Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pohár behej.com: Nemáme dobré zprávy

Pohár behej.com: Nemáme dobré zprávy
foto: Petr Lhota

behy.cz | 16.02.2009 | přečteno: 18631×

Možná jste zaznamenali naše předlouhé mlčení o letošní podobě Poháru behej.com. Ne náhodou jsme na občasné dotazy redakci, jak to letos bude a které závody jsme vybrali, odpovídali vyhýbavě. Mezitím probíhala jednání s partnery, ale i uvnitř behej.com. Výsledek je ten nejsmutnější: letošní ročník vyhlašovat nebudeme. A to hned z několika důvodů. PŘIDÁNO VYJÁDŘENÍ KE KOMENTÁŘŮM

V loňském a předloňském roce se podařilo kromě ostřílených harcovníků postavit na start běžeckých závodů několik desítek noviců, pro které byl do té doby výstřel ze startovní pistole znám spíše jen z televize. To nás hřeje a těší. V paměti máme i prosincový večírek v Praze spojený s vyhlášením loňských nejlepších účastníků a předáním mnoha cen od sponzorů. Proč tedy letos ono rozhodnutí Pohár nedělat?

Snad nebude znakem slabosti si přiznat, že se nám nepodařilo pro letošní rok najít partnery, kteří by pomohli udržet dynamiku růstu našeho Poháru. Ten po počátečních opatrných krůčcích přerostl ve vcelku solidní celostátní pohár o třech stovkách registrovaných běžců. Byť na jednotlivé závody pochopitelně nepřijeli všichni pohároví účastníci, i tak se stávalo, že zvýšená účast pořadatelům dělala jisté potíže a ty samé, když ne horší, hrozily i letos.

Jeden příklad za všechny – ne všechny závody si mohou dovolit například elektronickou časomíru. Nám se nepodařilo dát dohromady dostatečný obnos, abychom tyto a podobné nároky spojené s početnějším startovním polem dokázali pořadatelům uhradit.

Stejně tak i naši partneři nevyhodnotili a nevyhodnocují účast na většině závodů jako ekonomickou, což je asi základní podmínka pro úspěch jakéhokoliv zdravého a dlouhodobého spojení sportu a peněz. Na vině je zejména stále malý počet běžců. Snad se podaří do příštích let nejen znásobit startovní pole, ale i přitáhnout na závody rodinný doprovod či jiné návštěvníky. I na tom chceme letos pracovat.

Je potom nesmírně obtížné vybruslit z onoho propletence, kde některé závody jsou „v rukou“ jedné sponzorující značky, zatímco za pohárem stojí značka jiná.

Měli jsme možnost uspořádat pohár s menšími závody, ale upřímně: necítili jsme, že by to mělo smysl. Vždyť již nyní je na české i moravské scéně několik desítek pohárů, z nichž o většině jste patrně nikdy neslyšeli. Naše ambice sahaly a sahají výše.

Chtěli bychom nicméně jedním dechem dodat, že se nic nemění na našem pevném a dlouhodobém odhodlání podporovat a zviditelňovat vše dobré, co se na české běžecké scéně děje. To ostatně bylo prapůvodní záminkou pro vznik Poháru behej.com – pomoci agilním pořadatelům k hojnější účasti a rovněž nasměrovat nové běžce tam, kde na ně čekají s otevřenou náručí. Věříme, že se to z velké části dařilo a bude nadále dařit.

Za nás vám můžeme slíbit, že si uvolněním rukou od ne vždy viditelné, zato však časově nesmírně náročné organizační práce kolem Poháru vytvoříme více prostoru pro to hlavní: tvorbu běžeckých webů a časopisu (jehož další číslo se nyní formuje).

Děkujeme touto cestou všem účastníkům minulých ročníků Poháru za podporu, účast a sympatie. Není všem dnům konec. Ať vám to letos závodí aspoň tak, jako loni!


