Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nové Běhej.com odhaluje roušku bosoběhu, přidává maratonský trénink

Nové Běhej.com odhaluje roušku bosoběhu, přidává maratonský trénink
foto: Běhej.com

Markéta Srbová | 11.05.2012 | přečteno: 22094×

Magické slovo maraton. Na Googlu nejhledanější termín z běžeckého prostředí. Sen snad všech pravidelných běžců. Respekt budící pojem i u těch, kteří jich mají ve sbírce desítky. Pořádně se připravit na ten květnový již nestihnete, ale můžete si sestavit vlastní plán na ty další. Nejen o tom bude nové číslo tištěného Běhej.com, které je již v prodeji včetně online trafik již k prodeji .

Fenomén maratonu, jeho historii i současnost shrnul Tomáš Nohejl. Jak si sestavit vlastní tréninkový plán na 42 kilometrů? Petr Kostovič čerpal inspiraci s trenérskou legendou Bohdanem Müllerem a dalšími skvělými trenéry a vytrvalci. Nyní je na vás, co si pro sebe umícháte a jak se vám podaří přichystat se na respektovanou běžeckou metu.


ONLINE TRAFIKA PUBLERO

ONLINE TRAFIKA FLOOWIE


Druhá kůže ve 3/4 formě, aneb elastické kalhoty na běhání. Tereza Rozehnalová ve svém srovnávacím testu posbírala zkušenosti o osmi výrobcích. Kdo vyhrál? Dozvíte se v novém Běhej.com. Josef Rendl doplní řadu novinek z pultů obchodů a krátké testy bot pro jarní sezonu. Novinkou je pojetí módního okénka. Lenka Horká a Tereza Šťastná vyrazily tentokrát do ulic a parků nafotit a vyzpovídat běžce, jak se jim běhá v tom, v čem právě běží. Podle čeho vybíráte oblečení a boty vy?

Petr Kostovič vyzkoušel na vlastní kůži běh naboso a v minimalistických botách. Hovořil přitom s experty z řad klasických i alternativních přístupů ke zdraví i aktivních vyznavačů tohoto nového směru. Dagmar Mostecká analyzuje spojitost běžeckého stylu „přes patu či špičku“ a následného stavu chodidla. Poradí, co dělat a čemu se vyhnout, aby běh zbytečně nebolel. S nastupující sezonou krosů a trailů možná přivítáte tipy na správnou techniku při sebězích, kterou sestavila Daniela Havránková, členka redakce a skvělá česká vytrvalkyně.

Vylaďte tělo a mysl, radí ve svých knihách americký autor mnoha světových bestsellerů o pokojném bojovníkovi Dan Millman. Radek Narovec a Katka Kudláčková si s ním povídali o jeho běhání, ale hlavně o tom, kde jsou úskalí nepřiměřených sportovních cílů a snah. Bývalý světový šampion v gymnastice přitom rozhodně není zastáncem okřídleného úsloví, že co bolí, to sílí.


NOVÉ BĚHEJ.COM BUDE NA STÁNCÍCH 20. DUBNA, ONLINE JIŽ V PRODEJI

ČTĚTE VÍCE O ČASOPISE BĚHEJ.COM

KDE KOUPÍTE TIŠTĚNOU VERZI BĚHEJ.COM?

PŘEDPLAŤTE SI BĚHEJ.COM A VYBERTE SI NĚKTERÝ Z BONUSŮ


Poradce přes výživu Vlastimil Chadim pohlíží na ovocný salát z pohledu nutričních hodnot.

Robert Žižka běhával za reprezentaci, nyní jeho život nabral zcela jiný směr. O této nevídané transformaci si přečtete v jeho medailonu. Připomeneme si též úspěchy skvělé dráhařky a nyní trenérky a pořadatelky běžeckých závodů Jarmily Kratochvílové.

Na závěr v okénku do zahraničí navštívíme Mexiko, kam se vydali čeští ultravytrvalci po stopách veleúspěšné knihy Born To Run. Velkou radost ze skvělého druhého místa Dana Orálka v kultovním závodě Copper Canyon Ultra Marathon záhy vytřídal smutek ze šokující zprávy o úmrtí hlavního hrdiny zmiňované knihy, Caballa Blanka.

