Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Rozhovor s běhajícím léčitelem zdobí nové Běhej o veteránech

Rozhovor s běhajícím léčitelem zdobí nové Běhej o veteránech
foto: Anna Navrátilová

Radek Narovec | 21.10.2011 | přečteno: 10789×

Nové číslo Běhej je téměř kompletně věnováno veteránskému běhání. Kromě rad a tipů jak si uchovat radost ze života do pozdního věku přineseme velký rozhovor s bývalým skvělým vytrvalcem, dnes léčitelem a příležitostným běžcem Miroslavem Krskem. Nahlédněte více pod pokličku nového čísla. PRÁVĚ VYŠLO, DOSTUPNÉ I V ONLINE TRAFICE

Velký zájem v minulém čísle Běhej vyvolal tréninkový plán Pavla Nováka určený veteránům. Rozhodli jsme se proto, že věkovým kategoriím nad čtyřicet let dáme více prostoru i v novém čísle. Přímo jeho hlavní téma přinese rady a tipy, jak si udržet kondici fyzickou i psychickou i poté, kdy se začnou dostavovat první pocity stárnutí a tělo již nereaguje tak pružně, jak bychom si přáli. Jak se běhá po čtyřicítce, padesátce a šedesátce?

Veteránskou tematiku podporuje i „servisní“ text. Jak správně cvičit, aby regenerace probíhala, jak má a tělo vydrželo co nejdéle v běhuschopném provozu? Radí naše stálá spolupracovnice Dagmar Mostecká.

Testovali jsme deset lehčích bund pro podzimní běhání od známých i méně vídaných značek, z různých materiálů od „šusťáku“ po polyester s lepenými švy, v cenách od osmi stovek po tři a půl tisíce. Která vyšla nejlépe? Zatím prozradíme, že to nebyla ta nejdražší…

Pět let držel nejlepší tuzemský čas na maratonské trati, v nejtvrdší přípravě zvládal i šedesát kilometrů denně. Pak trénoval i Kubistu před olympiádou v Soulu 1988. Dnes je uměleckým řezbářem a pomáhá lidem se zdravotními potížemi. Před jeho domem v Lukové stojí fronty aut a střídají se tu celebrity světa sportu i byznysu. K tomu 62letý Miroslav Krsek stále závodí. V nejrůznějších bězích a duatlonu má 46 českých veteránských titulů, k tomu 24 medailí z evropských i světových šampionátů. „Náš čas je materiální. Ten duchovní jde dva a půl krát pomaleji. Při běhu, když jsi ve vzduchu, se ti zastavuje,“ říká v rozsáhlém rozhovoru se svým uctivým dlouholetým soupeřem Tomášem Nohejlem.


KUPTE SI VÝTISK NOVÉHO VYDÁNÍ ZA 69 KČ

Zašlete nám krátkou objednávku mailem na casopis@behej.com s uvedením poštovní adresy. Sdělíme vám číslo účtu a variabilní symbol pro platbu a na konci srpna vám odešleme na naše náklady kusovou zásilku. Je možné takto objednat i starší čísla. Nabídka platí pouze pro doručovací místo na území České republiky!


Tak podobné, natolik jiné od nám tak blízkého běžeckého, je prostředí orientačního běhu. V čem se liší? Čím prospívá „silničářům“ běhání v lese? Proč orienťáci neběhají na dráze? A řadu dalších zajímavostí z příbuzného oboru přináší text našeho nového autora Tomáše Kláštereckého.

Jak si žijí novozélandští bratři Robertsonovi už čtvrtým rokem v Keni? S prvními bělochy, co vyrazili do černého prostředí – a už dosáhli na finále mistrovství světa – hovořila Daniela Havránková.

Jak vypadá maraton v Košicích? Na vlastní oči sledoval Petr Kostovič, který se v obsáhlé reportáži věnuje porovnání běžeckých světů v bývalém společném státě.

V rubrice Styl vypráví o cestování na další běžecké světadíly Pavel Paloncý ze Šumperka. Jak to vypadalo třeba v Patagonii, kde strávil dva měsíce?

K tomu další stálé rubriky – Novinky a testy běžeckého trhu, pozvánka na závody včetně Velké Kunratické, Dezert s žertovnými běžeckými otázkami pro boxera Lukáše Konečného a další.

Už brzy v 17. čísle časopisu Běhej, které vychází 21. října.


ČTĚTE VÍCE O ČASOPISE BĚHEJ A PROHLÉDNĚTE SI JEHO STARŠÍ ČÍSLA V ELEKTRONICKÉ PO­DOBĚ

KDE KOUPÍTE ČASOPIS BĚHEJ?

ČASOPIS BĚHEJ PRO TABLETY A CHYTRÉ TELEFONY

PŘEDPLAŤTE SI BĚHEJ A VYBERTE SI NĚKTERÝ Z DÁRKŮ

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 04.10.2011 11:49:45

Předkládáme sedm motivů titulní strany nového čísla Běhej, které vyjde 21. října a bude téměř kompletně věnováno veteránskému běhání. Má to odrážet i obálka čísla, nebo naopak sáhnete po tradičním motivu běžce či běžkyně v přírodě? Anebo to u vás vyhraje Roman Skalský na Velké kunratické? Poprvé taktéž necháváme nahlédnout pod pokličku obsahu čísla.
Odkaz na článek

avatar

Banská Bystrica

Celkem 11 km
Minulý měsíc 0 km

SVKmatej muž 06.10.2011 06:19:28

no pekne obalky … skoda, ze sa nedaju stiahnut obrazky do pozadia vo vacsom rozliseni. AJ v casopisoch su super fotky … no skoda :-(

avatar

Praha 4

Celkem 904 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:55:35 (2012)
půlmaraton: 2:08:32 (2012)
maraton: 5:04:13 (2012)

DavidHo muž 20.10.2011 11:51:45

Veteránské běhání? Nad 40let? Tedy, pěkně děkuji. ;)

Motto: Běžet a nezastavovat
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.