Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Příprava na PIM: týden č. 9

Miloš Škorpil | 30.03.2006 | přečteno: 9939×

Venku nám přichází konečně jaro, které je sice poněkud stydlivé, a tak jen tak jemně vystrkuje růžky a kouká, jestli se zima ještě nevrátí a nepraští ho přes ně. Stejně byste se měli chovat vy, když vyleze sluníčko a chystáte se na dlouhý běh. Oblečte se podle aktuálního počasí, ale nezapomeňte si dát kolem pasu lehkou větrovku.

Počasí se může minutu od minuty změnit a 20 stupňů se může rázem změnit v 8 stupňů a to na rozhicované tělo není zrovna to pravé ořechové. Když to neodskáčete nachlazením, můžete čekat, že vás z toho budou pár dní bolet záda nebo ramena.

Řadu z nás čeká v sobotu Pražský půlmaraton a tady je pář řádek, jak a co dělat v ten slavný den:

1. Ráno se v klidu nasnídejte. Start je v poledne, takže snídaně může být vydatnější nebo si můžete dát ještě mezi půl desátou až desátou lehkou přesnídávku.

2. Pokud patříte k těm, kteří poběží déle než dvě hodiny, vezměte si na vlastní závod i nějakou lehkou větrovku, kterou si omotáte kolem pasu nebo dáte do ledvinky. Má pršet a tak je dobré, abyste, až vám začne docházet energie, moc neprochladli.

3. Těm, co poběží do dvou hodin, v podstatě stačí, budou-li dostatečně najedeni od snídaně a  během závodu jen pít. Vy, co poběžíte déle, vezměte si do ledvinky nějaký energetický gel, hroznový cukr nebo müsli tyčinku, případně minerální soli.

4. Chcete-li využít služeb vodičů, buďte v 11 hodin před Tyršovým domem, směrem k nábřeží, kde budou všichni vodiči a kde si tedy můžete rovnou vybrat toho svého a spolu s ním se pak přesunout na start. Nebudete ho pak muset horko těžko hledat v tom davu. Zde více o využití vodičů.

Všem přeji osobní rekordy a krásné zážitky z běhu!

TRÉNINKOVÝ CYKLUS 1. až 8. dubna

 

 

PŘÍPRAVKA VYTRVALCI TEMPAŘI

So

Pražský půlmaraton Pražský půlmaraton Pražský půlmaraton

Ne

30 minut regenerační běh

6–10 km volně 

 

6–10 km volně

Po

Volno

Volno

 

Volno

 

Út

30 minut regenerační běh

10–15 km volně

10–15 km volně

St

60 minut regenerační běh

2 km (65% TFmax), 5 km fartlek (75–85% TF max), 2 km (65% TF max) 2 km (65% TFmax), 5 km fartlek (75–85% TF max), 2 km (65% TF max)

Čt

30 minut regenerační běh

10–15 km volně

10–15 km volně

Volno

Volno

Volno

So

150 minut regenerační běh 25–27 km volně (65–75% TF max), pokud možno v terénu 25–27 km volně (65–75% TF max), pokud možno v terénu

TÝDEN Č. 1

TÝDEN Č. 2

TÝDEN Č. 3

TÝDEN Č. 4

TÝDEN Č. 5

TÝDEN Č. 6

TÝDEN Č. 7

TÝDEN Č. 8