 

Vážení čtenáři,

děkujeme Vám za vaše příspěvky, návrhy a názory k otázce Poháru behej.com. Důvodem, proč jsme Vás nechali čekat, byla jednak naše další diskuse uvnitř týmu, ale – víkend nevíkend – i finišující práce na novém čísle časopisu. Ale zpátky k poháru:

Věřte nám, že naše rozhodnutí padlo po dlouhé rozvaze nad VŠEMI aspekty, které uvádíte, ba i mnoha dalšími, které zde v diskusi nepadly a které považujeme spíše za naše interní, chcete-li provozní (nikoliv však menší). 

Celé naše rozhodování je o to citlivější, že Pohár považujeme za svou srdeční záležitost, která však začala NEÚMĚRNĚ zatěžovat celý tým behej.com, jehož primární a nejdůležitější rolí BYLO, JE a BUDE vydávání časopisu a správa webu. Už toto samo, chceme-li to dělat kvalitně a kvalitněji, s sebou nese nonstop práci, z níž je vždy vidět jen malý kousek – výsledek.

Velmi si vážíme Vašich nabídek k pomoci s Pohárem, taktéž velmi zahřeje vyjádření díků od všech, pro které se dva roky Poháru staly motivací pro další běhání. Bohužel stejně tak zabolí poznámky, že Pohár pro letošní rok neotvíráme z nedostatku nadšení či dokonce jiných prapodivných důvodů. Všichni, kdo byť jen okrajově a na krátkou dobu nahlédli do chodu všeho kolem behej.com, vědí, že bez nadlidské porce nadšení a obětavosti bychom nebyli tam, kde jsme. 

Nevytrhávejme jednotlivosti z celku. Věřte, že jsme prošli bod po bodu a zvážili všechny aspekty, než jsme se rozhodli tak, jak jsme se nakonec rozhodli.

Velice Vás proto prosíme, abyste respektovali naše rozhodnutí a neupírali nám na něj právo. Rozhodně se k běhu všech forem a myšlenek neotáčíme zády, spíše naopak a nyní si děláme jakýsi vnitřní úklid proto, abychom byli ve formě právě ve chvílích, kdy se to od nás očekává nejvíce. Stejně jako vy, i my se chceme během bavit. A taky přitom trochu běhat…

Za laskavé pochopení a za celý tým behej.com děkují 

Petr Kostovič a Radek Narovec.

Komentáře (Celkem 83)

Nalezené položky: 84 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
avatar

Jihlava

vohlidal muž 13.02.2009 21:53:43

Kdyz si nekdo vybere zavody, ktere budou patrit do poharu. Z moji strany neni problem ho celkove vyhodnocovat a zpracovavat. Zajistim i bannery. Mohli by jsme se pobavit i o drobnych vecnych cenach do zaverecneho hodnoceni nebo tomboly. Muzu i na vybrane zavody prijet s prodejnim stankem, aby tomu „nic“ nechybelo. S elektronickou casomirou mam dobre vztahy – urcite by udelali zajimavou nabidku. Ale schopny poradatel pochyta se stopkama temer vsechno.

Takze pokud to pujde – rad pomuzu a vyjdu maximalne vstric. Kdyz se pohar neuskutecni, tak to upadne jako Cesky pohar a dalsi pohary co tu uz byly.
 

avatar

PetrDen muž 13.02.2009 21:57:37

V článku cítím jistý rozpor: na jedné straně příliš mnoho účastníků a z toho plynoucí komplikace pro pořadatele (kolika závodů se tento problém týkal?), na druhé straně příliš nízký počet účastníků, aby to bylo zajímavé pro sponzory.
Ze zkušenosti z jiných oblastí vím, že rozvoj podobného projektu je běh na dlouhou trať a roční přestávka mu rozhodně neprospěje (spíše jej vrátí zpět na startovní čáru).
Nepomohlo by, pokud bychom my, účastníci poháru, zaplatili vedle startovného i nějaké „pohárovné“? Řekněme 30 Kč za účastníka a 1 závod (podoba s regulačním poplatkem ve zdravotnictví není náhodná – běhám a tedy ušetřím za doktora :-))Tato částka se mi zdá únosná (asi 1,5 piva)a mohla by zajistit kontinuitu poháru do dalších let. Co myslíte?

