoduchost řešení, tréninkové rady a možnost vyzvat jednotlivce i týmy k zápolení na dálku.

12. www.runnerplus.com
Nemáte-li rádi platformu Nikeplus, ale používáte Nike chip, zkuste tuto alternativu.

13. www.trainingpeaks.com
Vskutku profesionální nástroj pro komplexní vedení tréninku, včetně přemnoha souvisejících rad, doporučení a tipů, který ale v bezplatné verzi neumožňuje stahování dat ze sporttesterů.

14. www.DailyMile.com
Spíše sociální síť, zadávají se pouze základní data o treninku, ale s velkým motivačním efektem (srovnání týdenních objemů, ale i struktura přípravy výrazně lepších běžců). Zvládne i cyklistiku, plavání a fitness.

15. www.gpsies.com
Pěkný web zdarma, kam jdou trasy nahrávat, zadávat, nicméně nejsou podporovány některé detailnější hodnoty. O to více aktivit umí!

16. MS Excel
Starý dobrý excel, chtělo by se říci… Na internetu je volně ke stažení řada běžeckých deníků, o jednom jsme kdysi psali i na behej.com. Možnost uživatelských úprav mu dává šanci na hlasy počítačově zručnějších běžců. Pro ty ostatní jsou zde všechny jiné deníky, případně řešení papírové.

17. www.polarpersonaltrainer.com
Polar Personal Trainer nabízí základní funkce pro sledování tréninku pomocí přístrojů Polar, podobně jako Nike umí výzvy a týmnové soutěže.

18. www.suunto-sports.cz
Suunto Training Manager je software pro profesionální sportovce s analýzou sedmi tělesných parametrů (EPOC, TF, TE, dechová frekvence, ventilace, kyslíková spotřeba, energetický výdej) s uváděnou přesností sportovní laboratoře. Umí i sledovat nadmořskou výšku, rychlost a vzdálenost a kadenci pro každý jednotlivý trénink, i shrnutí za dané období.

19. www.zonefivesoftware.com/SportTracks

Další z offline deníků často zmiňovaných v nominačním kole. SportTracks umožňuje velmi přehledné sledování mnoha údajů o tréninku i absolvované trati a výtečně spolupracuje s jinými platformami. Umí i ručně pozměnit ne vždy přesné GPS záznamy.

Komentáře (Celkem 6)

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Celkem 5414 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:27 (2008)
půlmaraton: 1:44:14 (2009)
maraton: 4:55:57 (2007)

Jecminek.Maselnik muž 08.06.2009 08:53:19

a kde sporttracks? Deník, který byl asi nejčastěji zmiňován v diskusi pod předchozím článkem a má i vlastní vlákno ve fóru? Jestliže je mezi „nominovanými“ excel, nevidím důvod, proč tam tento offlinový deník s širokými možnostmi exportu aktivit na web není.

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 08.06.2009 09:03:03

>> Jecminek.Masel­nik, 8. 6. 2009 08:53:19

jj, vypadl mi, máš pravdu. Už jsem jej doplnil.

avatar

Celkem 5414 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:27 (2008)
půlmaraton: 1:44:14 (2009)
maraton: 4:55:57 (2007)

Jecminek.Maselnik muž 08.06.2009 10:09:20

>> Radek Narovec, 8. 6. 2009 09:03:03

díky, už má můj hlas:-).

avatar

D.e.s.p.i muž 08.06.2009 13:34:46

>> Radek Narovec, 8. 6. 2009 09:03:03

Odkazy u deniku cislo 2, 4 a 6 jsou nefunkcni. Mely by byt uvedeny jako absolutni a ne relativni odkaz.

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 08.06.2009 15:01:55

>> D.e.s.p.i, 8. 6. 2009 13:34:46

opraveno

avatar

millhi muž 12.06.2009 08:12:37

Nebylo by vhodné umístit tu anketu někam na hlavní stránku? Pokud má probíhat tak dlouho… ten článek se za chvíli propadně hlubuko do historie a nikdo už ho nenajde :-)

administrator 03.04.2010 13:32:57

Na základě vašich tipů vyhlašujeme anketu o nejpopulárnější běžecký deník. Seřadili jsme vaše tipy do přehlednějšího výčtu 19 deníků a připojili krátké popisky. Všechny si vyzkoušejte a poté dejte hlas tomu, který vás nejvíce oslovil. Neváhejte připojit i komentáře pro svou volbu. Abychom vám dali dostatek času, hlasovat budeme do konce června.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.