Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nové Běhej.com poradí s prvním ultra a jak nabrat rychlost

Nové Běhej.com poradí s prvním ultra a jak nabrat rychlost
foto: Martin Symon

Radek Narovec | 19.02.2014 | přečteno: 20146×

Mistryně republiky v maratonu Petra Pastorová se po pauze vrací ke vrcholovému běhání a trénování pod Alenou Peterkovou. Proč, o tom se dočtete v únorovém čísle Běhej.com. To přinese i rozsáhlý materiál o ultra, tréninku rychlosti a profilový rozhovor s Honzou Zemaníkem, jedničkou domácího ultra trailu. NOVÉ ČÍSLO I TERMÍNOVKA ZÁVODŮ JIŽ V PRODEJI

Pokud již máte první běžecké krůčky dávno za sebou a hledáte novou motivaci, zkuste ultra – pro neznalé extrémně dlouhé běhy obvykle v přírodě. Přinášíme sadu rad a doporučení těch nejzkušenějších, čemu se vyhnout, abyste z této fyzicky velmi náročné disciplíny měli nejlepší prožitek.

Pokud vás naopak dálky vůbec nelákají a spíš byste rádi do jarních závodů natrénovali rychlost, přečtěte si materiál připravený ve spolupráci s trenéry Petrem Bahenským a Janem Kervitcerem. Pořád je totiž dost času zamakat na tom, abyste na desítce ukázali soupeřům záda a atakovali své osobáky! Když už se bavíme o jarním závodění, otestovali jsme závodní boty šesti značek a vybrali ty, které s klidným srdcem doporučíme na silnice obout.

Ze zdravotních témat vysvětlujeme rozdíl mezi namoženými a nataženými svaly a přinášíme doporučení, jak se vyhnout zánětu okostice, či případně jak jej léčit, což je asi nejčastější běžecké zranění v době, kdy příroda začne lákat ke sportování. Už nyní je dobré pracovat na tom, abyste v dubnu necítili onu „divnou bolest uvnitř holeně“!

Představíme dva běžecké oddíly – náš dotazník vyplnili zástupci Ligy 100 Olomouc a Jihočeského klubu maratonců. Závodníci z Brna a okolí se mohou těšit na medailonek velerychlé padesátnice Ivany Martincové. Na obálce se objeví Pavel Nedvěd při jednom ze svých startů v Praze.

Novinkou jsou sloupky a komentáře, jak od oblíbených blogerek, tak pohledy mužů – běžců. Zuzka Součková „řeší“, zda to mají těžší muži nebo ženy, Leona Macháňová zase přibližuje pocity žen na běžeckých závodech. Tomáš Klášterecký se pozastavuje na komercializací stále většího počtu závodů a Roman Chlupatý hledá hranici mezi hobíkem a závoďákem, resp. mezi chtít a muset, a to nejen v běhání.

Snad potěší rozhovor s jedničkou mezi českými ultratrailary, Honzou Zemaníkem, který by měl být i letos nejžhavějším mužským želízkem na MS ve skyrunningu v Chamonix. Kromě tohoto závodu má však v plánu celou řadu jiných akcí, více v novém Běhej.com, které vyšlo ve čtvrtek 21. února a předplatitelé by jej již měli mít ve schránkách společně s tištěnou Termínovkou, v níž letos najdou 900 v drtivé většině domácích běhů.


ELEKTRONICKÁ VERZE PRO ČTENÍ NA POČÍTAČI, TABLETECH A CHYTRÝCH TELEFONECH

PRODEJNÍ SÍŤ TIŠTĚNÉ VERZE

PŘEDPLATNÉ S NABÍDKOU BONUSŮ


Časopis najdete na sedmi nových prodejních místech, prodejnách sítě Sportisimo. Konkrétně to jsou tato města: Karlovy Vary, Frýdek Místek, Jihlava, Pardubice, Šumperk, Vsetín a Třinec. Máme i nové bonusy pro předplatitele – kupříkladu slevu na nákup bot v Česku méně známé značky Hoka One, která si získává slušné renomé mezi ultra běžci. Celkem se počet slev a výhod pro předplatitele blíží již dvacítce, a jelikož je lze různě kombinovat, můžete s předplatným ušetřit klidně i několik tisíc korun ročně. A pro jistotu ještě připomeneme těm, kteří preferují časopisy ve verzi pro tablet, chytrý telefon či počítač, že na Publeru pořídíte jednotlivá čísla i celé předplatné o třetinu levněji.

Anketa

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 03.02.2014 11:10:24

Mistryně republiky v maratonu Petra Pastorová se po pauze vrací ke vrcholovému běhání a trénování pod Alenou Peterkovou. Co bylo důvodem pro změnu jejího rozhodnutí odejít ze scény, o tom se dočtete v únorovém čísle Běhej.com. To přinese i rozsáhlý materiál o ultra, tréninku rychlosti a profilový rozhovor s Honzou Zemaníkem, jedničkou mezi domácími ultratrailaři.
Odkaz na článek

avatar

Praha 9

Celkem 9303,79 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:13 (2014)
půlmaraton: 1:31:41 (2013)
maraton: 3:27:44 (2014)

asteryx muž 20.02.2014 20:16:34

Na Floowie jeste nove cislo neni k dispozici. Chtel bych se zeptat kdy tam bude dostupne?

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 20.02.2014 21:24:15

Dobrý den Tomáši,

prodej přes Floowie jsme ukončili a soustředíme se výhradně na Publero. Pokud jste byl naším předplatitelem na Floowie a neobdržel jste od nás informační email, prosím napište nám na casopis@behej.com. Postaráme se o převod předplatného.

Díky

RN

avatar

Statenice

Celkem 5780,14 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:07 (2013)
půlmaraton: 1:41:58 (2015)
maraton: 3:54:08 (2013)

Spidla muž 20.02.2014 21:52:31

Skoda ze neprobehla nejaka informace drive ze koncite s Flowie. Mam tam ucet a na nem penize jen kvuli Behej a ted si muzu koupit tak akorat prd.

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.