avatar

Miroslav Daňko muž 13.02.2009 22:26:01

>> PetrDen, 13. 2. 2009 21:57:37

ja jsem pro,stejne to pivo chci omezit:-)

avatar

Praha

Celkem 6128 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:35:56 (2009)
půlmaraton: 1:19:23 (2010)
maraton: 3:07:22 (2009)

milans muž 13.02.2009 23:39:08

>> PetrDen, 13. 2. 2009 21:57:37

To je skvela myslenka. Pokud to je jedina prekazka ze strany redakce k poradani poharu, tak s radosti budu ke kazdemu startovnemu priplacet i jakesi poharovne ktere mne prihlasi i k zaevidovani meho vysledku do tabulky. Mel jsem v umyslu bezet tak 5–8 zavodu, to by bylo 150–180 Kc :-))))
Popravde, argumentum redakce take prilis nerozumim a jevi se mi to tak, ze skutecne duvody nebyly zminene. Pokud napr. organizatori nejakeho zavodu nestoji o to aby jejich zavod byl soucasti poharu, proc by je mel nekdo nutit ??? Verim ze se da sestavit velice dobra terminovka z tech zavodu jejichz organizatori stoji o plusy, ale i minusy byt poharovym zavodem. Verim, ze po vsech techto pripominkach dojde nakonec k prehodnoceni puvodniho rozhodnuti redakce a nebo se najde nejaky jiny schopny organizator.
At Vam to vsem beha.

Motto: Rozbehni se a vydrz az do cile !
avatar

Jihlava

vohlidal muž 14.02.2009 00:13:52

Takze abych se napred představil.

Robin Vohlídal, jsem bývalý bezec, 5km – 14:17, 10k – 29:42, ted beham rekreačně kvůli 4 operacim achilovky. Ale v roce 2010 chystám velký comback a debut v maratonu =)) někteří me muzou potkat na zavodech bud jako zavodnika nebo prodejce. Jsem obchodni zastupce + prodejce Saucony a Orbea pro CR

Co muzu nabidnout:
Mame zkusenosti s poradanim Saucony poharu v behu do vrchu – loni účast 5392 startujících. Takze usporadani poharu – zpracovani vysledku, atd. Zajištěni cen – dam sam za sebe v hodnote 10.000,– Kc. Pokusim se po jednani navysit. Za každý start v poháru bonus ve výši 50,– Kč který si kdokoliv může uplatnit. Takže když bude mít pohár 20 závodů = 1000kč.

Co požaduji:
Mediální podporu ze strany běhej com, aby se o zavodech psalo, atd. tak jak to bylo vloni. Možnost umístění prodejního stánku na závodech.

Co je na vas a na behej com,
Určit si zavody které tam budou patrit, klidne udelejte anketu 30 zavodu → napsat novy clanek, a z toho hlasovanim vyberte 15 zavodu, (oprel bych se ale o ty silnejsi) + dojednani s poradeteli. Jestli v tom je veliky problem dojednam sam. S tim poharnym to je pro začátek dobry napad. Bud se zvýši na kazdem zavode startovne o 10–20kc nebo se zaplati na zacatku poharny 60–70kc, kdo by chtel dat vic meze se nekladou. =)) a za to se bude hospodařit. Klidne se muze zvolit rada z rad bezcu, kteří na finance budou dohlížet. To uz je na vas.

Takze nediskutujme o tom pul roku a pojdme pomalu něco připravit, protože bezecka sezona brzy zacne.

Kontakt na me: vohlidal@prorun.cz , tel.: +420776688062

avatar

Holubice - Kozinec

Celkem 2647 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 4:52:13 (2005)

Palo muž 14.02.2009 07:54:53

>> vohlidal, 14. 2. 2009 00:13:52

Tak to je slovo do bitky :) Tak som zvedavi ci po tomto prispevku povstane tohtorocni pohar z popola.
V poplatku za „poharovne“ nevidim problem – mozno to pomoze i vecsej ucasti v zmysle – no ked som si to uz zaplatil :)Samozrejem moze to mat i opacny ucinok, ale ti ktori sa chcu ucastnit pohara tak sa budu ci uz poplatok bude alebo nebude.

