Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vyberte si boty pro běžecké začátky podle testu v novém Běhej.com

Vyberte si boty pro běžecké začátky podle testu v novém Běhej.com
foto: archív Běhej.com

behej.com | 20.04.2015 | přečteno: 6891×

Vyšlo nové číslo dvouměsíčníku Běhej.com. Má rozšířený obsah 90 stran, z něhož upozorňujeme hlavně na velký test 13 párů univerzálních bot spojený s radami nejen pro začínající. Novinkově přinášíme módní okénko – sestavili jsme „vlastní“ jarní kolekce z nabídky oděvů a doplňků různých značek. Nechybí tři rozhovory a reportážně tentokrát zavítáme do Keni, kolébky elitních atletů.

Projděme si nyní obsah podrobněji. Hned na začátku na vás čeká běžecký komiks a trojice názorů a komentářů na aktuální i nadčasová běžecká témata. Rozhovor čísla jsme vedli s redaktorem Mladé fronty Tomášem Dimterem, který je duchovním otcem ucelené série sportovních titulů včetně bestsellerů Zrozeni k běhu či Jez a běhej. Jaké zajímavé běžecké tituly vyjdou letos?

Běžec a cestovatel Abhisar Laža nás zavede do amerického Seattlu hned na několik tras vedoucích tímto běžeckým rájem. Ale zpátky domů. Představíme opět dva kluby: BehejBrno.com a NVPP (Nemám všech pět pohromadě) z Třince. Mimochodem, pokud budete chtít v dalších číslech vidět ten váš klub, napište nám na redakce@behej.com.

Módní stylistka a koučka Kamila Vodochodská (pózuje na obálce) nahlédla do jarních kolekcí značek a sestavila z nich sedm setů pro městské běžkyně převážně mladší generace. V dalších číslech bychom se rádi zaměřili i na další skupiny běžců včetně veteránů. I pro ně se dá v nabídce firem leccos krásného najít!

Josef Smetana a jeho testerský tým dal tentokrát přetěžké zadání výrobcům obuvi: dejte nám do testu model, po kterém by měli sáhnout běžci hledající zjara tzv. boty na všechno. Sešlo se 13 značek a musíme říci, že i ta poslední v pořadí byla opravdu dobrou volbou! Připojujeme také rady pro výběr a nákup bot.

Lucie Dorazilová si přichystala šestici cviků pro ženy vracející se po porodu k běhání a výživová poradkyně Kateřina Kašparová se zaměřila na téma poklesu výkonnosti a chuti sportovat vlivem chudokrevnosti (anémie).

Pro ambicioznější běžce jsme nachystali tréninkový plán na pětku a desítku. Sestavil jej Jan Pešava, český rekordman (osobák na 10 000 metrů na dráze 27:47,90!). Cílem plánu je srazit čas na desítku pod 40 minut, ale inspiraci a vodítko naleznou i výkonnostně slabší běžci a běžkyně.

Pokud holdujete ultra, naleznete v novém čísle hned dvě sousta: ukázku z knihy Ultra a dál amerického vytrvalce Hala Koernera a rozhovor s Danem Orálkem, který se chce letos pokusit o třetí úspěch na řeckém Spartathlonu.

Daniela Havránková vedla rozhovor s Evou Vail, která žije v zámoří a tam se připravuje na letošní půlmaraton a maraton. Loni při premiéře na královské distanci zaběhla čas 2:45:54 (nejlepší český výkon roku) a letos by jej chtěla ještě nejméně o minutu vylepšit. Dozvíte se také, jak vypadá běžecká příprava na amerických univerzitách.

A nakonec jsme si nechali upozornění na krásnou reportáž z Keni, rodiště desítek, či spíše stovek skvělých vytrvalců, které můžeme vídat i na závodech u nás. Jana Moberly, která má elitní borce v týmu RunCzech na starosti, líčí podmínky v běžeckých kempech v této africké baště běhu.

JAK ČASOPIS POŘÍDIT?

ČASOPIS ZAKOUPÍTE V ONLINE TRAFICE PUBLERO NEBO NA TĚCHTO PRODEJNÍCH MÍSTECH. MŮŽETE SI JEJ TAKÉ PŘEDPLATIT V TIŠTĚNÉ PODOBĚ A ZÍSKÁTE KOPU SLEV A VÝHOD.


Časopis lze objednat i kusově (platí pouze pro Českou republiku) prostřednictvím tohoto online formuláře:

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 16.04.2015 08:29:02

Vyšlo nové číslo dvouměsíčníku Běhej.com. Má rozšířený obsah 90 stran, z něhož upozorňujeme hlavně na velký test 13 univerzálních bot spojený s radami nejen pro začínající. Novinkově přinášíme módní okénko – sestavili jsme „vlastní“ jarní kolekce z nabídky oděvů a doplňků různých značek. Nechybí tři rozhovory a reportážně tentokrát zavítáme do Keni, kolébky elitních atletů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.