Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pohár behej.com: Wallenfels nejrychlejší mezi kapkami deště

Pohár behej.com: Wallenfels nejrychlejší mezi kapkami deště

Petr Kostovič | 16.08.2008 | přečteno: 12329×

Běh Hukvaldskou oborou byl v sobotu dalším závodem Poháru behej.com. V Mniší u Kopřivnice se opět utkali Wallenfels s druhým v celkovém pořadí Daňkem. Přes lákadlo v podobě sledování olympiády a nepřízeň počasí našlo cestu do Mniší k závodu 66 běžců a běžkyň. OPRAVA VÝSLEDKŮ ŽEN A PŘIDÁN ODKAZ NA FOTKY A VIDEO

Jiří Wallenfels se po sérii umístění na 2. – 5. místě dočkal dalšího vítězství v závodě Poháru behej.com a upevnil si pozici vedoucího závodníka Poháru. Jeho vítězství se však vůbec nerodilo snadno. 

Za poměrně hustého deště a teploty připomínající spíše teplejší říjen než letní prázdninový den (16°C), se v první polovině závodu v čele vytvořila skupina čtyř běžců ve složení Wallenfels (Sokol Královské Vinohrady), Václav Bitala (PSK Olymp Praha), Miroslav Daňko (Labe Tri Klub) a Luboš Matějů (Sild Team Praha). 

Po obrátce U Lišky Bystroušky začal mírně zaostávat Miroslav Daňko. Dotáhnout se na trojici běžců před ním se mu již nepodařilo a odsoudil se tak k umístění těsně pod stupni vítězů. Přesto v cíli vypadal spokojeně. „Běželo se mi dobře, déšť mi vůbec nevadil,“ svěřil se po doběhu. 

O umístění na stupních vítězů si to mezi sebou rozdala výše zmíněná trojice závodníků. A že to byl boj až do posledních metrů, o tom svědčí rozestupy mezi závodníky v cíli, kdy třetího dělily od vítěze pouhé 4 sekundy. Nakonec se radoval Jiří Wallenfels, který po sérii závodů, v nichž přišel o lepší umístění právě v závěrečných stovkách metrů, tentokrát zabojoval a v cíli byl o jednu sekundu rychlejší než Luboš Matějů. 

Vítěz zaběhl čas 33:40, druhý Matějů 33:41 a třetí Václav Bitala 33:44. Traťový rekord Petra Filipce z TJ Slezan Frýdek Místek z loňského ročníku má hodnotu 32:58, jeho překonání letos nebylo nakloněno počasí… a možná i samotná neúčast rekordmana. Přesto se jméno Filipec ve výsledkové listině objevuje, jde o Petrova syna Tomáše, který si odváží vítězství v kategorii juniorů (9:55) na zkrácené tříkilometrové trati.

Závod žen takové drama nenabídl, pro vítězství si doběhla v čase 40:38 Hana Haroková (Havířov) před Marií Hynštovou (AH Vyškov, ročník 1957!, čas 41:52) a s více než dvouminutovým odstupem před Renatou Býmovou z Maratonklubu Kopřivnice (42:39). 

V Mniší nechyběla ani vedoucí závodnice ženské kategorie Poháru behej.com, Jaroslava Pokorová. Ve své kategorii doběhla na třetím místě v čase 47:17. 

Běželo se po asfaltovém povrchu, na němž déšť tolik nevadil, jen v oboře byl dvousetmetrový úsek, který déšť místy proměnil v bahno. 

Závodníci si pochvalovali dobrou práci pořadatelů. Trať byla velmi dobře značena, byla na ní i občerstvovací stanice. Moravané jsou proslulí svou pohostinností, přesto mile překvapilo, že na závodníky v cíli místo tradičních párků či klobás čekaly jogurty a koláč. Výbornou organizaci doplnilo i dobré zázemí s oddělenými šatnami a sprchami.

Přidáme-li k dobré organizaci i pěkné ceny pro vítěze a bohatou tombolu, která završila příjemný, byť uplakaný den v Mniší, nemusí příště zůstat jen u letošních 66 účastníků hlavního závodu. Zvláště pokud bude Běhu Hukvaldskou oborou více přát svatý Petr.


Výsledky závodu

Fotografie ze závodu

Amatérské video

Hodnoťte závod

Informace o závodu v termínovce

Web závodu

Aktuální pořadí Poháru behej.com

Přihlašte se zdarma do Poháru a získejte dárek

Následující pohárový závod