avatar

Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady

Celkem 8264 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:09 (2009)
půlmaraton: 1:26:09 (2008)

Oslík muž 14.02.2009 08:38:37

>> vohlidal, 14. 2. 2009 00:13:52

Tak mám pocit, že Robin zachrání letošní pohár behej.com a ať už to nakonec dopadne jakkoliv, patří mu velký dík. :-)

Motto: Už nemůžeš? Tak musíš!
avatar

Praha 15

Celkem 2528 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:02 (2009)
půlmaraton: 1:54:12 (2009)

Ivuš žena 14.02.2009 08:51:13

>> PetrDen, 13. 2. 2009 21:57:37

Dle mého názoru jsou důvodem nevyhlášení letošního ročníku jednoduše přílišné ambice redaktorů běhej.com/běhy.cz. Jiný problém v tom opravdu nevidím. Chápu, že organizace poháru není jednoduchá záležitost…ale jednou se tento podnik rozjel, a to s úspěchem, který není zanedbatelný! Pravdou je, že takto fungují desítky pohárů po celé republice, ale skutečně si myslíte, že tyto poháry byly úspěšné již od svého počátku? Běh sleduji teprve krátkou dobu, ale takovýhle podnik, to je přeci běh na dlouhou trať! Zrušit/nevyhlásit pohár opravdu není řešením, jelikož zmíněné problémy v článku budou zřejmě stejné i v dalších letech… Proto se bude zřejmě bude vyhlášení dalšího ročníku Poháru běhej.com stále odkládat, až nakonec zcela upadne v zapomnění. Potíž je pouze v tom, že Pohár nemá takovou podobu, jakou si jeho vyhlašovatelé původně představovali. Otázkou je, co si představovali… Za určující bych tedy já považovala především to, že Pohár měl úspěch!! O jakýchkoliv organizačních problémech nevím. Myslím, že kdyby se jednalo o závažnou komplikaci, všimli bychom si toho i my, běžci, tedy hlavně u účastnicky menších závodů, kde vydíme pořadatelům doslova do karet. A u velkých závodů tento problém rozhodně není, tam jsou na nás připraveni. Co se týče opožděných nebo upravovaných výsledků, my si přece klidně počkáme, neboť víme, že pořadetelé závodů i redaktoři z běhej.com jsou taky jenom lidé,že?:-)

avatar

Celkem 65890 km
Minulý měsíc 200 km
10 km: 0:36:02 (2007)
půlmaraton: 1:20:04 (2009)
maraton: 2:57:46 (2012)

ironman muž 14.02.2009 09:57:00

>> Oslík, 14. 2. 2009 08:38:37

Podle meho nazoru i kdyby se pohar treba na jednu sezonu „orezal“ na minimum zavodu treba 10, tak je to porad lepsi, nez zcela pohar zrusit. To co pise Robin ma hlavu a patu a podle me nevidim duvod, aby se treba ke standartnimu startovnemu pridalo 30–50Kc jako „poharne“ Je to system, ktery je bezny na CP v triatlonu. Chces startovat? Nemas licenci? No tak si kup jednodenni za 30Kc. 

Motto: Never give up!!!
avatar

Pečky

Celkem 3518 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:33:05 (2005)
půlmaraton: 1:17:42 (2004)
maraton: 2:52:50 (2004)

Ttiimm muž 14.02.2009 10:18:54

>> milans, 13. 2. 2009 23:39:08

Připlácet si na startovném na každém pohárovém závodě je nesmysl, povede to pouze k odlivu pohárových účastníků.
BTW: spočítat body do poháru je to to nejmenší.
Petr Lhota

