Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Teď začít běhat?!? Ano! Nové číslo Běhej.com vám pomůže

Teď začít běhat?!? Ano! Nové číslo Běhej.com vám pomůže
foto: Běhej.com

behej.com | 30.10.2015 | přečteno: 5545×

Začít běhat teď, kdy je venku nevlídno a co nevidět začne pršet nebo dokonce padat sníh?!? Ale ano! S novým Běhej.com to zvládnete a ještě načerpáte novou inspiraci nejen do běhání. „Leckdy je to hodně těžký, leckdy to člověk sám nezvládne a potřebuje pomoci. Ale ta pointa tam nakonec je,“ říká v rozhovoru v novém čísle nedávno začátečnice, dnes pravidelná běžkyně a triatlonistka Lucie Goikoetxea. PROLISTUJTE SI NOVÉ ČÍSLO

Přemýšlíte, proč se do běhu pouští stále více lidí? „Mezi běžci je vysoký počet vřelých a skromných lidí. Důvodem je hlavně psychická náročnost vytrvalostního sportu. Člověk je často sám a dlouho a sám se učí útrapy překonávat. Učí se dorozumívat sám se sebou, se svým tělem, duchem. To vše ho vede k úctě a porozumění k sobě samému, k tomu, co dělá, ke skromnosti a pokoře,“ vysvětluje v úvodním rozhovoru již zmíněná Lucka z Prahy, která si letos zaběhla Košický maraton a taky propadla triatlonu. Je členkou největšího českého běžeckého klubu – Báječných žen v běhu. Těm věnujeme jeden z medailonků v novém čísle.

Jestliže jsme minulé číslo věnovali dominantně přerodu začátečníka v hobby běžce, v tomto letos posledním vydání jsme se pro změnu více soustředili na dívky a ženy, které teprv s pravidelným během koketují. Redakční stylistka a trenér mrkli na sedm fotografií z konce běžeckého léta a počátku podzimu a každý za sebe vydali verdikt. Kdy se shodli a kdy byly jejich pohledy na běžecké oblečení a obutí zcela odlišné?

Naše kolegyně Gabriela Gaudlová napsala knihu Běhání pro ženy s Běhej.com. Vyšla koncem října a najdete ji ve všech větších knihkupectvích. Vybrali jsme do časopisu na ochutnání kapitolu Plánování času a připojili tipy na čtyři ryze ženské běhy letos a v příštím roce.

Jak se podepíše na těle ženy dlouhodobý trénink? O tom píše sportovní lékařka a hobby běžkyně Jana Neuwirthová. „Nemít menstruaci je pro sportovkyně příjemné, nese to ale s sebou i rizika. Hormonální změny v kombinaci s dietami časem vyvolávají řídnutí kostí a snížení výkonnosti,“ uvádí.

Otestovali jsme devět špičkových sporttesterů s GPS vhodných pro delší běhy a další vytrvalostní sporty. Zatímco ceny se drží stále poměrně vysoko, pozitivním zjištěním je, že výrazně narostla porce servírované zábavy, zatímco rozměry těchto přístrojů stále klesají. „Data z hodinek je nyní možné pohodlně exportovat na komunitní servery a do jejich bujně se rozvíjejících aplikací. Výborně!“ hlásí šéf produktové rubriky Josef Smetana.

Pokud vás minule zaujal první díl jeho seriálu Cesta za ironmanským snem, v díle dalším popisuje své zkušenosti z přípravy na dlouhý triatlon (Klagenfurt 2017?). „Když se po velkých objemech rozhodnete pro jejich snížení, tělo většinou nereaguje a výkonnost spíše klesne,“ uvádí jedno ze svých zjištění tento sportující skoropadesátník a dlouholetý člen naší redakce.

Tolik z nového čísla. Budeme rádi, když svým hlasem v anketě níže ukážete, co z jeho obsahu vás zajímá nejvíce. Přejeme vám super běhání přes zimu a v únoru čekejte číslo zbrusu nové!


JAK ČASOPIS POŘÍDIT?

ČASOPIS ZAKOUPÍTE V ONLINE TRAFICE PUBLERO NEBO NA TĚCHTO PRODEJNÍCH MÍSTECH. MŮŽETE SI JEJ TAKÉ PŘEDPLATIT V TIŠTĚNÉ PODOBĚ A ZÍSKÁTE KOPU SLEV A VÝHOD.


Nové číslo je v prodeji od čtvrtka 29. října a objednat jej lze i kusově prostřednictvím níže připojeného online formuláře.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 30.10.2015 19:29:53

Začít běhat teď, kdy je venku nevlídno a co nevidět začne pršet nebo dokonce padat sníh?!? Ale ano! S novým Běhej.com to zvládnete a ještě načerpáte novou inspiraci nejen do běhání. „Leckdy je to hodně těžký, leckdy to člověk sám nezvládne a potřebuje pomoci. Ale ta pointa tam nakonec je,“ říká v rozhovoru v novém čísle nedávno začátečnice, dnes pravidelná běžkyně a triatlonistka Lucie Goikoetxea. PROLISTUJTE SI NOVÉ ČÍSLO />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.