Společně s fotografkou Markétou Navrátilovou jsme si znovu pohráli s obálkou. Na četná přání našich čtenářek jsme zvolili postavu skoroodhaleného běžce, respektive triatlonisty Standy Bicana, a doplnili ji s laskavým souhlasem autora obrazem Hlubina poznání. Malíř Zdeněk Hajný má skvělou galerii Cesty ke světlu na pražském Chodově a dar shůry malovat obrazy, které léčí. Rozhovor s ním o malování a sportování přineseme příště.

Komentáře (Celkem 8)

Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Marki žena 12.04.2012 11:42:27

Magické slovo maraton. Na googlu nejhledanější termín z běžeckého prostředí. Sen snad všech pravidelných běžců. Respekt budící pojem i u těch, kteří jich mají ve sbírce stovky. Pořádně se připravit na ten květnový již nestihnete, ale můžete si sestavit vlastní plán na ty další. Nejen o tom bude nové číslo tištěného Běhej.com, které bude v prodeji od 20. dubna (online o týden dříve).
Odkaz na článek

avatar

Chomutov

Celkem 1637,41 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 2:03:24 (2014)

Jiří67 muž 14.04.2012 13:07:38

Překvapilo mě, že je elektronický časopis Běhej stejně drahý jako jeho tištěná podoba. Myslím si, že kdyby byl o pár korun levnější, lépe by se prodával. Ale možná se pletu.

Motto: Co tě nezabije, to tě posílí :-)
avatar

Louda muž 15.04.2012 19:59:30

Přiznejte barvu – běháte někdo tak jako borec na obálce – jen s „bederní rouškou“? Na mě to dělá spíš dojem, že pán utíká ze sauny bez placení. Myslel jsem, že obálka minulého čísla byl jen pokusný balonek, ale zdá se, že redakce chce měřit všem stejnou měrou a i ženy přece musí dostat šanci se „pokochat“. Jako dosavadní čtenář a běžec, byť jen rekreační, se přimlouvám k návratu ke starým osvědčeným běžeckým námětům, lapidárně: k oblečenějším běžcům v přirozeném prostředí.Děkuji.

avatar

Louda muž 15.04.2012 20:00:22

P.S.: Minimalismus sice ANO, ale všeho s mírou ;o)

avatar

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 15.04.2012 20:31:26

>> Louda, 15. 04. 2012 19:59:30

Myslim, ze tahle obalka byla „vyrovnavajici“ (nekde se o tom v minule diskuzi psalo) a dalsi budou tak jak si prejes jiz vice bezecke.

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."
avatar

Milovice

Celkem 15037,36 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:55:26 (2014)
půlmaraton: 2:01:47 (2015)

Ykram žena 16.04.2012 17:59:49

Přimlouvám se za běžecké fotky v přírodě, třeba i chlapa do půli těla a může být i zpocený :-P

avatar

Brno

Celkem 4402 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:48 (2014)

Kamil Pulicar muž 23.04.2012 05:28:08

Proč časopis nemají v Brně v Olympii v prodejně Salomon? Mají jenom starší čísla, byl jsem tam včera.

Motto: http://utikam.blogspot.com/
avatar

Praha 4

skalka žena 24.04.2012 02:21:09

Obálku minulého čísla jsem se nakonec rozhodla nekomentovat, tahle mě také překvapila… (což asi je účelem?!). Ale když už to jiní nakousli… ;-)

Pán sice vypadá, že běží z jedné sauny do druhé (jeho odhodlaný výraz svědčí o tom, že takový inovovaný trénink splní za každou cenu) – ale nemylme se! Předkládá se nám fotografie na pozadí obrazu (viz tiráž), tedy jakýsi zamýšlený umělecký tvar. Hu! (Odhalovat autorské ani pánovo ledví raději nežádám 8-O)

Jinak platí, co výše píše Louda i EdCable.

Co třeba někdy návrat k přirozenosti?

Motto: Běh je jen jeden, ale když se začne hejbat, je jich moc...
avatar

Velké Meziříčí

Celkem 5063 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:59 (2011)
půlmaraton: 0:00:00 (2018)

drhor muž 01.05.2012 12:57:36

>> nkee, 01. 05. 2012 12:15:06

Už toho nech !!! Nemuže to už někdo ukončit !

Motto: Když už nemůžeš, tak ještě dvakrát můžeš :-)
Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.