Motto: Když nemůžeš tak přidej.
avatar

Znojmo

Celkem 16384 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:26 (1992)
půlmaraton: 1:50:44 (2010)
maraton: 3:35:02 (1993)

petrhal muž 14.02.2009 10:22:04

>> ironman, 14. 2. 2009 09:57:00

Ahoj všem,
přidám svůj názor. Dlouhodobá soutěž je určitě pro většinu z nás větší motivací, než jednorázový závod. Už jen proto, že mě to nutí něco dělat a nelenošit po celý rok. Dala by se vyjmenovat řada dalších důvodů. Jako pořadatel již několikátého ročníku Znojemského běžeckého poháru také přicházím s nabídkou. Uspořádám pro pohár behej.com v jarním, nebo letním období jeden závod navíc. Ceny zajistím, výsledky udělám (alespoň jsme to vždy v cca 50 již uspořádaných závodech zvládli). A asi by ani pro většinu ostatních pořadatelů nebyl problém věnovat třeba 1 pohár, nebo nějakou cenu na závěrečné vyhlášení výsledků. Toť můj příspěvek k dalším názorům.

avatar

Pečky

Celkem 3518 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:33:05 (2005)
půlmaraton: 1:17:42 (2004)
maraton: 2:52:50 (2004)

Ttiimm muž 14.02.2009 10:39:34

>> vohlidal, 13. 2. 2009 21:53:43

I schopný pořadatel může mít problém pochytat všechno, respektive jak píšeš „téměř všechno“ a to ve výsledkách většině jde! Myslím že máme na Pečecké desítce schopné pořadatele ale občas nějakou chybu vždy uděláme a při více jak 200 lidech se pravděpodobnost že bude dobíhat třeba i 5 lidí současně může stát a pak máš problém. 100 lidem prohození ve výsledkách vadit nemusí ale najde se 101 který se může domnívat že doběhl před někým který ve výsledkách figuruje před. A já se snažím nikoho nepoškodit a jsem vděčen když od nás všichni odcházejí spokojeni.
I proto si myslíme že elektronická časomíra nám dokáže velmi pomoci, chápu že na závodě kam přijde ménší počet lidí jsou čipy zbytečné, ale rozhodně je to dobrá věc jak omezit chyby ve výsledkové listině, byť si za to většinou mohou závodníci sami(špatně viditelné číslo, kategorie, nečitelné udaje na přihlášce…)
Petr Lhota

Motto: Když nemůžeš tak přidej.
avatar

Jihlava

vohlidal muž 14.02.2009 10:46:51

>> petrhal, 14. 2. 2009 10:22:04

Podle prispevku vidim, ze je hodne bezcu pro pohar, takze dnes napisu zadost a podminky Radkovi (dam to i na forum) aby jste byli informováni, aby se v poharu pokracovalo. Když budem porad přešlapovat na miste tak se nikam nehneme a je už pulka unora. Pokud redakce behej.com vyjde vstříc mediální podporou a nehodi to jenom na mě, tak v tom nevidim problem a na ničem to nestojí.

avatar

Jihlava

vohlidal muž 14.02.2009 13:15:20

Tento mail jsem poslal Radkovi, tak uvidime jak to dál bude pokračovat.

Ahoj,

Obracím se na Tebe a na celý team behej.com s žádostí uspořádat další ročník poháru, protože si já, převážná většina běžců a čtenářů myslí, že dát si na rok pauzu je nesmysl a pohár definitivně upadne.

Co můžu nabídnout:

  1. organizaci poháru
  2. zpracování a vyhodnocování výsledků
  3. věcné ceny v hodnotě 10.000,– Kč do závěrečné tomboly pro účastníky – to je za mě. (V úterý 17.2. mám schůzku v Saucony, jednal bych o navýšení)
  4. bonusy: sleva na zboží Saucony ve výši 15%, kterou získává automaticky každý závodník zaregistrovaný v poháru, bonus ve výši 50,– Kč za každý start v poháru


Co požadujeme:

  1. hlavně podporu od teamu behej.com – mediální, organizační atd.
  2. umístění našich bannerů v článkách na webu spojených s pohárem 
  3. možnost mít prodejní stánek na závodech poháru. (Netrváme na tom, protože nejsme hlavní partner aby tam bylo jenom Saucony, ať tam jsou i jiné značky: Mizuno, Craft, NB atd.) Aspoň bude větší výběr. =))


Pokud jste ochotni přistoupit na tyto podmínky projednal bych rovnou další body a ty jsou:

  1. seznam závodů – pošli mi pořadatele, který chtějí aby byly součástí pohárů nebo už byly kontaktováni, ty co nemají zájem nemá cenu oslovovat. (můj návrh je cca 12–18 závodů v poháru, když jich bude víc uděláme anketu a některé lidi hlasováním vyřadí) Je to pohár pro běžce a čtenáře – ne pro nás.
  2. seznam partnerů – abychom věděli s čím a můžeme počítat do závěrečného hodnocení a vyhlášení.


K tomu odstavci ať se lidi ať vyjádří – dávám tento mail i na fórum.
Členská licence = za každý závod 10,– Kč (Tzn.kdo chce být zaregistrovaný v poháru který bude mít 15 závodů zaplatí 150,– Kč. + 15,– Kč administrační poplatek za vedení účtu, poplatky, atd.)
Za tyto peníze se nakoupí poháry nebo medaile do závěrečného hodnoceni) Saucony dá věci do tomboly, aby měl šanci vyhrát i ten kdo skončí třeba 30. Hospodaření s penězi může být na požádání předloženo, aby nevznikaly dohady, že se chce někdo obohacovat.
Do poháru bude pouze započítáván ten kdo bude mít členskou licenci, takže bude převážně pro rekreační běžce. Pochybuji o tom, že někdo z Kroměříže si bude pořizovat licenci.
Abych to shrnul – medaile nebo poháry pro nejlepší + možnost vyhrát ceny i pro ostatní.

Doufám, že se to nezasekne na mrtvém bodě – jsou lidi co mají do toho chuť jít a chtějí pomoc. Je to běh na dlouhou trať, ale všichni jsme vytrvalci, takže i když tento ročník bude trošku chudší a trošku kostrbatější tak to nebude žádná ostuda a myslím že to lidi pochopí.

Měj se a děkuji za odpověd.
Robin Vohlídal

avatar

Hana Breburdová žena 14.02.2009 15:23:10

>> vohlidal, 14. 2. 2009 13:15:20

Jednoznačne přidávám hlas pro záchranu letošního poháru.Byla by škoda oblíbený pohár ukončit. Děkuji všem organizátorům za jejich dosavadní činnost a věřím, že pro tento rok nakonec ještě vyhlášen bude. Konec dobrý, všechno dobré!!!

avatar

Praha 12 - Modřany

Celkem 154616,51 km
Minulý měsíc 851 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 14.02.2009 16:13:28

>> vohlidal, 14. 2. 2009 13:15:20

Co napsal Robin, má hlavu a patu, jsem pro! Tak snad nás čekají ty Kbely, jako 1. závod 3. ročníku Poháru behejcom. Zvláště když nám ten závod před rokem odfoukl ten vichr.

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !
avatar

Beroun

Celkem 23995,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:48 (1987)
půlmaraton: 1:50:50 (2008)

vacvo muž 14.02.2009 17:44:12

>> vohlidal, 14. 2. 2009 13:15:20

Také přidávám hlas pro nápad Robina a věřím,že se to povede.Velice by mne mrzelo,kdyby se letos pohár neuskutečnil.Držím palce a těším se na setkání na prvním/doufám pohárovém/závodě ve Kbelých.

avatar

Celkem 24761,5 km
Minulý měsíc 71 km
10 km: 0:40:59 (2010)
půlmaraton: 1:33:02 (2011)
maraton: 3:28:30 (2011)

Filip muž 14.02.2009 18:50:41

>> vohlidal, 14. 2. 2009 13:15:20

Ahoj! Redakce mlčí a mlčí…
Tak jen můj pohled na toto oslovení, když už se tu objevilo…: nabídka je vůči požadavkům ve velkém nepoměru. Jestli ostatní nabídky a požadavky sponzorů vypadají podobně, tak se nedivím, že pohár nechcete vypisovat… Členská licence a poplatek na vedení účtu? To jsou jen dvě třešničky na tomto dortu.

avatar

Jihlava

vohlidal muž 14.02.2009 19:08:34

>> Filip, 14. 2. 2009 18:50:41

Ahoj,

Jen jsem Ti chtěl k tomu říct, to že tam dám ceny minimálně za 10.000,– Kč vím že není moc, ale jde to pouze z mojí kapsy. Neodečtu si to z daní apod jak si možná myslíš. Proc je tam nedáš Ty? Dále, když umístí redakce náš banner do článku, nic jí to neudělá. A proč by jsme nemohli mít stánek na závodech? Já do toho budu investovat čas.

To pohárné je proto, že 10 Kč za závod nikoho nezabije, já za to můžu koupit poháry. 15 Kč poplatek, protože vedení bankovního účtu a přicházející platby taky něco stoji. Je fajn, že chceš mít pohár, ale nemůžeš po mě chtít abych já ho dotoval 200.000,– Kč. To raději ty peníze investuji jinam, když už tak do svojí běžecké skupiny a vím že všichni budou za to vděčni. Miluji lidi, kteří na závodě dostanou v cenách boty, a pak se rozčilují že dostali malou igelitku a nemají si tam tu krabici kam dát, nebo že triko je L a oni chtěli M. Taky nechodím za pořadatel na závodech a neříkám mu že se mi ten pohár nelíbí, že je moc malý a chtěl bych větší.
Když prostě není silný sponzor, který by to zadotoval, musíme se opřít o malé. A pokusit se pro příští rok oslovit další, já se pro pokračování poháru rozhodl včera, ale nemám horkou hlavu a nebudu lidem mazat med kolem pusy že to zafinancujeme. 

avatar

Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady

Celkem 8264 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:09 (2009)
půlmaraton: 1:26:09 (2008)

Oslík muž 14.02.2009 19:09:23

>> Filip, 14. 2. 2009 18:50:41

Souhlasím, že nabídka a požadavky jsou ve velkém nepoměru – Robin nabízí z vlastní kapsy 10 000 a nechce za to pro sebe vůbec nic. Tvůj příspěvek teda fakt nechápu.

Motto: Už nemůžeš? Tak musíš!
avatar

Celkem 24761,5 km
Minulý měsíc 71 km
10 km: 0:40:59 (2010)
půlmaraton: 1:33:02 (2011)
maraton: 3:28:30 (2011)

Filip muž 14.02.2009 19:28:26

>> vohlidal, 14. 2. 2009 19:08:34

Ahoj, napíšu Ti moje důvody do e-mailu. Ok?

avatar

Beroun

10 km: 0:38:55 (2008)
maraton: 3:25:11 (2008)

Marcel muž 14.02.2009 21:07:50

>> vohlidal, 14. 2. 2009 13:15:20

Ahoj všem běžcům, zažil jsem dvě nádherný léta s pohárem behej.com, myslím si, že je to náboj tohoto serveru, běžci mají k sobě blíž, bez něj to nebude ono.
Marcel

avatar

Celkem 24761,5 km
Minulý měsíc 71 km
10 km: 0:40:59 (2010)
půlmaraton: 1:33:02 (2011)
maraton: 3:28:30 (2011)

Filip muž 14.02.2009 22:24:23

>> Oslík, 14. 2. 2009 19:09:23

Ahoj, přeposlal jsem ti mail pro Robina… Martine, všimni si nabídky od petrhal z 14.2., 10:22hod. Takových kdyby se sešlo víc… To je NABÍDKA. To by byl pohár, jaký bych si přál…! Myslím, že jsem byl loni na 2 nebo 3? závodech. Bez závěrečné „vánoční“ tomboly se obejdu, kvůli cenám na závody nejezdím… ( no, mezi náma, nemám na to vlastně výkonnost…:-)). Jedu si zazávodit se soupeři, taky se sebou samým (a mým nejlepším časem na dané trati), potkat se a popovídat s ostatními běžci…atd
Mj.: zdá se – že zmizel odkaz na výsledky loňského poháru… Co to?

avatar

Přepeře u Turnova

10 km: 0:29:43 (1995)
půlmaraton: 1:07:30 (2000)
maraton: 2:32:56 (2000)

Milan
Drahoňovský
muž
14.02.2009 22:48:58

Určitě je to škoda, že pohár nebude. Vždyť právě proto, že se jedná o seriál běhů určený nejen top běžcům, ale především běžcům nadšencům, bude řadě z nich chybět. Běžecká komunita není lačná po materiální stránkce poháru, ale především po jeho duchu, který všechny spojuje, přivádí na start, motivuje je k běhání a účasti na běžeckých setkáních. Myslím si, že důležitější je zachovat kontinuitu a princip seriálů běhů, než je ověnčovat ekonomickými aspekty. Bez těchto se obejde, ale bez běžeckého ducha nikoli.

avatar

Orin muž 15.02.2009 09:09:03

>> Filip, 14. 2. 2009 22:24:23

Opravte mě někdo, pokud se pletu: ty závody jako takové se přece neruší. Dál budou existovat, jako existovaly dříve.

Pokud tedy píšeš, že si hlavně jedeš zazávodit se soupeři i sám se sebou, potkat se a popovídat si s ostatními běžci – tak to přeci můžeš pořád, ne? Na to nějaký zrušený pohár nemá vliv.

avatar

Praha 15

Celkem 2528 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:02 (2009)
půlmaraton: 1:54:12 (2009)

Ivuš žena 15.02.2009 10:00:30

>> Filip, 14. 2. 2009 22:24:23

Taky me zarazilo, ze zmizel odkaz na Pohar. Je to ale logicke, kdyz ten odkaz uz neni aktualni! Ted jsou poharove clanky leda v odkazu Rubriky vlevo dole, a tam doufam i zustanou, nebot Pohar patri prece do historie behej.com! Zruseni odkazu beru jako jasny dukaz toho, ze si nemame delat iluze o vyhlaseni dalsiho rocniku. Pekne jsme se rozlitili, prispeli rozhorcenymi komentari pod clankem a ted to zrejme prijde vnivec! To redakce hodla celou vec zamest pod koberec?? Snad se jeste dockame nejake reakce na nase prispevky..

avatar

Praha, Jičín

Celkem 3779 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:30 (2009)
půlmaraton: 1:34:41 (2011)
maraton: 3:32:34 (2009)

Sandera muž 15.02.2009 10:55:46

>> Milan Drahoňovský, 14. 2. 2009 22:48:58

Ano, souhlas. Avšak alespoň minimální materiální zajištění potřeba je.
Proto otázka pro redakci: „O kolik poklesne návštěvnost behej.com/behy.cz bez Poháru?“
Troufám si tvrdit, že poklesne a že se to některým inzerentům třeba nebude líbit. Nakonec ani časopisu by sezóna bez Poháru určitě neprospěla.

avatar

Celkem 24761,5 km
Minulý měsíc 71 km
10 km: 0:40:59 (2010)
půlmaraton: 1:33:02 (2011)
maraton: 3:28:30 (2011)

Filip muž 15.02.2009 11:49:31

>> Orin, 15. 2. 2009 09:09:03

To je vlastně pravda…:-). Ale stejně mi bude pohár nějakým způsobem chybět…

avatar

listopad muž 15.02.2009 12:56:16

>> vohlidal, 14. 2. 2009 13:15:20

Připojujeme se jako pořadatelé dvou běžeckých závodů k podpoře Poháru, ať již se bude jmenovat jakkoliv. Myslím si, že není pro nás,pro pořadatele, žádným velkým problémem oba závody do Poháru zařadit. Při podmínkách, které pro nás v loňském roce vyplývaly si myslím, že je každý zkušený pořadatel schopný požadované zajistit (bannery, poutače, medializace, umístění stánku a j.).

avatar

Trutnov/Praha

10 km: 0:31:01 (2009)
půlmaraton: 1:06:33 (2012)
maraton: 2:18:27 (2011)

peca_p muž 15.02.2009 15:44:43

>> Filip, 14. 2. 2009 18:50:41

Taky nechápu tvojí reakci.
Robin podle mě podal férovou a rozumnou nabídku, nevidím na tom nic špatnýho…

Nalezené položky: 84 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.